شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۴۵۷۷
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۸
رییس دانشگاه علوم پرشکی جندی شاپور اهواز:
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در حال حاضر بستر تحقق اين روش در درمان بطور كافي فراهم نشده است، زیرا یکی از زیرساخت های این طرح اجرای برنامه پزشک خانواده است و در آینده فقط بیماری که از طریق نظام ارجاع به بیمارستان مراجعه کند، تحت پوشش خدمات بیمه قرار می گیرد.

نشست هم اندیشی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با پزشکان جوان متخصص فعال در طرح تحول نظام سلامت با حضور دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه، دکتر ایرج نظری معاون درمان، مهندس صادق مرادی دبیر اجرایی طرح تحول نظام سلامت دانشگاه و همچنین جمعی از پزشکان متخصص فعال از شهرستان های مختلف تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در محل سالن اجتماعات مجتمع رفاهی فجر اهواز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وب دا خوزستان، در ابتدای این نشست، پزشکان متخصص به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود در خصوص اجرای طرح تحول نظام سلامت در شهرستان های مختلف پرداختند و مشکلات مدنظر خود در این خصوص را مطرح نمودند که از جمله موارد اشاره شده می توان به: کمبود تجهیزات و دستگاه های درمانی مورد نیاز، پرداخت قطعی مطالباتی که به صورت علی الحساب به آنها پرداخت شده بود و اعتراض به طرح پرداخت پلکانی کارانه اشاره نمود.

 

دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این نشست، ضمن تبریک فرا رسیدن میلاد حضرت علی(ع) و فرا رسیدن روز پدر و با اشاره به اینکه نظام سلامت بازیگران مختلفی دارد که همگی، ذینفعان این حوزه محسوب می شوند و در اقتصاد سلامت بر مبنای تعرفه باید به حقوق خود برسیم اظهار داشت: در طرح تحول نظام سلامت، قرار بر این  است که اولین ذینفعان مردم باشند و هدف دولت نیز از حمایت از اجرای این طرح همین بوده است و منافع ساير ذينفعان زر راستات تحقق اين هدف اصلي تعريف ميشود.

وی اظهار کرد: در زمان شروع به کار دولت، خروجی از جیب مردم برای درمان،حدود 60 درصد بود و پرداخت این مقدار سهم از جیب مردم بسیار مشکل بود، بطوری که در سالهای گذشته در هر سال بیش از 800 هزار نفر بر اثر ابتلا خود و یا یکی از افراد خانواده به بیماریهای خانمان سوز به زیر خط فقر میرفتند در حالی که این وظیفه دولت ها است که در زمینه درمان و سلامت بتوانند حامی مردم و محرومین باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه ایجاد عدالت در توزیع سلامت از دیگر اهداف دولت در اجرای طرح تحول نظام سلامت می باشد اظهار داشت: بازیگران حوزه سلامت شامل ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی، دریافت کنندگان خدمات که همان مردم هستند، پرداخت کنندگان هزینه ها یا همان شرکت های بیمه گر، تولیت یا سیاست گذاران حوزه سلامت ، و تامین کنندگان دارو، تجهیزات و ملزومات پزشكي ميباشند.


ایدنی ادامه داد: 2 الگوی کلی در نظام ارائه خدمات و پرداخت  وجود دارد. یکی از این الگوها، این است که در مقابل کار و خدمت پول پرداخت می شود(Fee for Service) که در این نوع نظام، آن چیزی که رخ میدهد این است که هرکسی که کمیت ارائه خدمتش بیشتر شود، درآمد بیشتری را تحصیل خواهد کردو دوم پرداخت بر اساس كارايي و اثربخشي.

وی بیان داشت: یکی از آفات الگوي اول به وجود آمدن تقاضاهای القایی است، یعنی ارائه دهنده خدمت به این نتیجه می رسد که هرچقدر کمیت خدمات بالاتر باشد، امکان کسب درآمد بیشتری خواهد داشت. بنابراین وقتی که امکان کسب درآمد به وسیله افزایش تعداد خدمت بوجود بیاید، بستر ایجاد تقاضای القایی فراهم می شود در صورتی که به این مقوله بحث رایگان شدن و یا کم هزینه بودن خدمت را اضافه کنیم این تقاضاهایی القایی 2 جانبه ایجاد میشود.


 رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: در کشور ما براساس برآوردهای صورت گرفته ، بخش  قابل توجهي از منابع. مالي نظام سلامت صرف تقاضا هاي القايي ميشود، بخش قابل توجهي از  سی تی اسکن ها و تصوير برداري ها و ازمايشات انجام شده، نرمال هستند! پس ما با پدیده تقاضای القایی مواجه هستیم  و متاسفانه غالباً به علت مشكلات فرهنگي بيماران يا همراهان انها به اين تقاضاها دامن ميزنند و اين یکی از معضلات نظام سلامت ما این مسئله است، زیرا تقاضاهای القایی است که اقتصاد درمان را فلج می کند و منابع بخش سلامت جامعه را می بلعد

 وی تصریح کرد: الگو ديگر، طبق سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و همچنین قانون برنامه چهارم و پنجم خريد راهبردي خدمت و اجراي نظام ارجاع و ارائه خدمت بر اساس راهنما هاي باليني است. در اين صورت كيفيت خدمات و نيز شاخص هاي سلامت ملاك پرداخت ها خواهد بود. در بهداشت بخصوص در حاشيه شهرها و روستا ها اين روش شروع شده است.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در حال حاضر بستر تحقق اين روش در درمان بطور كافي فراهم نشده است، زیرا یکی از زیرساخت های این طرح اجرای برنامه پزشک خانواده است و در آینده فقط بیماری که از طریق نظام ارجاع به بیمارستان مراجعه کند، تحت پوشش خدمات بیمه قرار می گیرد. 


 ایدنی در خصوص دستور العمل پرداخت پلکانی کارانه به پزشکان در بیمارستان ها گفت: هر دستور العملي نقاط قوت و ضعف دارد، مهم این است که بتوانیم آن را آنالیز کنیم و به نظر من یکی از نقاط قوت طرح پلکانی این است که بستر و امکان کار برای همه وجود دارد و از رانت خواری در سیستم پذیرش  بیمار جلوگیری ميكند و به سوي عدالت بين رشته اي و درون رشته اي حركت خواهيم نمود..


 ایدنی در ادامه به روند پيشرفت اجرای طرح تحول نظام سلامت در خوزستان اشاره كرد و گفت: خوشبختانه در اجرای طرح تحول نظام سلامت، یکی از استان های موفق در کشور بوده ایم، البته این به معنی نداشتن مشکل نیست، چرا که زیرساخت های فرسوده و کمبود شدید زيرساختهاي فيزيكي در بعد فضاهاي بهداشتي درماني و تخت های بیمارستانی در استان سبب شده است تا بین آنچه كه بايد داشته باشيم و آنچه كه اكنون داريم فاصله وجود داشته باشد و این خود از چالش هاي تهدید کننده مأموريتهاي اساسي دانشگاه می باشد و چنین مشکلی حل نمي شود مگر اينكه حمایت ها و همكاريهاي فرابخشي قابل قبولی در استان صورت بگيرد.

رئيس دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز در پایان افزود: ظرفيتهاي بسياري در استان خوزستان وجود دارد كه مربوط به دستگاههاي ديگر است كه اگر از اين ظرفيت ها در جهت تقویت حوزه سلامت استان استفاده شود، زمان رسيدن به اهداف در اين حوزه بسيار كوتاهتر مي شود

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار