شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۵۰۶۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۸
معاون رییس جمهور خبر داد:
در حال حاضر 350 هکتار کانون گرد و غبار در استان خوزستان وجود دارد که باید با برنامه‌ریزی‌های دقیق با پدیده گرد و غبار مقابله کرد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به توجه ویژه و قابل تقدیر مجلس شورای اسلامی از تصویب 4 لایحه هوای پاک، ارزیابی زیست‌محیطی، حفاظت از خاک و حفاظت از تالاب‌ها در دولت یازدهم خبر داد.

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار روز یکشنبه در مراسم گرامیداشت دومین هفته محیط زیست و دهمین دوره جایزه ملی محیط زیست که با حضور روحانی رییس جمهوری و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پارک پردیسان تهران برگزار شد، گفت: خوشبختانه پس از بیانات مقام معظم رهبری در هفدهم اسفندماه سال گذشته توجه ویژه‌ای توسط قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی به مسائل حوزه محیط زیست به وجود آمد که قطعا این توجه ثمرات خوبی را به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به شعار روز جهانی محیط زیست در سال جاری «7 میلیارد رویا، یک سیاره، درست مصرف کنیم» گفت: امروز بچه‌های ما در سراسر دنیا آرزو دارند در محیط‌های سالم زندگی کنند. در محیط‌های سالم درس بخوانند و از آزادی برخوردار باشند. امروز بچه‌های ما آرزو دارند که در آینده شغل مناسب و شرافتمندانه‌ای داشته باشند. متاسفانه روندی که در دنیا سپری کرده‌ایم، این نکته را نشان می‌دهد که مسائل محیط زیستی امروز دغدغه همه دنیاست و دنیا کشش زیاده‌خواهی‌های عده خاصی را ندارد. کار به جایی رسیده که دنیا امروز 6 ماه عقب است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: امروز برداشت از منابع زمین طوری انجام شده است که برای هر یک سال دنیا به یک سال و نیم زمان نیاز دارد که خود را بازسازی کند و این نشان می‌دهد که بیش از توان زمین از آن برداشت می‌کنیم. بی‌تردید کشور ما نیز مستثنی از این مساله نیست و روندی که در گذشته داشته‌ایم به ویژه در چند دهه اخیر نشان می‌دهد که از الگوی مصرف درستی برخوردار نیست.

پایان سال جمع‌بندی مذاکرات تغییرات آب و هوایی

ابتکاربا اشاره به اجرایی شدن اهداف طرح توسعه هزاره در سال جاری گفت: امسال قطعا برای محیط زیست سال بسیار مهمی است به طوری که در پایان سال نیز مذاکرات تغییرات آب و هوایی به جمع‌بندی خواهد رسید. مساله‌ای که در کشاورزی و مسائل مختلف کشورمان تاثیرگذار است برهمین اساس مذاکرات تغییرات آب و هوایی برای کشورمان از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی در تشریح اقدامات دولت یازدهم در حوزه محیط زیست با اشاره به تدوین برنامه محیط زیست و توسعه پایدار گفت: امروز ارتقاء حکمرانی محیط زیست را در تمامی مباحث توسعه‌ای دولت شاهد هستیم. خوشبختانه توجه به مساله محیط زیست در همه دستگاه‌های دولتی آنطور که شایسته است افزایش پیدا کرده، بی‌تردید شرایط مطلوب نیست اما این توجه نویدبخش آینده‌ای بهتر خواهد بود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اجرایی شدن برنامه‌های ارزشمندی در حوزه محیط زیست در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: در دوره 21 ماهه دولت یازدهم رشد 70 درصدی تشکل‌های غیردولتی را با حمایت دولت یازدهم شاهد بودیم و این اتفاق در میان وجود تمامی مشکلات رخ داده است. امروز بهبود کیفیت هوا در تمامی شاخص‌ها را شاهد هستیم. دستاوردی که در دولت یازدهم ایجاد شده و کماکان شاهد بهبود کیفیت هوا در شهرهای بزرگ ایران اسلامی هستیم.

ابتکار با اشاره به مساله گرد و غبار و تشدید آن در کشور گفت: دولت یازدهم برنامه‌های موثری برای کنترل این پدیده در دستور کار قرار داده است؛ اما بی‌تردید این کار کار بزرگی است و نمی‌توان در مورد آن وعده‌های متعدد داد. در حال حاضر 350 هکتار کانون گرد و غبار در استان خوزستان وجود دارد که باید با برنامه‌ریزی‌های دقیق با پدیده گرد و غبار مقابله کرد.

وی به توجه دولت یازدهم به تالاب‌ها اشاره کرد و افزود: تالاب هورالعظیم که به دلیل برخی فعالیت‌ها آب در آن جاری نبود، امروز آب به روی این تالاب بازگشایی شده و بخش‌های عظیمی از این تالاب آب‌گیری شده، در حال حاضر هامون 750 میلیون متر مکعب آب دارد که امیدواریم این روند آب‌گیری در این تالاب ادامه داشته باشد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست به توجه رییس جمهوری به رودخانه‌ها اشاره کرد و گفت: در سفرهای استانی احیای رودخانه‌های کشور در دستور کار قرار گرفت. امروز در خراسان و اصفهان زاینده‌رود و تالاب گاوخونی احیا شده‌اند و در این رودخانه آب جاری است. البته باید در این عرصه اقدامات را به صورت مستمر پیگیری کنیم. توجه به رودخانه کارون و بهبود کیفیت آن و همچنین احیای گوهررود در استان گیلان که از رودخانه‌های آلوده و مهم استان بود از اقداماتی است که دولت یازدهم در حوزه محیط زیست انجام داده است.

ابتکار با اشاره به حضور محیط‌بانان در این جلسه گفت: حفاظت از 11 درصد از بکرترین عرصه‌های محیط زیستی ایران برعهده این افراد دلسوز محیط زیست قرار دارد که خوشبختانه با توجه ویژه‌ای که در دولت یازدهم به محیط‌بانان شد، 3000 امتیاز سختی کار به این افراد تعلق گرفت که قطعا نقش مهمی در ارتقاء شغلی آنها خواهد داشت.

وی همچنین به جایزه ملی محیط زیست اشاره کرد و ادامه داد: برای مدتی در گذشته این جایزه مورد غفلت قرار گرفت اما در دولت یازدهم بار دیگر احیا شد. این جایزه با هدف تشویق افرادی که کارهای ویژه‌ای برای محیط زیست کشور انجام داده‌اند به آنها اهدا می‌شود. در این دوره فراخوانی صورت گرفت و تعداد قابل ملاحظه‌ای در این فراخوان شرکت کردند اما بی‌تردید افرادی شایسته در کشور وجود دارند که در این دوره شرکت نکرده‌اند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: شرکت‌کنندگان در این دوره در سه گروه سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های حقوقی و متخصصان اقداماتشان توسط اساتید دانشگاه داوری شد و امروز از آنها تقدیر می‌شود.

ابتکار با تاکید بر استفاده از سرمایه‌های اجتماعی کشورمان به عنوان یکی از اهداف دولت یازدهم تصریح کرد: سرمایه اجتماعی ایران فوق‌العاده است. دولت یازدهم از این سرمایه‌ها استفاده کرده است و امیدواریم ما نیز در سازمان حفاظت محیط زیست از این سرمایه عظیم استفاده کنیم.

به گزارش ایسنا، در انتهای این مراسم، از 9 سازمان مردم نهاد، دستگاه حقوقی و متخصص که در عرصه‌های محیط زیستی اقدامات ویژه‌ای انجام دادند تقدیر شد و این افراد جایزه خود را از دست رییس جمهور دریافت کردند.

همچنین در این مراسم انجمن کوهنوردی ایران، گروه موسیقی خورشید سیاه با ساخت 20 ترانه درخصوص موضوع محیط زیستی، بیمه دانا، انجمن طبیعت‌گران برنا، پایگاه خبری دیده‌بان محیط زیست، انجمن غار و غارشناسی ایران و آقاخانی استاد زیست‌شناسی استان تهران و مظفر و صلاح‌الدین میرانی که در اطفاء حریق جنگل‌ها اقدامات بسیار شایسته‌ای انجام دادند و در این راه آسیب‌های زیادی دیدند، مورد تقدیر قرار گرفتند و جایزه محیط زیست از رییس جمهور دریافت کردند.
comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۲
comment
comment
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
comment
0
4
comment اول: چرا برخلاف وعده های مکرر مسئولان کشوری و استانی تاکنون سوخت پاک (بنزین و گازوئیل یورو4) در کلانشهر اهواز توزیع نشده است؟! ایا در این قضیه هم میبایست خوزستان مظلوم واقع شود؟!
دوم:اعلام 350هزارهکتار کانونهای تولید گرد و خاک در خوزستان که دردی دوا نمیکند؛از مسئولان انتظار میرود که برنامه های عملی خود را برای مهار دائمی این کانونها اعلام نمایند.
سوم:برنامه سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای جلوگیری از ورود انواع فاضلابهای خطرناک صنعتی،بیمارستانی و خانگی و همچنین حجم وسیع زهابهای کشاورزی به رودخانه کارون چیست؟
چهارم:سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای تامین حقابه دائمی و پایدار تالابهای خوزستان و همچنین ممانعت از ورود فاضلاب به تالابهای استان چه برنامه هایی دارد؟
comment
خوزستان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۸
comment
0
3
comment به مناسبت هفته ی محیط زیست چند تا فیلم بازی میکنند بعد طبیعت رو به حال خودش رها میکنند
راست میگید از این بی قانونی ها و زیاده خواهی های برداشت آب از سرچشمه های کارون جلوگیری کنید
چه لزومی دارد زاینده رود را زنده کنید کارون را نابود کنید جواب دهید؟؟؟
مردمانی را میشود، مردمان ادب و فرهنگ نامید که فرهنگ استفاده از داشتهای خود را داشته باشند نه اینکه رود خود را بخشکانند و به استانهای دیگر هچوم بیاورند این زیاده خواهی و خودخواهی بیش نیست . روی صحبتم به دولت مردانی ایست که مدام این ادب و فرهنگ این استان را در سخنرانی هایشان تکرار میکنند و مثل پوتک بر سره دیگر استانها میزنند در حالی که استانهای دیگری هم هستند که از لاحاض تمدن بشری قدمتشان بیشتر و غنی تر از این استان که مدام ادب و فرهنگ را به یدک می کشد که این ادب و فرهنگ را میشود از برخورد اولیه ی پرسیدنه آدرس میتوان پی برد که چقدر از فرهنگ و ادب بالایی برخوردارند
شیراز سیستان و بلوچستان ، تبریز خوزستان هم استانهایی هستند که غنی از فرهنگ و ادب و تمدن بسیاری از گذشتگان و حال می باشند ، تمدن این استانها خصوصا خوزستان و شیرازبسیار غنی و خاص است و شهرت جهانی دارد منتهی نمیدانم چرا فقط در ایران فقط یک استان را مسئولان دارای ادب و فرهنگ و تمدن میدانند
کمی مسئولان در سخنرانی هایشان دقت لازم را داشته باشند و همه ی ایران عزیزمان را به یک چشم ببینند ، ادب و فرهنگ را مختص یک استان نداند .
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار