امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
شوشان / عبدالرضا سلیمانی زاده : هميشه مي گويند که براي جوانان برنامه ريزي کرديم. آمار ها نشان دهنده رشد اشتغال برای جوانان می باشد. امسال که سال 91 است وهنوز بودجه درمجلس به صحن علنی نیامده است باید سوال کرد تکلیف چیست؟
هنوز آمار اشتغالزایی در سال گذشته به طور دقیق مشخص نشده است. به طور روزانه مسئولان اخباری در خصوص اشتغال و آسان شدن ازدواج در روزنامه ها درج می کنند اما چرا مشکل اشتغال همچنان باقی است؟
استان خوزستان با 5/4 ميليون نفر جمعيت و داشتن منابع عظيم نفت و گاز، وجود صنايع پتروشيمي و فولاد و همچنين وجود آثار و ابنيه تاريخي، طبيعت چهارفصل و داشتن يكي از حاصل خيزترين جلگه هاي ايران نام ثروتمندترين استان كشور را با خود يدك مي كشد. نامي كه خوزستاني ها خود مي گويند به كام ما نيست. شايد اگر اشتغال را تنها يكي از پارامترهاي مهم در ميزان بهره مندي خوزستاني ها از اين ثروت فرض كنيم، اينكه بگوييم اين ثروت به كام آنها نيست، گلايه اي بي ربط نباشد.
مساله بيكاري و اشتغال در اين استان يكي از بحث برانگيز ترين و چالشي ترين مباحثي است كه از ديرباز وجود داشته و هميشه با اين سوال مهم همراه بوده و هست كه چرا با وجود اين همه منابع طبيعي و صنايع موجود، نرخ بيكاري اش در مقايسه با ديگر استان ها از وضعيت بدتري برخوردار است؟
چندی پیش در رسانه ها خواندم که طی 5 سال حدود 15 هزار میلیارد تومان در خوزستان هزینه شده است.
باید این سوال را مطرح کرد چند درصد از این اعتبار در حوزه اشتغالزایی خوزستان هزینه شده است. هر ساله آمار اشتغالزایی توسط مسئولان اعلان می شود. در سال گذشته قرار بود 5/2 میلیون شغل در کشور و 183 هزار شغل در خوزستان ایجاد شود. آیا این اتفاق در خوزستان محقق شده است. اگر این آمار ها راست آزمایی شده باشد هم اکنون باید کارگر از استان های دیگر هم به استان آمده باشند. وام های کلان و میلیاردی که در خوزستان اعطاء می شود چند درصد در ایجاد پروژه های عام المنفعه و اشتغال زا اختصاص داده می شود. ببينيد به عنوان مثال يک پسر جوان اگر بخواهد ادامه تحصيل بدهد و مقاطع بالاي تحصيلي را کسب کند با توجه به اينکه ديگر مدرک کارشناسي خيلي به کارش نمی آید بايد مدرک کارشناسي ارشد را کسب نمايد که در آن صورت با احتساب اينکه وي هيچ سالي پشت کنکور نمانده باشد 25 يا 27 ساله خواهد بود. اين جوان در اين زمان نه سربازي رفته است و نه از کار عملي چيزي مي داند.نه مهارت کافی دارد. چرا که تا اين زمان تنها تئوري ها را آموخته است. حالا شما بگوييد چه کسي به وي کار مي دهد؟ اکثر نهادها پارتي و آشنا مي خواهند. جوانان چه دختران و چه پسران معتقد هستند که در زمينه اشتغال عليرغم قوانيني که وزارت کار تعيين کرده است، بيشتر ادارات غير دولتي رعايت نمي کنند. زيرا هيچ ناظري بر فعاليت شرکت هاي غير دولتي نظارت نمي کند.اولویت در استخدام برخی از ادارات و نهاد ها با بستگان و آشنایان مدیرعامل است. به نظر می رسد که تا رویه اصلاح شود همچنان بیکاری به معضل شماره یک استان خوزستان باقی خواهد ماند.