اولين همايش منطقهاي معاونان امنيتي، انتظامي و سياسي، اجتماعي استانهاي خوزستان، لرستان، چهار محال و بختياري، كهگيلويه و بوير احمد، اصفهان، مركزي، فارس، و بوشهر در اهواز برگزار شد.
عبدالحسن مقتدايي، استاندار خوزستان در اين همايش كه با حضور معاون امنيتي وزير كشور و معاونان امنيتي انتظامي و سياسي و روساي شوراهاي تامين استانهاي جنوب غرب كشور، امروز (26 بهمن ماه) در هتل نيشكر اهواز برگزار شد، اظهار كرد: ماهيت انقلاب اسلامي به گونهاي بود كه در ابتدا، بسياري از باورها اين بود كه هيچ گاه در خصوص موضوعات امنيت عمومي مشكلي نخواهيم داشت، به همين دليل اگر به ساخت و سازهاي دهه اول انقلاب بنگريد، ميبينيد كه ساختمانها با حصارهايي بسيار محدود ساخته شدهاند.
وي ادامه داد: اما به طور طبيعي، شيطنتها و آزار و اذيتهايي كه از سوي مخالفان انقلاب صورت گرفت، اين باور را ايجاد كرد كه تهديدات خارجي نيز موضوعي است كه نميشود به سادگي از كنار آن گذشت.
استاندار خوزستان تصريح كرد: اتفاقهايي كه در بحث امنيتي پيش آمد، ما را به سمت و سويي برد كه لازم شد ساختاري نظاميافته در بحث امنيت ايجاد شود. هر چه عرصه تنگتر ميشد و با مشكلات بيشتري مواجه ميشديم، متوجه ميشديم كه تعارضات داخلي را نيز پيش رو خواهيم داشت؛ يك عارضه اجتماعي ميتواند تبديل به يك موضوع سياسي و در نهايت تبديل به يك موضوع امنيتي شود و بنابراين بايد براي همه تعارضها در زمينههاي مختلف، نسخهاي خاص داشته باشيم.
مقتدايي افزود: آرامشي كه در كشور وجود دارد، مديون همه برنامهريزيها و امكاناتي است كه در حوزه امنيت فراهم شده و همچنين مديون بهروز بودن مجموعههاي امنيتي هستيم. در كنار تدبيري كه نظام در بحث امنيت انديشيده؛ در مجموع، مملكت ما جزيرهاي امن است.
وي با بيان اينكه استان خوزستان در بعد از انقلاب داراي ويژگي خاصي شده است، افزود: اين جغرافيا در اول جنگ سرنوشت خاصي پيدا كرد. استان خوزستان يك استان كاملا استراتژيك و پيچيده است كه اگر كمترين بيدقتي در خصوص اين استان صورت بگيرد، مشكلاتي به وجود ميآيد.
استاندار خوزستان گفت: جنگ كه پايان يافت، شرايط به گونه ديگري شد. بازسازي، خود عارضهاي شد و همچنين جنگزدههايي كه به استان باز گشتند، فرهنگ جديدي به خوزستان آوردند و به اين ترتيب از نظر فرهنگي نيز با تعارضهايي مواجه شديم.
وي يادآور شد: شرايط استان خوزستان با شرايط استانهاي مركزي ايران متفاوت است. در استان خوزستان به شكلي عمل ميشود كه همسايگان نيز ميتوانند بر روي اين منطقه تاثير بگذارند. نوع مقاومت نيز در استان خوزستان متفاوت است. با توجه به حجم سرمايهگذاري كه در خوزستان صورت ميگيرد، مقاومت خاصي در اين حوزه نياز است.
مقتدايي تصريح كرد: استان خوزستان، يك جغرافياي اقتصادي، سياسي، اجتماعي، فرهنگي و قومي خاص در كشور است؛ تمام سرمايهگذاريهايي كه در سطح ملي در حوزه صنعت انجام شده از استان خوزستان بوده است و ميتوان به صراحت گفت كه دروازه توسعه كشور، استان خوزستان است. بنابراين ضروري است تاثير اين جغرافيا بر كل كشور مورد توجه قرار گيرد.
وي اظهار كرد: استان خوزستان به اين دلايل داراي ويژگيهاي خاص است و بنابراين بايد از نظر امنيتي نيز به آن توجه شود و اميداريم نتيجه همه اقدامات در اين حوزه، ارتقاي امنيت مردم باشد.