شوشان ـ محمدرضا چمن نژادیان :
انما المؤمنون اخوه
همشهریان گرامی بانه به کینه، نه به قومگرایی افراطی و نه به تفرقه در حال و آینده همگی بیاییم بر وحدت همگرایانه برای مهربانی، عدالت خواهی، فسادستیری و توسعه ی همه جانبه اصرار ورزیم
با نهایت پوزش واحتراماً شهروندی معزز، بزرگواران کنشگر، اکابر قومی و سیاسی تب و تاب انتخابات با تمام فراز و فرودهایش در مملکت و شهرستانهای ما مانند فینال در یک لیگ آماتور فوتبال با هزینه های گزاف بدون توجه به زیر ساختها فراگیر مدنی ( حزبی) و تشکیلاتی بشکل دلخوشی های فصلی درون ورزشگاهی و خیابانی فروکش می کند.
هنگامی که مسابقه و مسابقات تمام شد یکنفر یا یک تیم جام را می برد عده ای هم یکی دو ساعت در خیابانهای دور دور بوق بوق می زنند، شاید چند نفری هم در اثر هیجانات کاذب چند تا جیغ و ترقه قوی برای نگرانی یا خوشحال کننده ی افراد و جامعه در بکنند.
اما تغییری در زندگی حرفه ای افراد بازیکن، اصلاح ساختار فرآیندی مدیریت ورزشی و زمینه ی شراکت برای هواداران در سرنوشت باشگاه را در بر ندارد.البته بیشتر هیجانات فینال از آن نوجوانان و جوانان ناپخته با بزرگسالان دچار عقده ی سرکوب حقارت با ناکام در تجربه ی بازی در لیگ و دیدن فینالها می باشد.
حال عزیزان ۴۵ سال است که جامعه ی ما بهمین شکل پوپولیستی، قومیت گرایی، قبیله گرایی ( فامیلی و سیاسی) و با وعده های کاذب آلوده به مفاسد و ناهنجاری های اجتماعی مانند پول پاشی و پلو خوری تحقیر کننده ی شهروندان نماینده به مجالس فرستاده است.اما کدام نماینده پس از اتمام اختیاری یا اجباری دوره ی مسئولیت و نمایندگی پاسخگوی ناکامی ها و عدم تغییر توسعه محورانه وضعیت حوزه های انتخابیه و مملکت در کنار مردم ماندگار مانده است.؟
پس عزیزان ماضمن اینکه برای تحقق مشارکت حداقلی و مقطعی همگی پای صندوق رای آمدیم یا کشانده شده ایم ،اما با تمام شور و اشتیاق هیجانی پوپولیستی،انتخابات به نوعی مدیریت شده ی حاکمیتی به پایان رسیده است.
امروز آنچه سرمایه ی ماندگار همگان همواره بوده و هست وحدت فی مابین قومی، آداب و سنن اجتماعی همدیگر می باشند. که در طول تاریخ و انتخابات سالیان گذشته تاکنون استمرار داشته و دارند.
زیرا اگر همین امروز خدا ناکرده دست و سر فردی از اطرافیان درد بگیرد یا اتفاق ناگواری برای همشهریان بیفتد با نادیده گرفتن تمام اتفاق دیروز انتخابات و با دست رد زدن به تمام هیجانات انتخاباتی زود گذر در کنارهم قرار میگیریم.
حال با مشارکت نسبی و ناپایدار در انتخابات امروز و انتخاب فردی با اکثریت آرای ماخوذه توده ای از میان داوطلبان متعدد کمی بلاتکلیف در بازیگری مبتذل شده،همه باید بدانیم هم اکنون بزرگان سیاسی، قومی و نخبگان کنشگر به عنوان سرمایه ی همشهریان و همه ی اقوام بوده اند، که در اطراف ماجرای سیاسی کاندیدای مجلس قرار داشته اند.
و روز شنبه پس از انتخابات و هم اکنون که که یکی از عزیزان به عنوان نماینده ی همه ی ملت ایران، مخالف و موافق به مجلس راه یافت. و غالباً هم سرگردان بدون داشتن تشکل خاصی و سازماندهی پایگاههای اجتماعی یک تنه باید حریف مشکلات و پیگیر مطالبات همگان موافق و مخالف باشد. فلذا از این مجمل باید حدیث مفصل و سرنوشت محتوم مانندسایر نمایندگان ناکام قبل را خواند.بقیه ما مردم هم نخود نخود هر که رود خانه ی خود...
امید است با وجود مسیری که الان خلاف نگاه فراگیر تشکیلاتی برای مشارکت مدنی وجود دارد.
پاسخگویی منتخبین وحکمرانی ملی در سطح کلان و خرد هم تشکیلاتی معنادار شفافتر گردد. وتمامی بدبختی ها و تلاش هایی که اکثریت مخلص توده ای پای کار داوطلبان کمی و مبتذل شده داشتند، گاهی هم منجر به کینه و بداخلاقی بین برادران و خواهران با توهین و تخریب بزرگان گردیده است. مبدل به همگرایی حول منتخبان اکثریت به هر کیفیت گردد. تا با انحراف از آزاد اندیشی، عدالتخواهی و فسادستیزی نقطه ی اتکاء برای طناب کشی عده ای قلیل زورمدار، زراندوزو متظاهر ریاکار از بیت المال قرار نگردند.
ومنتخبان ملت در این دوره واقعاً در مسیر اصلاح اساسی ساختاری های معیوب و کارآمدانه ی حکمرانی ها با منشاء خدمات کمی و انسجام کیفی در استیفای حقوق شهروندی، عدالت گستری و نطق های فساد ستیزانه در خانه ی ملت بتوانند خود را نزد موکلانشان اثبات نمایند.
ملت هم به دانایی مدنی فراگیر مجهز گردد،تا در صدد مطالبات برحق خود با استیفای ساز وکار مدنی و حزبی در راستای رفاه عمومی،منافع و امنیت قرار گیرد. ان شاالله