شوشان ـ حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری :
پیام آیه 《یستفتونک فی النساء》 این است که: درباره زنان پرسشهایی در سطح جامعه مطرح است، ابهامهایی هست، مردم می خواهند موضع دین را درباره مساله هایی در حوزه های اقتصادی و مالی زنان، حوزه های اجتماعی زنان، حوزه های جسمی و ازدواج و طلاق و ارث و سایر حوزه ها بدانند. خب دین و پیامبر که نماد و سخنگوی دین است تغافل و تسامح کند و ندیده و نشنیده بگیرد یا به میدان بیاید و پاسخ دهد؟ کار قرآن، دومی است. قرآن با مشکل مواجه میشود آن را به مساله تخفیف می دهد و بعد آن را به مساله های ریزتر تبدیل می کند و پاسخ می دهد و حل می کند. ابایی هم ندارد.
مرحوم استاد مطهری آن شهید راه اندیشه و فکر، مشکلات جامعه را می دید لذا در پاسخ به مقالات مندرج در مجله زن روز در بحثهای حقوقی زنان به میدان آمد و مستند و مبسوط پاسخ داد و نظام حقوق زن در اسلام را تبیین کرد و از سال ۵۴ تا حالا اين کتاب قابل استفاده و قابل توصیه است.
امروز در جامعه ما چه مشکلاتی در حوزه زنان وجود دارد؟ چه پرسشهایی درباره زنان مطرح است؟ در میدانهای حقوقی، اجتماعی، شرعی، سیاسی و ...خب چه کسی باید این پرسشهای پیدا و پنهان را پاسخ دهد؟
اگر در بخش های فرهنگی و نهادهای متولی امر دین و فرهنگ کم کاری و تسامح شود و مشکلات فرهنگی حل نشوند در همان عرصه فرهنگ متوقف نمی مانند بلکه به عرصه اجتماعی کشیده می شوند و به عنوان آسیب و معضل اجتماعی خود را نشان میدهند و دشمن هم به راحتی بر موج مشکلات فرهنگی سوار میشود و بحران های اجتماعی خاص با هدف برهم زدن امنیت انجام می دهد. لذا هزینه کردن مالی در آموزش و پرورش و در فرهنگ، سرمایه گذاری است و اگر هزینه نکردیم باید بیش از آن را در برای مبارزه با آسیب های اجتماعی و هزینه کنیم. نمی شود کار فرهنگی نکرد و منتظر اقدامات سرهنگی ماند.