رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول در خصوص خبری که پیش از این از سوی یکی از خبرگزاریهای استان درباره استفاده از گوشت تاریخ مصرف گذشته در بیمارستان نظام مافی شوش، منتشر شده بود، توضیحاتی داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول در خصوص خبری که پیش از این از سوی یکی از خبرگزاریهای استان درباره استفاده از گوشت تاریخ مصرف گذشته در بیمارستان نظام مافی شوش، منتشر شده بود، توضیحاتی داد.
دکتر «یوسف پریدار» اظهار کرد: مدیریت آشپزخانه بیمارستان نظام مافی توسط پیمانکار و با نظارت کارشناسان بهداشت محیط و تغذیه شبکه بهداشت فعالیت میکند و کارشناسان شبکه دامپزشکی نیز حسب وظیفه بر توزیع و عرضه مواد خام دامی نظارت دارند که این روند، سردخانه آشپزخانه بیمارستان را نیز در بر دارد.
وی افزود: محموله گوشت تاریخ مصرف گذشته به میزان 232 کیلوگرم در شیفت شب 11 آبان توسط پیمانکار وارد سردخانه شده و در صبح 12 آبان توسط بازرسان شبکه بهداشت و دامپزشکی کشف و ضبط و صورتجلسه شد که در همین رابطه، بازرسان تقدیر شدند.
پریدار ادامه داد: با اقدام به موقع بازرسان، گوشتهای تاریخ مصرف گذشته از دسترس خارج و به هیچ عنوان وارد فرآیند طبخ نشد و تمامی مستندات آن نیز موجود است بنابراین استفاده از گوشتهای تاریخ مصرف گذشته جهت تغذیه بیماران که در خبر آن خبرگزاری درج شده است؛ به شدت تکذیب میشود.
وی گفت: قطعاً با متخلفان ورود گوشتهای تاریخ مصرف گذشته به سردخانه آشپزخانه مطابق مقررات برخورد قانونی و نسبت به اخذ خسارتهای مالی و حیثیتی وارده به شبکه بهداشت و درمان شوش اقدام خواهد شد. ضمن آن که خبرنگار آن خبرگزاری میتوانست با یک تماس ساده با مسئولان امر، حرفهایتر عمل کند. ایشان به دلیل عدم اطلاع از فرآیند بازرسی و تشدید نظارتی که بر طبخ حاکم است، با درج عجولانه خبر موجب تشویش اذهان عمومی شده است و در این رابط دقت و صحت خبر را فدای سرعت کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ما در بیمارستانها تیم بازرسی تعریف شدهای شامل کارشناس تغذیه و کارشناس بهداشت محیط داریم که بهصورت روزانه روی عملکرد پیمانکارانی که وظیفه تهیه و طبخ غذا را دارند، نظارت میکنند و بر اساس همین وظیفه نظارتی، هر مورد مشکوک یا دارای تخلف را صورتجلسه کرده و از پروسه طبخ مواد غذایی و رسیدن به میز غذای بیمار و پرسنل جدا میکنند.
پریدار ادامه داد: این روند بهصورت روزانه انجام میشود و در همه جای کشور رایج بوده و مخصوص ما نیست. موضوعی که اختصاصاً در این خصوص اتفاق افتاده، شتابزدگی در اعلام موارد تخلف بوده و امور روزمرهای که توسط کارشناسان انجام میشود، رسانهای شده و موجب ایجاد شائبه در ذهن مردم شده و بسیاری از اطلاعات آن نیز، نادرست بوده است.
وی تصریح کرد: دو مورد از نادرستترین اطلاعاتی که در این خصوص به کار برده شده، عنوان «تغذیه بیماران با گوشت فاسد» بوده که هر دو کلمه اشتباه است و اصلاً این مواد پروتئینی وارد سیکل تغذیه بیماران نشده بود. دوم اینکه اصلا گوشت فاسدی در کار نبوده است. آنچه بوده 176 کیلوگرم مرغ و 38 کیلوگرم گوشت بوده که تاریخ مصرف این مواد گذشته بوده است و تعریف تاریخ گذشته و تعریف فاسد از نظر ما دو تعریف مختلف است.
منبع:ایسنا