شوشان - حجت الاسلام محمدصادق عظیمی :
بسم رب الشهداء و الصدیقین
من در میان شما باشم یا نباشم نگذارید انقلاب بدست «نااهلان و نامحرمان» بیفتد ... امام خمینی
۱۴ خرداد هر سال بهانه ایست برای یادآوری «وظایف نیروهای انقلابی» و دلسوز که فرزندان معنوی آن امام همام می باشند .
بنظر این حقیر ، اصلی ترین وظیفه نیروهای دلسوز و انقلابی ، «شناخت راه امام» و ایستادگی در برابر کسانی است که با ترفندهای مختلف و بعضاً در پوشش انقلابیگری ، سعی در «کمرنگ نمودن و بلکه تحریف راه امام» هستند .
راه امام ، «شفاف و زلال» در مصاحبه ها و سخنرانیهای قبل و بعد از پیروزی انقلاب و «موضعگیری ها» در حوادث گوناگون و در «وصیت نامه سیاسی الهی» آن یگانه دوران در دسترس است .
باتوجه به ابعاد وجودی آن پیر فرزانه ، «تبیین راه امام» نیاز به ساعتها مباحثه و نوشتن دهها کتاب دارد اما در این مجال اندک به سرفصلهایی از آن «منشور انقلاب» اشاره میکنم :
۱- امام خمینی مجاهدی «در قله عرفان» ، سیاستمداری «حکیم» ، فقیهی «نو اندیش» و مدیری «با تقوا» ، مبارزی «مخلص» و در شناخت دین «عمیق» بود . در رسیدن به هدف «استوار و خستگی ناپذیر» بود .
حتی «قیام و مبارزه» سیاسی اش با رژیم پهلوی و مخالفتش با قدرتهای استکباری ، دارای «مبانی دینی و عقلی» بود .
۲- امام خمینی «نماد مردم سالاری» بود . قدرت واقعی را «نه در سلاح نظامی» که در «آگاهی و در صحنه بودن مردم» ، و انقلاب و جمهوری اسلامی را «متعلق به مردم» میدانست . از نظر امام ، «هرگونه ایجاد محدودیت» برای مردم بویژه در انتخابات ها «مردود» بود .
حتی در روش «مبارزه با استکبار جهانی» ، «نگاه مردمی» اش موج میزد . «هسته های مقاومت» در اقصی نقاط جهان که آرمانش بود ، «نماد مبارزات مردمی» علیه دولتهای طاغوتی است .
حتی در مورد «رژیم کودک کش صهیونسیتی» هم میفرمود اگر مسلمانان هر کدام یک سطل آب بریزند اسرائیل را آب می برد یعنی «معتقد به مبارزه مردمی» بود .
۳- امام خمینی «کاخ نشین نبود» حسینه ساده جماران «محل سکونت و مقر فرماندهی» اش بود تا مدیران کشور بدانند که «اشرافیگری نماد طاغوت» و عامل جدایی «مسؤلین از مردم» است .
۴- با بینشی ژرف ، «نقشه های دشمن» را تشخیص و بهترین راه حل را اتخاذ میکرد . تبیین «اسلام ناب محمدی» یعنی اسلام پیشرفت و رفع محرومیت و «اسلام آمریکایی» یعنی اسلام مرفهین بی درد و مدعیان دروغین ،
و تلاش بی وقفه برای «وحدت بین مسلمین» و ادیان توحیدی و «تکریم همه انسانها» از دیگر ویژگیهای امام راحل عظیم الشان است .
۵- «آزادی برای همه اندیشه ها» و «عدالت برای همه اقشار» و سفارش اکید به مسؤلین برای «پرهیز از ورود در مسائل جناحی» و صدور «فرمان ۸ ماده ای» برای جلوگیری از «تعرض به مال و املاک مردم» از ویژگیهای مدیریتی آن امام همام بود .
۶- بسیج مردم برای «دفاع از انقلاب و میهن» در جنگ تحمیلی و نابرابر ۸ ساله و ایجاد باور «می شود - ما می توانیم» گوشه ای از «مدیریت مدبرانه» امام خمینی در «وضعیت بحرانی» بود .
...
به همه نیروهای انقلابی بویژه «مدعیان ولایتمداری» برادرانه توصیه میکنم در موارد فوق «با دقت تامل» کنند و «تفکر و عملکرد» خود را در ترازوی انصاف قرار داده و «میزان پای بندی در گفتار و رفتار و عملکرد» خود را به امام خمینی مشخص و با شجاعت در صدد «رفع اشتباهات متعدد» خود برآیند .
و بدانند که هرگونه «ایجاد محدودیت» و سیاستهای «دستوری و اجباری» بدون کسب «رضایت مردم» ، قطعا نتیجه عکس خواهد داد .
جمهوری اسلامی تنها با «بازگشت به ارزشهای انقلاب» اسلامی ۵۷ و «آرمانهای امام خمینی» و «گسترش فضای باز و اجرای عدالت» و «تامین مطالبات بحق مردم» میتواند دوباره اعتماد مردم را بدست آورده و کشور را از «گردنه های سخت» بسلامت عبور دهد .
با این همه «امکانات خدادادی» و ظرفیت های شگرف «انسانی و طبیعی» و «حضور واقعی مردم در صحنه» ، رسیدن به جایگاه ارزشمند در منطقه و جهان ، «دست یافتنی» است .
به امید آنروز ...
۱۴ خرداد ۱۴۰۱