شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۹۱۱۱
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۸
مدیر کل آموزش و پرورش استان خوزستان :
تعلیم و تربیت همانند ریلی در طول تاریخ معاصر وظیفه داشته است که فرهنگ ، تاریخ ، تمدن و مبانی ملی و اعتقادی ما را از دوره ای به دوره ی دیگر و از نسلی به نسل دیگر منتقل کند.

شوشان- سارا ممبینی : مدیر کل آموزش و پرورش استان خوزستان در دیداری دوستانه اصحاب رسانه را به حضور پذیرفت و در خصوص برنامه های آموزش و پرورش سخن گفت و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

محمد تقی زاده در این دیدار  گفت : فرهنگ تعلیم و تربیت ، هویت  جوامع و ملت ها  را رقم می زند و هیچ تکاملی بدون تحول و تکامل در آموزش و پرورش ایجاد نمی شود .وی افزود : تعلیم و تربیت همانند  ریلی در طول تاریخ معاصر وظیفه داشته است که فرهنگ ، تاریخ ، تمدن و مبانی ملی و اعتقادی ما را از دوره ای به دوره ی دیگر و از نسلی به نسل دیگر منتقل کند.

وی افزود : بنابراین باید باور داشته باشیم که سطح ملی  و فرهنگی در هیچ جامعه ای بالاتر از سطح مدرسه ی آن جامعه نخواهد بود .پس مدرسه باید اولویت همه ی دولتمردان باشد . و بزرگترین سرمایه گذاری ها باید روی دانش آموزان که منابع انسانی آینده ی ما هستند انجام شود . اما متاسفانه در طول تاریخ  و تا قبل از انقلاب اسلامی ، همواره یک آسیب ، چالش و یک مصیبت بزرگ آموزش و پرورش را تهدید می کرد و آن آسیب ، چالش و مصیبت این بود که هیچ گاه آموزش و پرورش اولویت اول حکومت ها محسوب نمی شد . ولی  پس از انقلاب اسلامی ، به لحاظ اینکه انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود  مسائل مربوط به آموزش و پرورش  مورد توجه ویژه ای قرار گرفت  و به صورت اولویت اول مطرح شد.

محمد تقی زاده  با اشاره به سابقه ی تاریخی در استان  خوزستان گفت : ورود اولین تمدن ها از استان خوزستان بوده است و دانشگاه "جندی شاپور " به عنوان اولین دانشگاه کشور نیز در خوزستان احداث شد . همچنین خوزستان قلب تپنده ی اقتصاد ایران نیز هست و استان خوزستان از منابع بسیار غنی فرهنگی ، علمی ،آموزشی و اقتصادی برخوردار است اما می بینیم که با وجود این همه قابلیت ها رتبه ی استانی خوزستان شایسته ی این پیشینه ی تاریخی نیست.

وی با اظهار اینکه رتبه ی علمی – آموزشی  در خوزستان رتبه ی 31 در بین 32 استان کشور است ، اظهار داشت  : به عقیده ی  من مشکلاتی که زمینه ساز این افت تاریخی شده است  عدم وجود یک برنامه ی توسعه یافته ی علمی و آموزشی برای آموزش و پرورش استان خوزستان است . چون ما هم از منابع انسانی فوق العاده قوی و هوشمند برخورداریم و هم منابع مالی  کافی  در اختیار داریم .

محمد تقی زاده گفت : در جهت رفع این  معضل ، یک برنامه ی مدون توسعه ی استان بر اساس شاخص های ملی- استانی  و توجه به شرایط ، منابع و ظرفیت های استان تهیه شده  است که چهار محور اساسی دانش آموز، معلم ، خانواده و فضا و تجهیزات در آن لحاظ شده است . این برنامه  بر اساس اسناد فرادستی  همچنین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که بر اساس  برنامه پنجم توسعه و سیاستهای کلان آموزش و پرورش که توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده، تدوین شده است و قصد داریم که این برنامه را  برای اجرا به کف مدارس انتقال دهیم و مدیر ، معاون و خانواده های دانش اموزان باید درگیر اجرای این برنامه  ها شوند . 

مدیر کل آموزش  و پرورش استان خوزستان با اظهار اینکه  هویت هر سازمانی با برنامه های آن مشخص می شود ، گفـت: این برنامه هویـــــت  سازمانی ماست و از این به بعد به دنبال برنامه ام در مدارس و کلاسها حضور خواهم یافت و اجرای آن را پیگیری می کنم .و در راه اجرایی شدن این برنامه ها رسانه ها نیز باید به کمک ما بیایند.

وی با اشاره به اینکه همه باید دست به دست هم بدهیم تا مشکلات آموزش و پرورش مرتفع شوند ، افزود : همه باید بدانند که آموزش و پرورش نیازمند فضایی  آرام و سالم است و نباید  در مسیر منازعات سیاسی  قرار بگیرد و باید سعی کنیم که این نهاد را در مسیر توسعه ی علمی و آموزشی  هدایت کنیم تا مشکلاتی که گریبان  آموزش و پرورش را گرفته اند ،حل شوند . چون دانش اموزی که در حال تعلیم و تربیت در این سیستم است سرمایه ی انسانی ما محسوب می شود و در آینده باید بر فرهنگ جهانی تاثیر گذار باشد.

محمد تقی زاد در عین گفت :برنامه ای که تهیه و تدوین شده است دارای 32 شاخص می باشد که اولین شاخص آن بحث سواد آموزی است . وی افزود : ما در کشور  دارای 9 میلیون بی سواد هستیم که 5/1 میلیون از این افراد از خانواده های دانش آموزان ما هستند و در استان خوزستان نیز قریب به 650 هزار نفر بی سواد داریم . در سطح شهر اهواز نیز رقم بی سوادین به 200 هزار نفر می رسد و این ارقام زیبنده ی انقلاب ما با ریشه های فرهنگی نیست و در صدد هستیم با اولویت به مبحث سواد آموزی این ارقام را کاهش دهیم.

 محمد  تقی زاده اولویت بعدی آموزش و پرورش را توجه به مراکز پیش دبستانی  دانست و تاکید کرد :  توجه به آموزش پیش دبستانی جزو شاخص های  بین المللی است که در استان ما از شرایط خوبی برخوردار نیست . در حال حاضر 100 هزار نفر دانش آموز پایه ی اول داریم و فقط 30 هزار نفر از این نوآموزان توسط مراکز غیرانتفاعی تحت پوشش پیش دبستانی قرار می گیرند و توجه به این بخش یکی از ضرورت های فوق العاده مهم  در استان می باشد . 
وی در عین حال ارتقاء سطح علمی و حرفه ای معلمین را اولویت دیگر آموزش و پرورش دانست و تاکید کرد کسی که بخواهد خوب یاد بدهد باید خوب یاد بگیرد . وی افزود : باید تلاش شود معلمین بر اساس شاخص های علمی روز آموزش ببینند تا از توانایی و دانش بالایی  برخوردار شوند. 
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان توجه به مدارس دخترانه از منظر بهداشت و ورزش را از دغدغه های دیگر برنامه ی مدون توسعه در آموزش و پرورش دانست و گفت : چون سطح توانایی جسمی  زنان ما بسیارپایین تر از کشورهای توسعه یافته است پس باید به ورزش توجه خاصی شود همچنین با توجه به  نقش حساسی که دختران ما در آینده دارا خواهند شد توجه به مسائل بهداشتی آنها  نیز بسیار حائز اهمیت است.

تقی زاده در ادامه با تاکید بر اینکه دانش آموزان باید از دوران مدرسه آموزش ببیند که چگونه وارد فعالیت های جمعی شوند ، خاطر نشان کرد :  در جهت هویت بخشی دینی و ملی در دانش اموزان طرحی پیش بینی شده است تا آنها را در قالب تشکل های دانش اموزی با فعالیت های اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی  سازمان دهی کند تا در این تشکل ها ضمن یادگیری فعالیت های گروهی بتوانند در آینده با تجربه ی بیشتری وارد منازعات موجود در جامعه شوند.

وی همچنین در خصوص دریافت شهریه ی ثبت نام  از دانش آموزان توسط مدیران مدارس اظهار داشت : ما توصیه های لازم را به مدیران در خصوص ممنوعیت اخذ  هزینه برای ثبت نام کرده ایم و هر مدیری غیر از عمل کند  با آن  برخورد قانونی صورت می گیرد . وی گفت : مدیران فقط مجاز به دریافت هزینه ی  بیمه ی دانش آموز به مبلغ  5 هزار تومان و هزینه ی کتاب می باشند  .

حاشیه نگاری:
محمد تقی زاده در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چرا درانتصاب هایتان افراد هم سو با سیاست های دولت را انتخاب نمی کنید، گفت: در این خصوص فشارهای شکننده ای وجود دارد و من اعتقاد دارم یک مدیر باید دارای شاخصه  ی سلامت باشد همچنین افرادی علمی و اجرایی و در عین  حال هم سو با دولت تدبیرو امید نیز باشند که این مسئله مورد توجه  قرار می گیرد . 

مدیر کل آموزش و پرورش در خصوص رسیدگی به وضعیت برخی مجتمع های غیر انتفاعی که در آنها از مدیران بومی استفاده نمی شود اظهار داشت که وضعیت این گونه مدارس در حال پیگیری است . 

محمد تقی زاده گفت آموزش و پرورش در خصوص استخدام نیروی جدید هیچ برنامه ای ندارد و تصمیم در این خصوص بر عهده ی هیئت دولت است .

مدیرکل آموزش و پرورش از به صدا درآمدن" زنگ اولیا " در چهارشنبه ی اخر هر ماه در مدارس ابتدایی خبر داد و گفت  در این زنگ اولیا به جای دانش آموزان بر کلاس های درس می نشینند.
آمار ارائه شده در خصوص ترک تحصیل نگران کننده بود و افراد  ترک تحصیلی بالغ بر 10 هزار و 480 نفر اعلام شدند .

راه اندازی موزه ی آموزش و پرورش و  تدوین کتاب " تاریخ آموزش و پرورش استان  خوزستان "  از وعده های محمد تقی زاده در این جلسه بود . 

از سوی یکی از اصحاب رسانه پیشنهاد محرم سازی و عدم استفاده از پوشش در محیط مدارس دخترانه داده شد . 

در حاشیه ی کنفرانس خبری  کتاب " تاریخ اهواز ، از دوران باستان تا انقلاب اسلامی " به قلم شیوای محمد تقی زاده ،  مدیر کل آموزش و پرورش استان خوزستان در اختیار اصحاب رسانه قرار داده شد که مورد استقبال واقع شد . 

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار