شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۸۶۹۱
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۱
تداوم روند صعودي تورم
تورم مربوط به سطح عمومي قيمت‌ها است كه به‌طور متوسط زماني كه قيمت‌ها افزايش پيدا كند تورم نيز رخ مي‌دهد اما اگر تنها چند كالا رشد...
شوشان : مركز ملي آمار ايران در جديدترين گزارش خود، نرخ تورم در فروردين‌ماه امسال را 3.3 درصد اعلام و اضافه كرد روند تورم در نخستين ماه سال 1401 صعودي بوده است.
آمارها چقدر خوشبينانه است؟
سيد مرتضي افقه، اقتصاددان و استاد دانشگاه شهيد چمران اهواز در مورد اعلام نرخ تورم زير 40 درصدي از سوي مركز آمار ايران گفت : متاسفانه شبهاتي در مورد آماري كه منتشر مي‌شود وجود دارد و بعضا به نظر مي‌رسد كه اين آمارها همانند گذشته و در دولت‌هاي نهم و دهم كه شيوه‌هاي محاسباتي آمارها را تغيير داده بودند تا آمارهاي خوشبينانه‌اي ارايه شود اين‌گونه شده باشد.
اين كارشناس اقتصادي با بيان اينكه هنوز مشكلات مربوط به تحريم‌هاي امريكا و مشكلات ساختاري اقتصادي حل نشده است، خاطرنشان كرد: ممكن است آمارها را با روش‌هاي ديگري محاسبه كنند كه اگر چنين اتفاقي افتاده باشد مشكل اين است كه سرمايه اجتماعي مردم از بين مي‌رود و مردم هر چند آمارها را مثبت مي‌بينند اما در زندگي روزمره‌شان اين كاهش را حس نمي‌كنند.
افقه تصريح كرد: تورم مربوط به سطح عمومي قيمت‌ها است كه به‌طور متوسط زماني كه قيمت‌ها افزايش پيدا كند تورم نيز رخ مي‌دهد اما اگر تنها چند كالا رشد قيمتي داشته باشد به آن تورم گفته نمي‌شود.
اين كارشناس اقتصادي تصريح كرد: تجزيه و تحليل آمارها يك كار تخصصي است و اصلا كار ساده‌اي نيست و در كنار اعلام آمارها بايد برخي از ملاحظات را نيز در نظر داشت.
قدرت خريد مردم كمتر از قبل شد
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه به جز دو يا سه سال كه تورم تك‌رقمي بود، بيش از 3 دهه است كه تورم دو رقمي را تجربه مي‌كنيم، گفت: به خصوص در سه سال اخير تورم بالاي 30 درصد داشته‌ايم كه اين ميزان روي هم متراكم شده است بنابراين حتي اگر تورم مربوط به سطح عمومي قيمت‌ها نباشد اما كالاهاي اصلي و اساسي كه مورد مصرف گروه‌هاي كم‌درآمد است رشد قيمتي داشته‌اند و قدرت خريد مردم را كاهش داده است.
افقه خاطرنشان كرد : حتي اگر آمارها هم درست باشد بايد بر اساس واقعيات جامعه تحليل شود چرا كه مردم اين آمارها را دقيق برآورد نكنند به جز اينكه به اعتبار دولت لطمه وارد مي‌شود نشان‌دهنده اين است كه دولت چندان توجهي به تاثير اين آمارها بر زندگي مردم ندارد.
اين اقتصاددان در پاسخ به اين پرسش كه آيا ميزان تقاضا براي كالاها افزايش پيدا كرده است، گفت: خير، الزاما تورم به معني افزايش تقاضا براي كالاها نيست ممكن است حتي تقاضا ثابت باشد اما عرضه كالاها كم شده باشد.

فاصله ميان عرضه و تقاضا باعث تورم شده است
افقه ادامه داد: تقاضا در حال حاضر نرمال است و مردم به دنبال نيازهاي اصلي و اساسي‌شان هستند اما متاسفانه بيكاري رشد پيدا كرده و همه شواهد نشان مي‌دهد كه به دليل تحريم‌ها، بي‌تدبيري‌ها و بي‌ثباتي مديريتي و عدم سرمايه‌گذاري‌هاي جديد، عرضه كالاها به‌شدت افت كرده است و اين فاصله ميان عرضه و تقاضا باعث تورم شده است و اشكال اصلي روي عرضه است نه تقاضا.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار