شوشان: امروزه مهم ترین دغدغه در حوزه غذا و تغذیه مربوط به میزان مصرف نمک و روغن خوراکی است که برای تضمین سلامت فرد علاوه بر توجه به کیفیت نوع روغن، ارزیابی و نوع نمک مصرفی همچنین مقدار مصرف روزانه آن نیز دارای اهمیت می باشد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی دزفول ، معاونت بهداشتی این دانشگاه گفت: در حالیکه طبق استاندارد سازمان بهداشت جهانی (WHO) میزان مصرف نمک یددار تصفیه شده برای هر نفر روزانه 5 گرم می باشد این میزان در کشور ایران به 2 تا 3 برابر می رسد.
ˈمهدیه توکلیˈ افزود:مصرف بالای نمک زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی ، فشارخون بالا،پوکی استخوان و سرطان معده می باشد.
وی مصرف بی رویه انواع چربی و روغن را عامل خطرناک بروز بسیاری از بیماریها بر شمرد و افزود:فرد می تواند با جایگزین کردن روغن مایع به جای روغن جامد، رعایت تعادل غذایی و کاهش مصرف ، در پیشگیری از بروز عوارض ناشی از مصرف زیاد به حفظ سلامتی خود کمک کند.
دکتر توکلی دست یابی به این مهم در راستای حفظ سلامتی را جز با فرهنگ سازی و اصلاح الگوی مصرف میسر ندانست.
هفته بسیج آموزش تغذیه با شعار ˈ سلامتی با کاهش مصرف نمک و روغن ˈ در دانشگاه علوم پزشکی دزفول برگزار شد.
مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشتی این دانشگاه نیز در این نشست به تشریح فعالیت های مربوط به این هفته پرداخت.
صنعت و کاهش مصرف نمک و روغن در غذاهای فرآوری شده ،تغذیه و پیشگیری از فشارخون بالا ،ذائقه سازی در کودکان برای تشکیل عادات غذایی صحیح ،ارزیابی مصرف صحیح روغن ،ارزیابی مصرف صحیح نمک
،دانش آموزان سالم،میان وعده های سالم و سلامت و تغذیه در خارج از منزل عنوان ویژه برنامه های هفته سلامت بود.