شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۸۳۴۹
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۳
شوشان - دکتر ایرج مزارعی:

با آغاز بحران روسیه و اکراین ،   دستگاه وزارت خارجه چین موضع گیری نرم و ارام همراه با تامین منافع ملی و فارغ از هیجانات سیاسی داشت . چین پس از حمله روسیه به اوکراین نگرانی‌های روسیه در قبال گسترش ناتو به مرزهای روسیه را تایید کرد و از طرفی دیگر  بر ضرورت راهکارهای مسالمت‌آمیز نیز بین این کشور با اوکراین تأکید کرد.

در این جا چند نکته در این خصوص تقدیم میشود: ۱- استراتژی  "بیطرفی فعال " مهمترین رویکرد چین در این بحران است .

۲  - خوداری از وتوی قطعنامه آمریکا علیه روسیه  و دادن رای ممتنع به آن نشان از اولویت  و ارجحیت منافع ملی پکن ،  بر سایر گزینه هاست . 

 ۳ -  داشتن روابط اقتصادی با اروپا  که با ۵۲۰ میلیارد دلار در سال گذشته ، حتی از روابط تجاری امریکا با اروپا  هم فزونی گرفته ، نشان از مزیت و  اولویت این کشور با حفظ و ادامه روابط اقتصادی با قاره سبز است.

۴ - حفظ و گسترش روابط اقتصادی و تجاری با روسیه با ۱۴۷ میلیارد دلار  نیز در سال گذشته همچنان از مباحث اولویت دار اقتصادی چین با روسیه میباشد .

۵ - این بحران از طرفی دیگر وابستگی روسیه به چین در همه ابعاد بویژه فروش نفت و گاز را پررنگ‌ تر میکند و بدون شک بعد از این بحران چین بزرگترین خریدار نفت و گاز روسیه با قیمت پایین تر از نرم جهانی خواهد بود.

۶ - حساسیت و تمرکز چین به موضوع الحاق تایوان بعد از  بحران اکراین ،  بسیار پررنگ تر خواهد شد  .

 ۷ - عقل و منطق اقتصادی میگوید که چون چین در دوره رشد سریع اقتصادی است ، حداقل در کوتاه مدت ، ضرورتی به اتخاذ تصمیمی  که این روند  رشد اقتصادی را با طرفین کم رنگ کند نمیبیند .

۸ - سود اقتصاد چین در ایجاد بحران ها بویژه بین روسیه و کشورهای غربی میباشد ، تا از این طریق ضمن تمرکز خود بر فرایند توسعه ، تمرکز کشورهای رقیب را به مسایل غیر اقتصادی هدایت کند .

۹- وجود این بحرانها و کاهش روند رشد اقتصادی غرب و روسیه کشور چین را زودتر از سال ۲۰۵۰  به بزرگترین هژمون اقتصادی جهان تبدیل میکند .

۱۰ - این خط دیپلماتیک محتاطانه  و ادامه تنش و بحران بین این بازیگران همچنان جزء اولویت اجتناب ناپذیر وزارت خارجه چین در این مقطع زمانی است .
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار