امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
شوشان : مدیرعامل شرکت دعبل خزایی در نشست خبری با اصحاب رسانه از افزایش تولید ظرفیت اسمی این واحد صنعتی خبر داد و گفت: ما در برداشت اخير اندكي از ظرفيت اسمي تعريف شده فراتر رفتيم، بهطوري كه سالانه از 100 تن نيشكر 10 تن شكر توليد ميكرديم، اما سال گذشته 82/10 درصد شكر خام توليد شد؛ يعني 82 دهم درصد بيش از ظرفيت توليدي خود پيش هستيم.
وی افزود: کشت و صنعت دعبل خزایی با داشتن تقریبا 12 هزار هکتار از مزارع نیشکر مسئولیت تولید سالانه یک میلیون تن نیشکر را از سطح 10 هزار هکتار داشته و به طور متوسط بالغ بر 2هزار هکتار کشت دارد.
محمد امین زربخش با اشاره به میزان تولید شکر در سال گذشته گفت: در سال 90 کل شکر تولیدی در کشور قریب به 600 هزار تن بوده که از این میزان 62 هزار تن سهم شرکت دعبل خزایی بوده است و با برنامه های تعیین شده در تلاشیم تا این میزان را در سال جاری به 80 هزار تن افزایش دهیم.
وی با اشاره به نقش موثر اشتغال زایی این شرکت در منطقه تصریح کرد: این واحد صنعتی با گذشت بیش از 10 سال از فعالیت خود توانسته نزدیک به یک هزار و 200 نفربه صورت رسمی و 1800 نفر نیز به صورت پیمانکاری اشتغال ایجاد کند و عمده افراد مشغول به کار در این واحد نیز از نیروهای بومی هستند.
وی همچنین از کشت 25 هزار هکتار نیشکر توسط اراضی توسط روستاییان بومی این منطقه نیز خبر داد و خاطر نشان کرد: در سال گذشته 25 هزار هکتار از اراضی روستاییان اطراف کارخانه توسط خود زارعین زیر کشت نیشکر رفتند و در جهت حمایت از این تولید کنندگان خرید شکر از روستاییان تضمین و با قیمتی بالاتر از محصولات دیگر پیشنهاد شده است.
وی همچنین اضافه کرد: با توجه به اينكه اين كشت و صنعت در حوالي آب كارون است و اراضي اطراف كارون نياز به زهكشي ندارد، ميتوان در تمام اين اراضي نيشكر كشت كرد؛ همچنين در طول سال محصولات مختلف منطقه كشت ميشود و مشكلي را ايجاد نخواهد كر د
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت دعبل خزایی با اشاره به صنايع جانبي و توليدي فرآوري كشت و صنعت دعبل خزاعي، تصريحكرد: اين شركت داراي يك واحد تصفيه شكر كريستال با ظرفيت 175 هزار تن در سال و نیز يك واحد بستهبندي با ظرفيت اسمي 20 هزار تن ايجاد كرديم كه اين واحد بستهبندي در كشور بينظير است و مزيت توليد شكر در اين كارخانه به گونه ای است كه متصل به فرايند بستهبندي با فرايند بهداشتي و مناسبي است.
روزبخش زاده در پاسخ به سوالی بر مبنی بر علل کاهش تولید در سال جاری عنوان کرد: شرايط محيطي با حداكثر ميزان توليد در تمام مناطق شمال تا جنوب خوزستان امكان كشت نيشكر را خواهد داشت و عامل اصلي كاهش توليد امسال اين واحد سرمازدگيهاي زمستان است كه آثار آن در زمان برداشت مشخص شده و از سوي ديگر شوري آب كارون كه به عنوان يك عامل منفي تاثيرگذار بوده است.
وی ادامه داد: زهآبهاي اين واحد به تالاب شادگان و دريا وارد ميشود و اگر آب كارون با كيفيت قبل خود بود ما ميتوانستيم زهآبهاي خود را مجددا براي كشت نيشكر و محصولات ديگر استفاده كنيم.
وی ادامه داد: در كل جهان نيشكر به صورت عمومي و در اراضي محلي توسط زارعين محلي كشت ميشود و ما تنها واحدهايي هستيم كه نيشكر را بهصورت مجتمع و با اين نظام توليد ميكنيم، زيرا زيرساختهاي مناسب براي كشت نيشكر توسط زارعين محلي ايجاد نشده است. در شرايط فعلي هر زارعي تمايل دارد زمين خود را زيركشت نيشكر ببرد و ما با شناسايي زمينها با آن همكاري ميكنيم. پيشبيني ميشود امسال از اين واحد 65 هزار تن شكر توليد شود.