شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۲۵۸۱
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۱
معاون عمرانی استانداری خوزستان:
سیاحی به طرح های گردشگری آبی با استفاده از ظرفیت آب های رودخانه کارون اشاره کرد و افزود: برنامه های زیادی با استفاده از ظرفیت های رودخانه کارون برای ایجاد یک فضای تفریحی و با نشاط در دستور کار داریم از جمله اینکه در فضای رودخانه کارون در مقطع اهواز بناست 11 اسکله قایقرانی و رستوران ها به همراه پارکینگ و تآسیسات وابسته احداث شود.
 احمد سیاحی معاون امور عمرانی استاندارخوزستان درنشست ویژه خبری سیمای مرکزخوزستان شرکت کرد و گزارشی از عملکرد دولت تدبیرو امید درحوزه عمران و آبادانی این استان ارایه داد.

  به گزارش خبرنگارما  سیاحی درپاسخ به سوال مجری این برنامه تلویزیونی مبنی براینکه برای احیا و مراقبت از رودخانه کارون و تغییر سیما و لایروبی این رودخانه بخصوص در حوزه شهری اهواز چه اقداماتی انجام شده است و برنامه معاونت عمرانی در این زمین چیست ؟ گفت :  بزرگترین رودخانه از نظر آب دهی در کشور رودخانه کارون است .اهمیت این رودخانه از این جهت است که نشان میدهد که عقبه ی تاریخی و فرهنگی و تشکیل تمدن و فرهنگ های مختلف در کنار رودخانه کارون اتفاق افتاده است.

   وی به اهمیت رودخانه کارون از جمله وجود 6 سد فعال بر روی این رودخانه و تولید 8000 مگاوات برق از سد های آن  که  ذخایر آبی  این سدها نزدیک به 20 میلیارد متر مکعب بالغ می شود گفت : کارون  قریب به 85 درصد آب مورد نیاز شهرهای خوزستان را تامین می کند.
   سیاحی با اشاره به اهتمام جدی مدیریت ارشد استان و شخص استاندار در زمینه حفاظت و صیانت از کارون ادامه داد: خط قرمز ما بحث رودخانه کارون و برداشت آب از سرشاخه های این رودخانه است.

  معاون امور عمرانی استاندارخوزستان افزود: طرح های استان خوزستان مرتبط با رودخانه کارون هست و بدنبال این هستیم که تخصیص  آب مورد نیاز شرب و صنعتی از طریق وزارت کشور داده شود. 

  سیاحی به طرح های گردشگری آبی با استفاده از ظرفیت آب های رودخانه کارون اشاره کرد و  افزود: برنامه های زیادی با استفاده از ظرفیت های رودخانه کارون برای ایجاد یک فضای تفریحی و با نشاط  در دستور کار داریم از جمله اینکه در فضای رودخانه کارون در مقطع اهواز بناست 11 اسکله قایقرانی و رستوران ها به همراه پارکینگ و تآسیسات وابسته احداث شود.

   وی افزود :  موضوع لایروبی کارون  یکی از بحث های جدی و مهم می باشد که دستگاه اجرایی عملیات اجرایی آن را در دست اقدام دارد و یکی از موضوعات آن عملیات نی زدایی است و امروزه شاهد این هستیم در قسمت هایی که نی زدایی انجام شده است منظره بیسار زیباتری پدیدار گشته است.

  سیاحی برداشت هرگونه آب از مناطق بالادست کارون برای مصارف کشاورزی را مردود دانست و  افزود: با مذاکراتی که انجام و تاییداتی که گرفته شده است اگر  برداشت آبی وجود داشته باشد فقط برای آب شرب خواهد بود.

معاون امور عمرانی استاندارخوزستان به طرح های راه سازی باهدف افزایش سطح ایمنی محورهای  استان اشاره کرد و گفت : طرح بسیار مهمی که از سال گذشته شروع شده ارتقا ایمنی راه های درون شهری و برون شهری است و بدنبال این هستیم که راه های موجود در استان خوزستان از ایمنی بالاتری برخوردار شوند.

   سیاحی افزود:  در اولویت اول 13 محور که تصادفات و تلفات بیشتری داشتند را مشخص کردیم.خوزستان با توجه به اینکه در حمل و نقل سنگین در رتبه اول قرار دارد و 20 درصد حمل و نقل سنگین کشور در محورهای خوزستان انجام می شود ؛می بایست در این زمینه اقداماتی جدی را برای ارتقا ایمنی راه ها داشته باشیم.

  وی افزود:  در خصوص خط کشی راه ها و نصب دوربین های هوشمند کنترل سرعت و روشنایی در راه ها و تابلوهای راهنمایی و رانندگی اقدامات خوبی صورت گرفته است و براورد بر این است با چنین اقداماتی شاهد کاهش تلفات و تصادفات در سطح راه های استان باشیم .

  سیاحی درپاسخ به این سوال که با توجه به ظرفیت هایی که به آنها اشاره کردید و حجم ترافیکی که در راه های استان وجود دارد با این وجود پروژه های راه سازی و راه داری خیلی کند انجام می شود و بسیاری از پروژه ها شاهد توقف آنها بوده ایم ,در این زمینه چه برنامه ریزی انجام شده است ؟گفت : ما در حال حاضر با اینکه راه سازی از اهمیت زیادی برخوردار است ولی در امر راهداری 14 هزار کیلومتر راه برون شهری وآزاد راه و برزگراه و راه های روستایی دراولویت قرارداده ایم که  می بایست حراست جدی داشته باشیم .

  سیاحی ادامه داد :  باتوجه به اعتباراتی که وجود دارد و با جلساتی که با وزیر محترم راه و شهرسازی برگزار کرده ایم برای هرکدام از این راه ها و عملیات اجرایی برنامه مشخصی وجود دارد و انشاالله وزارت راه و شهرسازی به دنبال شروع عملیات اجرایی احداث  آزاد راه اندیمشک به اهواز خواهد بود و با توجه به اهمیت راه سوسنگرد به چذابه برنامه بر این است که تا خرداد ماه سال آینده شاهد عملیات بهسازی و اصلاح این محور باشیم . همچنین  4 خطه کردن محور رامهرز به بهبهان نیز از پروژه های جدی ماست و در حال انجام شدن است.
   معاون امور عمرانی استاندارخوزستان درپاسخ به این سوال مجری سیما دراین خصوص که آیا نظارت لازم هم بر این پروژها انجام شده است که طبق زمانبندی مشخص به مرحله اجرا برسند؟ گفت : اعتبارات خوبی نزدیک به  700 میلیارد تومان که شامل 38 درصد اعتبارات عمرانی است دراین زمینه درنظرگرفته شده است .  با توجه به اینکه  پیمانکاران خوبی  در این زمینه فعال اند و  مهندسین مشاوری در این زمینه نظارت می کنند, کار به خوبی به پیش خواهد رفت . شک نکنید ما به دنبال  تسریع در این عملیات ها هستیم .

   سیاحی درپاسخ سوال مجری برنامه صدا و سیمای مرکز خوزستان پیرامون وضعیت آسفالت در شهر اهواز و شهرستان ها و مشکل خرابی آسفالت در سطح شهرهای استان خوزستان گفت : یکی از موضوعاتی که در خصوص شهرداری ها دنبال می کنیم ایجاد نهضت آسفالت است و در جلسات مفصل با حضور فرماندارن و شهرداران تاکید کردیم. طرحی دراین زمینه شروع کرده ایم  که نتایج بسیار خوبی هم گرفته ایم و آن بحث " شهر یار "  است که شامل کمک شهرهای برخوردار به شهرهای همجوار است .  بحث کیفیت آسفالت و عملیات اجرایی آسفالت در معابر شهرها یکی از موضوعات اساسی و جدی است و در شهر اهواز مناطقی که آسفالت انها بی کیفیت و دارای خرابی است عملیات روکش آسفالت بر روی انها انجام شده است . با توجه به بودجه در نظرگرفته شده برای شهرداری ها  این امید را داریم که از معابر بسیار مناسبی در سطح درون شهری برخوردار شویم . 

  سیاسی درپاسخ به این سوال که در خصوص آثار تاریخی استان خوزستان مانند قلعه شوش و ابشارهای شوشتر طرح های معاونت عمرانی استانداری برای جذب گردشگر و احیای این آثار و با توجه به این که دیوار حرم دانیال نبی در شوش نیز ریزش پیدا کرده است , ایا اعتبار لازم برای احیای این بنای مقدس در نظر گرفته شده است ؟ گفت :  این نیز یکی از بحث های جدی است .در استان خوزستان دو اثر به ثبت جهانی رسیده است. آبشارهای شوشتر و زیگورات چغازنبیل و این که 40 اثر دیگر در نوبت به ثبت رسیدن یونسکو قراردارند.

  معاون استاندارخوزستان افزود: بنا براین شده  که قلعه تاریخی شوش به عنوان یکی از آثار تاریخی مطرح شود و اگر این فرصت را از دست می دادیم 40  سال آینده نوبت ما برای ثبت جهانی این اثرمی شد .درهرحال  کار جدی و اساسی در این زمینه صورت گرفت و به اذعان معاون میراث فرهنگی کشور کار 70 ساله را در 2 ماه انجام دادیم و خوشبختانه کارسناسان ارشد یونسکو به شوش آمدند و کارهای اساسی و جدی که در این زمینه صورت گرفته بود را مشاهده کردند و گزارش خیلی خوبی را تهیه کردند.
   سیاحی افزود:  امیدواریم که در تیرماه سال 94 سومین اثر خودمان را در استان خوزستان به ثبت جهانی برسانیم .
  وی افزود: دراین آثارهای به ثبت رسیده جهانی  درصددیم تا رفاهیات گردشگر بخوبی دنبال گردد.  احداث پارکینگ , سرویس های بهداشتی , محل  استراحت و رستوران و سایرخدمات مربوطه دردست اجراست .امیدواریم با توجه به اقدامات  انجام شده , ونیز  تخصیص اعتبار1300 میلیارد تومانی برای اجرای طرح های گردشگری آبی  مانند تالاب ها وپشت آب های سدها و حاشیه رودخانه ها شاهد حضور گردشگر بیشتری دراستان خوزستان باشیم .

  معاون امور عمرانی استاندارخوزستان در پایان در پاسخ به این سوال مجری برنامه نشست ویژه خبری سیمای مرکزخوزستان پیرامون وضعیت طرح 550 هزارهکتاری و برنامه استان برای توسعه آن به مناطق شرق خوزستان گفت : از اثرات مفید طرح 550 هزار هکتاری این است که با اجرای کامل آن , خوزستان  رتبه بلامنازع را  در تولیدات محصولات کشاورزی کسب خواهد کرد.
   وی افزود: همچنین  افزایش تولیدات زراعی استان خواهیم داشت که  حدود 5/9 میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت .  ایجاد شغل در زمینه فراورده ها و فعالیت های جانبی محصولات کشاورزی دردیگرمزایای طرح بزرگ کشاورزی خوزستان است .

  سیاحی ادامه داد : با توجه به عنایت خاص مقام معظم رهبری به این طرح ,  یک و نیم میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی به این طرح اختصاص یافت و  فاز نخست با 312 هزار هکتار مساحت آغازشد که بخشی از اراضی مربوطه آماده و به کشاورزان واگذارشده است .
  معاون امور عمرانی استاندارخوزستان ابرازامیدواری کرد که با توجه به اقدامات انجام شده این طرح ظرف 3 سال اینده به اتمام برسد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار