به گزارش مهر، دومین نمایشگاه کارآفرینی و توسعه اشتغال استان خوزستان با غرفه های متنوع که دستاوردهای خرد و کلان را به معرض نمایش گذاشتند تا نوآوران و بازدیدکنندگان به خصوص جوانان را تشویق به کارآفرینی کنند با شعار "علم تا عمل" برگزار شد.
در این نمایشگاه، کارگاه هایی راه اندازی شده بودند که علم و عمل را با هم آمیخته و فراگیرانی را تربیت کنند که منتظر جذب سازمانهای دولتی نباشند و خود کارآفرینی کنند. مقوله ای که نیازاستان خوزستان است و این نیاز از سوی دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان به خوبی تشخیص داده شد و به کمک دیگر موسسه ها و افراد کارآفرین، نمایشگاهی به منظور کارآفرینی واشتغال در محل نمایشگاه بین المللی اهواز دایر کرد.
کارآفرینان نیازمند حمایت هستند
حبیب جاوی، مسئول برگزارکننده دومین نمایشگاه اشتغال و توسعه اشتغال استان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضیت بیکاری در خوزستان، حمایت از کارآفرینی و کارآفرین را مهمترین وظیفه همه دستگاه ها و سازمانها که به نوعی می توانند در بهبود وضیت اشتغال در استان نقش مهمی ایفا کنند، می داند.
جاوی ادامه می دهد: دانشگاه جامع علمی کاربردی در همین راستا برای دومین بار نمایشگاه اشتغال و توسعه اشتغال را به منظور حمایت از کارآفرینی دایر کرده که شامل بخشهای متنوع و مفید برای دایرکنندگان و بازدیدکنندگان است.
این کارشناس پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی و کاربردی تصریح می کند: در این نمایشگاه از کارآفرینان خرد، کلان، ملی و استانی دعوت شده که شامل اصناف مختلف دولتی و خصوصی است.
وی آموزش هایی که به صورت تئوري و عملی و همچنین ارائه بسته های آموزشی را از نقاط قوت این نمایشگاه یاد می کند و می افزاید: این کلاسها و بسته ها به افراد کمک می کنند تا پتانسیل های درونی خود را کشف کرده و در جهت کارآفرینی واشتغال به کار گیرند.
حمایت سازمان نظام کارآفرینی از کارآفرینان
سید احمد سعادت، مدیر کانون کارآفرینان که خود دبیر یکی ازغرفه های نمایشگاه اشتغال است، بیکاری را سبب فقر، فساد، اعتياد و دیگر مشکلات جوانان می داند و معتقد است که با حل معضل بیکاری دیگر معضلات جدی جامعه تحت تاثیر وضعیت مثبت اشتغال قرار می گیرد و حل می شود.
وی که چندی پیش به عنوان کارآفرین برتر ملی معرفی شده است؛ اکنون با مدیریت باشگاهی که به امور کارآفرینی می پردازد، خدماتی را برای کسانی که فکر یا ایده ایی در زمینه اشتغال دارند ارائه مي دهد. از جمله این خدمات دوره های آموزشی، مشاوره و حتی تسهیلات را می توان نام برد.
سعادت، از سازمان کارآفرینی به عنوان سازمانی که در آینده نزدیک متولی و حامی، کارآفرینان می شود یاد می کند و می افزاید: در راستای حمایت از کارافرینی، کانونهایی که اکنون به صورت مجزا مشغول فعالیت هستند به سازمان نظام کارآفرینی تبدیل خواهند شد که این خبر باعث خوشحالی ما که دراین زمینه فعالیت داریم شده است.
سید جواد باعکسهای رادیوگرافی و محمود با آهن ضایعاتی کارافرین شدند
از نکات قابل توجه در نمایشگاه، ارائه ابداعات و کارهای جدید در زمینه های مختلف از نرم افزارهای هوشمند گرفته تا محصولات کشاورزی و دیگر کارهایی که برای اولین بار در نمایشگاه در معرض نمایش قرار داده شده، را می توان نام برد. در گوشه نمایشگاه، ناخود آگاه چشم ها به اشکال زیبا در یک غرفه که به صورت هنرمندانه از عکس های رادیوگرافی درست شده نظرت را جلب می کند. این غرفه اشکال بزرگ و کوچک از اشکال انسان، حیوانات، ماشين وساختمان زیبا را دربردارد.
سید جواد که از بیماری کلیوی رنج می برد، هشت سال است که از فروش این اشکال امرارمعاش می کند. او که دختر خردسالی هم دارد برای دختر خود اسبهای زیبایی می سازد. کمی جلوتر غرفه یک آهنگر است که از آهن قراضه ها، ابزار تخصصی صافکاران و جوشکاران را می سازد که گویا مشتریان او ابزارهای ساخت محمود را به ابزارهای موجود در بازار ترجیح می دهند.
ثبت نام برای تسهیلات در نمایشگاه
موسسه های مالی واعتباری از دیگرغرفه دارانی بودند که خدماتی را به منظور تمرکززدایی، رفع محروميت و ارتقای توانمندی اقتصادی جامعه به خصوص جوانان ارائه می دادند و برای افرادی که شرایط کافی دارند در محل نمایشگاه اقدام به ثبت نام برای تسهیلات می کردند.
رامین حکیمی، معاون صندوق مهرامام رضای استان خوزستان که دبیرغرفه این صندوق در نمایشگاه است در حال بازدید میدانی ازغرفه های کارآفرینان و کانونهای کارافرینی به خبرنگار مهر می گوید: ما با جلساتی که با دبیران کانونها داشتیم در آینده شاهد همکاری نزدیک صندوق مهر امام رضا(ع) و کانونهای کارافرینی خواهیم بود.
نمایشگاهی با انگیزه خود اشتغالی
شلوغی و هیاهوی سالن های نمایشگاه گویا با رضایت بازدید کنندگان همراه بود. غرفه های جذاب و کارگاه هایی که مشغول کار بودنند با کارهای زیبا و ساده، بازدید کنندگان را جذب خود می کردند. محسن جوانی که جویا کار است، می گوید: تصمیم گرفتم دیگر دنبال کار دولتی نگردم و انگیزه خود اشتغالی پیدا کردهام. مخصوصا وقتی که بتوانی کاری را که دوست داری انجام دهی آن وقت علاوه بر کار و منبع درآمد، یک نوع تفریح به شمار می رود.
----------------------
گزارش: رضا زبیدی