شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۹۶۴۶
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۱ - ۰۱:۵۶
شوشان - ابوالفضل بابادی شوراب _ تهران :
در گذر پر پیچ و خم تاریخ، نگرش های متنوعی در باب مفهوم میهن، پاسداری از آن و تلاش برای بازگرداندن شکوه و یا به عظمت رساندنش، در جهان بوجود آمد!

این وسط، گاه جدال ها و کشمش های فکری ای، میان مدعیان مختلف طرفداری از میهن، با هدفِ اولویت قرار دادن زاویه نگاه متفاوت شان از این مفهوم، شکل گرفت!

بعضی، خاک سرزمینی، این عنصر ملموس و مادی را، بعنوان میهن معرفی کرده و با اولویت دادن آن بر تمام مظاهر کشور، به تصور خود در پی پاسداری از وطن بوده! البته در میان این دسته، برخی تنها در بزنگاهِ بحران ها، به یاد خاک وطن می افتند و دلسوزش می شوند و در مابقی زمان ها، میهن و وطن هیچ جایی در باورهای شان ندارد.

گروهی دیگر، تاریخ، فرهنگ و ارزش های به جا مانده ی تمدنیِ یک سرزمین را ترازوی اندیشه ورزی خود قرار داده و هر حرکت و رفتاری که در تقابل با ارزش های تاریخی_فرهنگی شان قرار گیرد را، ضدمیهنی معرفی می کنند! اینان عموما محافظه کار و سنت گرا بوده و در برابر پویایی ای که یک جامعه برای رو به جلو رفتن نیاز دارد، مقاومت می کنند و ناخواسته به نام دفاع از میهن، در تقابل با منافع واقعی میهن قرار می گیرند!

در برابر دو گروه قبل، روشنفکرانی نیز وجود دارند که تک تک شهروندان کشور را بخش اصلی میهن و سرمایه پایدار آن دانسته و خواسته های متعدد، متنوع و غالبا متضاد اعضای جامعه را، محترم و ارزشمند می شمرند و هرگز موضوعات دیگر را بر این خواسته ها برتری نمی دهند.

چرا که باور دارند غالب شهروندان یک کشور، بصورت ذاتی مدافع خاک سرزمین خود هستند، از ارزش های تاریخی تمدنی ای که برای دنیای امروز قابل قبول و ارائه باشد پشتیبانی می کنند و با تفکرات متفاوت و به روزشان، پویایی را برای جامعه ملی به ارمغان می آورند.

ِلذا هر تفکری که محترم شمردن مفهوم بنیادی میهن را بدون محترم شمردن شهروندان و باورهای آنان تجویز کند، یا ناشی از اندیشه ای فریبکارانه است و یا در مسیر پاسداری از میهن به کج راهه رفته.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار