شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۷۰۹۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۶
مشاور استاندار خوزستان در امور صنعت و معدن گفت: سال‌هاست که ریشه‌یابی عدم توسعه استان علی‌رغم ثروت بی‌نظیر آن در کشور، دغدغه فکری نخبگان و فعالان اجتماعی این دیار بوده و تا حدی به یک معما تبدیل شده است. این استان از حیث منابع خدادادی شامل خاک حاصلخیز، آب روان، صنایع بزرگ، دسترسی به دریاهای آزاد، مرز خشکی با کشور همسایه، نیروگاه های برق، در کشور رتبه اول را دارد. منابعی که بر اساس هر تئوری توسعه شناخته شده‌ای، مهم‌ترین و اساسی‌ترین عامل توسعه محسوب می‌شوند.

 دکتر امیرحسین شیروی با اشاره به خسارت ناشی از 8 سال جنگ تحمیلی بر ملت ایران گفت: جنگ می‌تواند یکی از عوامل این عقب ماندگی باشد. این خسارات اعم از خسارات فیزیکی و خرابی‌های ناشی از بمباران و موشک باران شهرهای خوزستان و خسارات ناشی از مهاجرت نیروی انسانی و اثرات مخرب اجتماعی فرهنگی می باشد. متأسفانه دولت‌هایی که پس از پایان جنگ بر سر کار آمده‌اند، جبران خسارات را غالباً در بازسازی اماکن و فضاهای فیزیکی دیدند و از بازسازی زیرساخت‌ها غفلت داشتند اما ذهن یک محقق با یگانه عامل جنگ تحمیلی متقاعد نمی‌شود و به نظر نمی‌رسد که پس از گذشت 25 سال از خاتمة جنگ تحمیلی، هنوز باید فقط به جنگ تحمیلی فکر کرد و از دیگر عوامل غافل بود.

وي افزود: مسئله عدم توسعه استان معماگونه شده و اضلاع متعدد پیدا کرده و موضوع یک پروژه پژوهشی سنگین است. آنچه ذهن من به سمت آن معطوف گشت، فقط یکی از عوامل محتمل بروز و استمرار عقب ماندگی است، و آن خود عقب ماندگی است. ما در چرخه عقب ماندگی گرفتار شده‌ایم و این عقب ماندگی مرتباً خود را به اشکال گوناگون باز تولید می‌کند. عوامل اولیه هرچه باشند، نخست مستلزم یافتن راهکاری برای خروج از این چرخه فلج کننده است.

شیروی بيان‌كرد: بنا به پیشنهاد استاندار محترم در جلسه  اخیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان جرقه امیدی در ذهن اینجانب ایجاد کرد که شاید این پیشنهاد همان راهکار خروج از چرخه عقب ماندگی باشد.

وی ادامه‌داد: پیشنهاد استاندار تشکیل دبیرخانه موقت برای مشارکت دادن صنایع بزرگ استان در توسعه مناطق هم جوار خود و دیگر مناطق محروم استان بود. استاندار دو دلیل مهم را پشتوانه پیشنهاد خود قرار داده است. نخست احداث پالایشگاه نفت آبادان که شرکت نفت عملاً در زمینه کلیه امور شهری، درمانی، ورزشی، خدماتی و رفاهی تفریحی شهرستان آبادان مشارکت حداکثری داشته و بخشی از درآمدهای خود را صرف بهبود وضعیت مردم آن مناطق می‌کرده است. همین تجربه کم و بیش در بندر امام خمینی و اصفهان نیز سابقه داشته است. دلیل دوم اثرات مخرب زیست محیطی بر زندگی مردم منطقه و لزوم جبران آن توسط صنعت احداث شده است. بی‌توجهی به مردم و توسعه محیط اطراف، هیچ‌گاه آن منطقه را مناسب زندگی نکرده و تا ابد متخصصین آن صنعت به صورت پروازی به محل کار خود مراجعه کرده و تصمیم به اسکان در آنجا را نمی‌گیرند. مردم ساکن در جوار صنایع نیز هیچ گونه تأثیری در زندگی خود نخواهند دید.

وی در ادامه خاطرنشان‌كرد: استاندار پس از طرح پیشنهاد، دستور تشکیل دبیرخانه را به معاون برنامه‌ریزی خود واگذار کرد و قضاوت در مورد کارآیی این پیشنهاد نیاز به زمان دارد؛ ولی اینجانب بسیار خوشبینم که شاید کلید مفقوده توسعه استان را یافته‌‌ایم و با اصرار بر این حق که سوق دادن بخشی از درآمدهای صنایع بزرگ ملی به توسعه منطقه باشد، استان را از این چرخه بی‌سرانجام نجات دهیم.

مشاور استاندار خوزستان در امور صنعت و معدن تصریح‌کرد: در این ارتباط مجمع نمایندگان استان باید در کنار استاندار بوده و از این طرح حمایت کنند. استاندار نیز بدون تردید از افراد ذی نفوذ استان در تهران برای پیشبرد اهداف طرح استفاده خواهند کرد.

وی تاکیدکرد: هدف از طرح این مسائل در این گفت‌وگو  تأکید بر اهمیت این راهکار و استدعا از کلیه نیروهای دلسوز استان برای همکاری و همیاری است و تصور می‌کنم که اگر استاندار در زمان تصدی مسؤولیتش همین یک طرح را اجرائی کند، دین تاریخی خود را به این دیار ادا کرده است.

منبع: ایسنا
comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۲
comment
comment
ali
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۹
comment
0
0
comment جناب آقای دکتر شیروی بسیار نیک فرمودی منتهای امر یک چیز مهم را از قلم انداختی و آن هم در دنیای امروز تکنولوژی برای پیشرفت نیاز به فکر جوان و انرژی جوان یک اضطرار است. تا زمانی که ما نتوانیم به نیروی جوان و متخصصان واقعی استان اعتماد کنیم سرعت حرکت به جلوی ما بسیار کند خواهد بود. از شما میپرسم به عنوان مثال آیا اندیشه و انرژی جوانی همانند آقای مهندس محسن بهشاد نمیتواند سرعت چشمگیری در پیشرفت استان داشته باشد؟؟ پس چرا از انرژی این جوانان شایسته در تحول استان عزیزمان هیچگونه استفاده ای در مسیولیتهای بالا نمی شود؟؟ فکر نمیکنید دیگر وقت آن رسیده که از اندیشه و انرژی جوانان نیز استفاده شایسته ای شود؟؟
arshad.kh1392@gmail.com
comment
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۳
comment
0
0
comment پیشنهاد من این است که از تجربه توسعه اتفاق افتاده در سایر نقاط جهان استفاده شود و از افرادی که در این کار شرکت داشته اند دعوت شود و مشاوره دریافت شود مدت زمان کوتاه مسئولیت و نیز شرایط خاص کشور اصلا جای سعی و خطا نیست
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار