شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۳۰۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۸
یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، یکی از علل اصلی ایجاد ریزگردها را تصمیمات غلط در حوزه آبی دانست.

عباس پاپی زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا) گفت: برای حل بحران آب باید برنامه‌هایی به صورت مستمر ادامه پیدا کند که در این زمینه دولت باید یک پکیج بیست ساله در نظر بگیرد.

وی با بیان اینکه مجوز برداشت 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای آبرسانی به روستاها و اختصاص 1300 میلیارد تومان برای افزایش بازدهی آبیاری در بخش کشاورزی در جلسات کمیسیون تلفیق اختصاص داده شد، گفت: سال گذشته برای نخستین بار 1000 میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار در نظر گرفته شد که کل اعتبارات به 1300 میلیارد تومان رسید و 200 هزار هکتار زمین تحت آبیاری تحت فشار قرار گرفت که امسال هم همین مقدار در نظر گرفته شده است.

او ادامه داد: البته اصرار ما برای افزایش این بودجه بود اما به دلیل کاهش بودجه دولت نتوانستیم این امر را محقق کنیم، همچنین 1000 میلیارد هم برای بیمه کشاورزان در نظر گرفته شده است.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: دولت باید به منظور کنترل بحران آب بودجه خاص و بزرگی را برای این مسئله اختصاص دهد که با مطالعات و آمایش سرزمینی دقیق همراه باشد، مثلا باید برنامه بیست ساله ای را تدوین کند و 50 هزار میلیارد برای اصلاح مصرف آب اختصاص بدهد.

این گونه است که تداوم و ترویج استفاده از صنایع کمتر آب‌بر، کشاورزی محصولات با نیاز آبی کم ، اصلاح الگوی کشت به ثبات می رسد.

پاپی زاده تصریح کرد: آفت اصلی ما این است که همیشه به بحث آب به صورت سالانه نگاه می کنیم، مثلا دولت می‌بیند مصرف آب چاه ها بالا رفته و در نتیجه حفر چاه های غیر مجاز را برای مدتی محدود می کند یا مثلا در بودجه امسال مبلغی را برای آب می‌گذارند اما این برنامه ها به صورت مستمر ادامه پیدا نمی کند، در نتیجه همه برنامه هایی که از قبل داشته ایم تعطیل می‌شود.

او ادامه داد: این در صورتی است که دولت باید هر سال در لایحه بودجه بخشی را برای این مسئله در نظر بگیرد.

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خیلی ازمشکلات مربوط به ریزگرد به خاطر تصمیمات غلط در حوزه آبی است تاکید کرد که این مسئله مشکلات زیادی را برای سایر ارگان ها به وجود می آورد، مثلا وزارت بهداشت هزینه بالایی را برای درمان بیماران متحمل می شوند.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان تاکید کرد: مجلس همیشه آماده است که طرحی برای کنترل منابع آبی ارائه دهد اما این مسئله به شرطی کار ساز است که دولت هم کمک کند و برای آن بودجه مناسبی در نظر بگیرد.

انتهای پیام
comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
comment
comment
سعیدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۶
comment
0
0
comment گوتره ای عمل کردن وزارت نیرو در زمینه سد سازی در گذشته عامل اصلی مشکلات امروز شده ، اگر سدهای ساخته شده خدمتی به کشاورزی کرده که قطعا نکرده ، با بحران محیط زیستی که بوجود آمده بهتر آن است که از خیر سدهای احداثی بگذریم و به صرفه تر آنست که اقلام زراعی از طریق واردات تامین شوند قبل از اینکه بحران محیط زیستی تبدیل به بحران انسانی و امنیتی گردد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار