نظر هیئت مدیره کانون وکلای استان خوزستان فعال نمودن وکلا در مناطق محروم و کم برخوردار استان خوزستان بوده و در آزمون وکالت سال جاری پذیرش داوطلبان بومی به عنوان هدف اصلی این کانون خواهد بود. چرا که ما برای استان به وکیل نیاز داریم و غیر بومی ها به دلیلشرایط نا مساعد آب و هوا معمولا در خوزستان ماندگار نیستند.
نظر هیئت مدیره کانون وکلای استان خوزستان فعال نمودن وکلا در مناطق محروم و کم برخوردار استان خوزستان بوده و در آزمون وکالت سال جاری پذیرش داوطلبان بومی به عنوان هدف اصلی این کانون خواهد بود. چرا که ما برای استان به وکیل نیاز داریم و غیر بومی ها به دلیلشرایط نا مساعد آب و هوا معمولا در خوزستان ماندگار نیستند.
با توجه به شروع ثبت نام آزمون کارآموزی وکالت، سید یزدالله طاهری نسب نائب رییس کانون وکلای دادگستری استان خوزستان به بیان موضع هیئت مدیره در خصوص یکی از پرسش ها و نگرانی شرکت کنندگان در آزمون امسال پرداخت و اظهار داشت: نظر هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری استان خوزستان بر این است که در آزمون های آتی،کسانی که بومی استان خوزستان هستند، بتوانند شرکت کنند.
وی افزود: با توجه به نامساعد بودن شرایط آب و هوایی در استان خوزستان، معمولا کارآموزان محترمی که در آزمون کارآموزی وکالت استان خوزستان پذیرفته می شوند تحمل کار کردن در استان خوزستان را ندارند و فرآیند انتقالی گرفتن پذیرفته شدگان غیر بومی وکالت باعث شده ما در بسیاری از شهرهای محروم استان وکیل فعال نداشته باشیم.
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه افزود: اولویت اعضای هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری استان خوزستان در آزمون وکالت سال جاری، فعال نمودن و اشتغال کارآموزان وکالت در شهرستان هایی از خوزستان است که بیشتر محروم و کم برخوردار بوده و وکیلی در آنها شاغل نبوده و یا کمتر وجود داشته است. بر این اساس شهرستان هایی مانند اندیکا، لالی، ایذه، بستان هویزه، شادگان، حمیدیه، ملاثانی، در اولویت اشتغال قرار دارند.
طاهری نسب افزود: هیئت مدیره کانون خوزستان تأکید دارد که داوطلبان غیر بومی در آزمون وکالت سال جاری، کانون خوزستان را انتخاب نکنند. مطابق عرف معمول آزمون های استخدامی ادارات و آزمون های دانشگاهی، بومی به کسی گفته می شود که یا متولد یک استان باشد، یا از دانشگاه آن استان فارغ التحصیل شده باشد و یا 5 سال در استان مورد نظر سکونت داشته باشد و معیار ما در خصوص بومی گزینی همین امر می باشد.
وی به نمایندگی از طرف هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری استان خوزستان تأکید کرد که کانون وکلای خوزستان در سال جاری به هیچ وجه به پذیرفته شدگان آزمون وکالت انتقالی نخواهد داد و پذیرفته شدگان بر اساس محل تولد و سکونت خود و همین طور رتبه قبولی اولویت اشتغال در شهرهای استان خوزستان را خواهند داشت. اما در شرایط مساوی اولویت با کسانی است که بومی و ساکن خوزستان باشند.
در حال حاضر در کشور ما تعداد 24 کانون وکلا وجود دارد که همه آنها نیز به صورت سراسری آزمون وکالت را برگزار می کنند، لذا ما از داوطلبان غیر بومی درخواست می کنیم در آزمون سال جاری در آزمون وکالت استان متبوع خود شرکت نمایند. چرا که در آزمون سال گذشته به علت محدود بودن سهمیه پذیرش و بالا بودن تعداد متقاضیان کانون خوزستان، بسیاری از داوطلبان با استعداد، علی رغم کسب رتبه مناسب و معدل قبولی بالا به دلیل شرکت بیش از حد داوطلبان، قریب به 5000 نفر موفق به پذیرش در کانون خوزستان نشدند، در حالی که همین افراد در صورت شرکت کردن در کانون های دیگر با توجه به نمره و رتبه مناسبی که داشتند، می توانستند شانس قبولی بالایی داشته باشند.
به بیان دیگر در حالی که معدل آخرین نفر قبول شده در آزمون برخی از کانون ها، ده بوده ولی آخرین نفر کانون خوزستان، معدل بالای دوازده داشته است. طبیعتا کسانی که داوطلب کانون خوزستان بوده و معدل ده تا دوازده کسب کردند، اگر در سایر کانون های کم داوطلب شرکت می کردند، شانس قبولی بسیار بالاتری داشتند. یکی از معیارهای غالب داوطلبان در انتخاب کانون محل آزمون، ظرفیت پذیرش است که تجربه اینجانب، نشان داده در کانون های با ظرفیت بالا به دلیل ازدحام داوطلبان، حق کسانی که استعداد و نمره بیشتری از آخرین نفرات پذیرفته شده سایر کانون ها را دارند، تضییع می شود. و معمولا نمره آخرین نفرات پذیرفته شده کانون های دارای ظرفیت کمتر، خیلی پایین تر از نمره آخرین نفر پذیرفته شده کانون های دارای ظرفیت بیشتر می باشد. در نتیجه مجموعا افراد با استعداد بالاتر، متضرر می شوند.