شوشان - جواد الهایی سحر :
1) تخریب های گسترده در محیط زیست و محیط پیرامون ما باعث شده که انسان از خود بپرسد که برای رسوخ فرهنگ سبز مطالبه گیری زیست کره و القای باورهای سبزی همچون اطلاعات آگاهی و نگرش زیستمحیطی نگرانی ،رفتار مسئولانه و احساس مسئولیت به محیطزیست ،اخلاق و سواد زیستمحیطی چه باید کرد؟؟
2) چرا در کتاب مقدس ایرانیان باستان، بارها و بارها بر حفظ و حراست از درختان و عدمآزار حیوانات و آلوده نساختن آب تأکید شده است ولی نسل کنونی ایرانی به آن بی توجه است؟
3) چرا در کلام بزرگان دین اسلام و کتاب آسمانی قرآن نیز به کرات بر اهمیت حفظ طبیعت و پاسداری از مواهب آن توصیه شده است ولی مسلمان عصر حاضر نسبت به محیط پیرامون دچار تخریب های گسترده شده اند؟
4) چرا ایرانی قرن۲۱ با فناوری های جدیدی که در اختیار دارد، سطح تخریب را نسبت به دوران گذشته با عمق و وسعت بسیار بیشتری در حال انجام است علاوه بر این، تغییر تفکر و فرهنگ انسان امروز در زمینه موفقیت خواهی، برابرطلبی و رشد دادن کیفیت زندگی و به حداکثر رساندن سود، این چالش را دوچندان نموده است و در این میان، ایران در پی اجرای طرح های توسعه ای در طی 30 سال اخیر به نحو بیسابقهای با بحران رو به روست به طوری که جمعیت آن بیش از 2 برابر، تعداد دام در مراتع 3 برابر، تخریب پوشش جنگلی 33 درصد، فرسایش خاک 5/2 برابر و مصرف آب 2 برابر شده است؟
5) چرا انسان هوشمند یا انسان خردمند ایرانی تابع هیچ یک از رویکردهای زیست محیطی خدامحوری ،اخلاق زمین ،بومشناسی ،حقوق حیوانات توسعهپایدار و فن محوری نیست؟
6) انسان نوین ایرانی برای درک عمیق و بنیادی نظامهای دنیای طبیعت، درک روابط و تعامل های تنوع زیستی و توان برخورد معقول با مسائل اقتصادی، زیباشناختی و اخلاقی محیطزیست و داشتن سواد زیست محیطی چه کارهایی باید انجام دهد ابعاد دانشی، مهارت و نگرشی در زمینه محیطزیست این انسان چگونه ارتقاء می یابد؟
7) و در آخر هر ایرانی که دوست دارد یک ایرانبان واقعی باشد برای حفظ ثروت های خدادادی برای نسل های بعدی در کدامین حلقه فرهنگی حفاظت و پاسداری از محیط زیست این جهان قرار گرفته است؟