شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۹۰۷۱
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۴
براساس زمان‌بندی قانونی، انتهای روز 26 دی باید بتوانیم نتایج را اعلام کنیم که امیدواریم در موعد مقرر این کار انجام شود.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات از پایان بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس در این هیئت خبر داد و گفت: بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس فردا به اتمام می‌رسد و دلایل رد صلاحیت‌شدگان به طور مستند به آنها اعلام خواهد شد.

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم سیامک ره‌پیک سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در گفت‌وگویی به روند بررسی صلاحیت داوطلبان دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در این هیئت اشاره کرد و گفت: بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در پایان وقت اداری فردا 26 دی به اتمام می‌رسد و دلایل رد صلاحیت‌شدگان به طور مستند به آنها اعلام خواهد شد.

وی درباره روند بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس، افزود: بعد از بررسی‌هایی که در هیئت اجرایی صورت گرفت، فرصتی برای اعتراض به آرای هیئت‌های اجرایی بود؛‌ در این فاصله هیئت‌های نظارت استانی پرونده‌های داوطلبان اعم از کسانی که در هیئت‌های اجرایی رد صلاحیت شدند یا غیر آنها را بررسی کردند.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات، گفت: طبق قانون، هیئت‌های نظارت استانی ضمن اینکه پرونده‌های داوطلبان را بررسی و اعلام نظر می‌کنند باید نظر هیئت مرکزی را هم کسب کنند.

ره‌پیک افزود: این کار در حال انجام شدن است و  امیدواریم در مهلت مقرر باقیمانده تمام پرونده‌های مربوط به داوطلبان، چه کسانی که در مراحل قبلی رد صلاحیت شدند و چه کسانی که به شکل دیگری پرونده‌شان بررسی شده است، مورد بررسی قرار گیرد و نتایج اعلام شود.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات، گفت: براساس زمان‌بندی قانونی، انتهای روز 26 دی باید بتوانیم نتایج را اعلام کنیم که امیدواریم در موعد مقرر این کار انجام شود.

ره‌پیک افزود: درباره نسبت و درصد کسانی که تأیید یا رد صلاحیت شدند در حال حاضر نمی‌توانیم آمار دقیق ارائه کنیم، چرا که در اثنای کار هستیم و باید جمع‌بندی صورت بگیرد.

وی گفت: بعد از اعلامی که صورت خواهد گرفت، کسانی که در این مرحله تأیید صلاحیت نشوند، فرصت دارند اعتراض خود را به شورای نگهبان اعلام کنند و این در مراکز استان‌ها نیز می‌تواند انجام شود و نیازی به حضور در تهران نیست.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات افزود: شورای نگهبان مجموعاً برای زمان اعتراض و رأی‌گیری حدود 20 روز فرصت دارد که بررسی و نتایج را اعلام کند، البته بعد از آن هم یک مهلتی برای بعضی اعتراضات دیگر وجود دارد که در زمان خودش اعلام خواهد شد.

ره‌پیک با بیان اینکه صحبت درباره نسبت تأیید، رد و عدم احراز زود است، گفت: طبیعتاً در بین پرونده‌هایی که وجود دارد و در حال رسیدگی هستیم گروهی شرایط قانونی دارند که تأیید صلاحیت می‌شوند، گروهی از افراد که به دلیل موانع قانونی برای آنها، قطعاً شرایط تأیید صلاحیت را ندارند چرا که طبق اعلام‌های صورت گرفته مراجع رسمی و نیز تحقیقات، آنها طبیعتاً رد صلاحیت خواهند شد.

وی افزود: گروهی هستند که به دلایل گوناگون شرایط را احراز نکرده‌اند و براساس مبانی حقوقی و مقررات حقوقی، این گروه در واقع شرایط را احراز نمی‌کنند، البته در فرصتی که دارند می‌توانند مدارکشان را ارائه کنند که نشان دهد آن شرایط را داشته‌اند یا آن شرایط را می‌توانند احراز کنند.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: البته بخشی از اینها ممکن است ناشی از فقدان مدارک باشد مانند مدارک تحصیلی یا کسانی که موظف بودند استعفا کنند و استعفا نکرده‌اند.

ره‌پیک با بیان اینکه در مجموعه رد صلاحیت‌شدگان و کسانی که صلاحیت‌شان احراز نمی‌شود اقسام گوناگونی وجود دارد، افزود: مستندات قانونی این دلایل را به افراد اعلام خواهیم کرد تا بدانند براساس چه مستند قانونی شرایط را تحصیل و احراز نکرده‌اند.

وی گفت: برای مثال بخشی مربوط به محکومیت‌های قضایی، بخشی مربوط به گزارش‌هایی است که دستگاه‌های امنیتی درباره اشخاص داده‌اند و بخشی هم مربوط می‌شود به نداشتن بعضی مدارک لازم و در واقع ضوابط و شرایطی که در قانون آمده است و اگر نقصی از این جهت وجود داشته باشد، ممکن است مشکلی برای آن پرونده ایجاد کند.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات افزود: در مهلتی که باقی مانده، ممکن است این نقص رفع شود و تأیید صلاحیت صورت گیرد، اما اگر معلوم شود که در واقع آن شرط وجود ندارد یا مانعی وجود دارد، طبیعتاً وضعیت پرونده به همان شکل رد یا عدم احراز باقی می‌ماند.

ره‌پیک درباره وضعیت پرونده افرادی که از آنها هیچگونه سابقه‌ای وجود ندارد و برای بار اول ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: خیلی نمی‌توانیم درصد تأیید یا رد صلاحیت این افراد را مشخص کنیم ولی می‌توانیم بگوییم کسانی که سابقه داوطلبی در مجلس نداشتند بالای8000 نفر هستند.

وی افزود: برای تمام این افراد از مراجع مورد نظر استعلام صورت گرفته و بخش قابل توجهی برای آنها استعلام پاسخ داده شده است که پاسخ‌ها بنا بر وضعیت شخص داوطلب متنوع است، در مواردی هم که نیاز بوده در خصوص افراد و اشخاص تحقیقاتی صورت گرفته است.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: از مجموعه اسناد، مدارک و دلایلی که در پرونده هر شخص وجود دارد، بررسی‌ها روی آن پرونده صورت گرفته و این مربوط به همه افراد یعنی هم کسانی که سابقه داشته‌اند و هم کسانی که سابقه نداشته‌اند می‌باشد و براساس مستندات، قضاوت و نتیجه اعلام خواهد شد.

ره‌پیک در پاسخ به سؤالی درباره فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بررسی صلاحیت‌ها با دقت صورت گیرد، افزود: امیدواریم همه بتوانند با تلاش کافی منطبق با قانون عمل کنند تا نکاتی که مورد نظر ایشان است رعایت شود.

وی گفت: چه در مرحله بررسی در هیئت‌های نظارت و چه در مرحله هیئت مرکزی و بعد از آن در مرحله رسیدگی شورای نگهبان، همه اهتمام دارند که انشاءالله قانون و ضوابط قانونی رعایت شود.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات، افزود: امیدواریم همه، چه کسانی که در حال رسیدگی صلاحیت‌ها هستند و چه کسانی که داوطلب شده‌اند و سایر اشخاص و نهادهایی که درگیر انتخابات هستند، همه به موضوع رعایت قانون توجه کنند که انشاءالله مسیر بررسی‌ها و نتیجه آنها و برگزاری انتخابات به شکل مطلوب صورت گیرد و مشکلی پیش نیاید.

ره‌پیک درباره انتخابات الکترونیکی و ضرب‌الاجل 10 روزه شورای نگهبان به وزارت کشور درباره رفع مشکلات فنی در این خصوص، گفت: مهلت هنوز پایان نیافته است و باید در این مهلت باقیمانده بحث‌های فنی حل شود.

وی با بیان اینکه بحث‌های دیگری هم مطرح است، افزود: شورای نگهبان در مورد لزوم تدوین مواد قانونی برای انتخابات الکترونیک، مطالبی را مطرح کرد و دوستان در مجلس و وزارت کشور پیشنهادهایی را در مورد مواد قانونی مربوط به انتخابات الکترونیکی مطرح کردند.

معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان گفت: در یک مرحله، شورای نگهبان ایراداتی به این موضوع گرفت و اخیراً در صحن مجلس آن بخش مربوط به انتخابات الکترونیکی حذف شده است و در حال حاضر البته یک مواد کلی وجود دارد اما آنچه مورد نظر شورای نگهبان بود (مواد مطرح و ایراداتی که از آن گرفته شده بود) اینها حذف شده است.

ره‌پیک افزود: حذف بخش مربوط به انتخابات الکترونیکی در مجلس به معنی منتفی بودن موضوع نیست و باید در پایان ضرب‌الاجل بحث و تصمیم‌گیری صورت گیرد.

وی درباره بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز، گفت: در مهلت بررسی صلاحیت خبرگان قرار داریم و آزمون علمی برای شرط اجتهاد برگزار شد که تعدادی در این آزمون شرکت کردند.

معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان افزود: هم‌اکنون فقهای شورای نگهبان که مسئولیت تشخیص صلاحیت داوطلبان خبرگان را بر عهده دارند جوانب مختلف را بررسی می‌کنند، یعنی هم بحث شرط علمی که شامل تصحیح اوراق و احیاناً آزمون شفاهی برای عده‌ای است که در آزمون کتبی قبول شده‌اند و بحث و بررسی سایر صلاحیت‌ها.

ره‌پیک با بیان اینکه فقهای شورای نگهبان یک ماه فرصت دارند تا صلاحیت افراد را بررسی و نتیجه را اعلام کنند، گفت: فقها اعلام کرده‌اند و ضوابطی را گذاشته‌اند و برای بحث علمی اصل را بر این گذاشته‌اند که آزمون گرفته شود.

معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان افزود: در هر حال تشخیص صلاحیت علمی و سایر صلاحیت‌ها در بحث خبرگان بر عهده فقهای شورای نگهبان است که تصمیم‌گیری و بررسی‌ها و نتایج را اعلام خواهند کرد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار