شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۲۷۳۴
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۷
روزنامه فرهنگ جنوب در ستون ویژه  های خود نوشت:


از گوشه و کنار شهر (4) قلع و قمع نمی کردید !
کوچه پس کوچه های شهر برخی اوقات پر از سوژه هایی ست که نمی توان به راحتی از آن عبور کرد و مجبور می شوی چند دقیقه ای به فکر فرو روی و در رابطه با آن چندین و چند سوال از خودت بپرسی و بی جواب از کنارش با همان سوال هایی که بدجور ذهنت را آزار می دهند عبور کنی. از این پس ذره بین به دستان دوربین به دست می توانند عکس هایی که از گوشه و کنار شهرهای استان گرفته و برای روزنامه ارسال نمایند. تصویر ارسالی زیر ، درختی در حاشیه یکی از خیابان های اهواز را نشان می دهد که در یک روز گرد و خاکی ، هیچ شاخ و برگی بر روی آن نمانده و بر اثر بی تدبیری برخی ارگان ها به این روز درآمده است!

چالش "خاک نوشته"در شبکه‌های اجتماعی
از آنجا که خاک را نمی شود مثل آب بر روی سر ریخت و همچون چالش آب یخ در شبکه های اجتماعی ، چالش خاک بر سر ، ایجاد کرد، به همین دلیل کاربران خوزستانی شبکه های اجتماعی در اعتراض به کم کاری مسئولین برای کنترل و جلوگیری از ریزگردها ، با ارسال عکس ها و مطالب طنز ، چالش "خاک نوشته" را ایجاد کرده اند و باعث شکل‌گیری کمپین‌های گوناگون در صفحات اجتماعی شده است. در حال حاضر شاهد ایجاد کمپین‌های گوناگونی در شبکه‌های اجتماعی هستیم که با عناوینی خاص در تلاش برای طلب کمک برای رفع مشکل خود هستند. یکی از این کمپین‌ها با نام «جمع‌آوری یک میلیون امضا برای رساندن نام اهواز به عنوان آلوده‌ترین شهر جهان به گوش مدیران» فعالیت می‌کند. حتی کودکان اهوازی نیز در این کار فعال شده و با کشیدن نقاشی با موضوع گرد و غبار و قرار دادن آن روی این صفحات خواستار توجه بیشتر سازمان محیط‌زیست به مشکلات هستند.

جالب اینجاست که شهروندان این شهر نیز از انواع و اقسام پیام‌ها یا تصاویر برای جلب توجه بیشتر مدیران در شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. تصاویری از نوشته‌هایی که روی گرد و غبار برزمین نشسته حکاکی شده با عنوان خاک‌نوشته و مضامینی مانند "لطفا به ما هم فکر کنید" ، " به فکر ما باشید" ، "از این هوا خفه شدیم" ، "اهواز آلوده‌ترین شهر" و "صدای ما را بشنوید" همگی گویای این واقعیت است که تاکنون اقدام موثری برای رفع دغدغه‌های ساکنان این استان انجام نشده است. اکنون که نام اهواز به عنوان آلوده‌ترین شهر جهان از نظر ریزگردها بر سر زبان‌ها افتاده و این شهر را صاحب رکوردی تازه کرده است، انتظارات از سازمان محیط‌زیست به عنوان متولی اصلی حفاظت از محیط‌زیست نیز دوچندان می‌شود. براساس تجربیات سایر کشورها استفاده از مالچ به عنوان نوعی چسب می‌تواند مانع از هجوم این ذرات به آسمان شود، موضوعی که تاکنون به عنوان تنها راه عملی مقابله با این موضوع از سوی سازمان محیط‌زیست پیشنهاد شده اما در عمل اقدام جدی برای همکاری با کشورهای همسایه انجام نشده و گروهی برای مالچ پاشی به این کشورها اعزام نشده‌اند.

به نظر می‌رسد با توجه به تغییر شرایط اقلیمی و وقوع خشکسالی‌های پی در پی باید منتظر ازدیاد روزافزون کانون‌های گردو‌غبار باشیم و بر این اساس دیگر وزش باد نه تنها به بهبود آلودگی هوا کمک نمی‌کند بلکه ریزگردها و غبار را برای تشدید وضعیت آلودگی هوا حتی تا مرکز ایران به پیش می‌راند. با توجه به این نکته دیگر نمی‌توان برای رفع آلودگی هوا از باد کمک گرفت بلکه باید با اقدامات عملی مانند مالچ‌پاشی برای بروز مشکلات زیست‌محیطی وارد میدان عمل شد.

هنر مسئولین برای مقابله با گرد و غبار /تغییر نام گرد و غبار به ریزگرد !
سید شریف حسینی نماینده مردم اهواز در گپ و گفتی با ذره بین ضمن اشاره به بلایی که ریزگردها بر سر استان و شهروندان آورده گفت که سالیان سال است که کمیته گرد و غبار در دولت های مختلف از جمله دولت نهم و دهم تشکیل شده اما خروجی این جلسات این کمیته فقط تغییر نام گرد و خاک به ریز گرد بود ! وی با انتقاد از عملکرد همه مسئولان اعم از هیات دولت و سازمان محیط زیست گفت که شک ندارم که در این مشکل همه دولت ها قصور کردند زیرا اگر اقدامی در دستور کار داشتند امروز مشکلی وجود نداشت.

هشدار استاندار به یک مدیرکل
برنامه زنده تلويزيوني افق روشن از شبکه استانی و مصاحبه استاندار در این برنامه را می توان انتقادی ترین برنامه تلویزیونی استانی نامید. در این برنامه دکتر مقتدایی زبان به انتقاد گشود و مدیران مختلفی را مورد خطاب و عتاب قرار داد. یکی از این مدیران ، تقی زاده مدیرکل آموزش و پرورش استان بود که استاندار ضمن گلایه از رتبه نامطلوب استان در نظام آموزشی ، خطاب به وی گفت که اگر تا آخر سال تحصیلی رتبه آموزشی استان جابجا نشود و ده پله صعود نکنیم ، جناب مدیرکل باید صندلی ریاست را ترک کند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار