امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
وی آمار مرگ و میر مادران باردار در سال 87 در خوزستان را 35 مورد، در سال 88 ، 23 مورد، در سال 89 به 21 مورد و در نهایت در سال 90 به 15 مورد عنوان کرد و گفت: کاهش چشمگیر مرگ و میر مادران در استان قابل تقدیر است.
شوشان: اولویت نخست دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال تولیدملی و حمایت از کار و سرمایه انسانی استفاده حداکثری از تجهیزات پزشکی ساخت داخل کشور می باشد و باید به این سمت حرکت کنیم که در صورت تولید تجهیزات پزشکی مشابه خارجی از نوع محصولات داخلی آن استفاده کنیم.
به گزارش شوشان ، دکتر محمدحسین سرمست شوشتری رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاهپور اهواز با بیان این مطلب در نشست خبری خود که به مناسبت فرا رسیدن هفته سلامت در محل سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد گفت: در حوزه دارو نیز جهت گیری به سمت استفاده از داروهای ساخت داخل مورد تایید وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود. دکترسرمست بیان داشت: تولید در زمینه تجهیزات پزشکی و تولید دارو در دانشگاه علوم پزشکی اهواز در حال بررسی و ارزیابی است. وی به خدمات درمانی و بهداشتی در ایام تعطیلات نوروزی به مهمانان نوروزی و کاروان های راهیان نور اشاره کرد و گفت: تمام پزشکان و کارشناسان در بیمارستان ها و در تمامی جاده ها و یادمان ها به مسافران نوروزی و زائران یادمان ها خدمات درمانی و بهداشتی ارائه دادند. وی از ضرورت ایجاد حس خوزستان دوستی در فرد فرد خوزستانی ها و اهالی خوزستان اشاره کرد و گفت: زمانی که این حس را در خود تقویت کردیم آنگاه در جهت سلامتی هم استانی های خود از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تاکید بر انعکاس رویدادهای مثبت و توانمندی های استان در کنار بیان نقاط منفی گفت: باید نقاط مثبت و اقدامات سازنده در سال های اخیر را برجسته کنیم. وی به پدیده گردوغبار در استان اشاره کردو گفت: نباید با تاکید بیش از حد بر روی مساله گردوغبار در استان زمینه مهاجرت نیروهای متخصص و توانمند و با تجربه را در حوزه های مختلف استان تشدید کنیم. افراط در این مساله همچنین موجبات عدم ورود نخبگان و متخصصان و سرمایه گذاران از سایر استان ها به خوزستان خواهد شد.
وی به شعار جهانی هفته سلامت به عنوان سالمند و سلامت اشاره کرد و گفت: همچنین شعار استانی که در شورای سلامت استان نیز به تصویب اعضای آن رسیده است زندگی سالم برابر است با محیط و غذای سالم. رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز به ضرورت جلب مشارکت و افزایش مشارکت همگانی و ارتقای سلامت گفت: رسیدن به این مهم تعامل بین بحشی همه نهادها و دستگاه های اجرایی و مردم استان را طلب می کند.
دکتر شهرام رفیع رییس مرکز بهداشت خوزستان نیز در ادامه این نشست خبری به معضل چاقی در میان مردم استان اشاره کرد و گفت: 45درصد از مردم خوزستان دچار اضافه وزن هستند. وی برخورد با درودگردان مواد غذایی را وظیفه نیروی انتظامی و شهرداری اهواز دانست و گفت:این موضوع بارها در شورای سلامت و با حضور استاندار خوزستان مطرح شده است. شهرداری اهواز با همکاری نیروی انتظامی استان بنا دارند عنقریب طرح برخورد با درودگردان موادغذایی را در دستور کار خود قرار دهند. این مقام مسئول بیان داشت: 97درصد خانوار روستایی به آب آشامیدنی و 90درصد درای توالت بهداشتی هستند. ضمن اینکه 77 درصد روستاهای استان به روش بهداشتی زباله جمع آوری و دفن می شود. رییس مرکز بهداشت خوزستان به آمار مرگ و میر کودکان و مادران باردار اشاره کرد و گفت: میزان مرگ و میر کودکان زیر یکماه در استان 12 در هزار است که میانگین آن در کشور 15 در هزار است. همچنین مرگ و میر کودکان زیر یکسال 18 در هزار که در کشور نیز همین نرم است. این آمار در کودکان زیر 5 سال 23 در هزار و در کشور 25 در هزار می باشد.
وی آمار مرگ و میر مادران باردار در سال 87 در خوزستان را 35 مورد، در سال 88 ، 23 مورد، در سال 89 به 21 مورد و در نهایت در سال 90 به 15 مورد عنوان کرد و گفت: کاهش چشمگیر مرگ و میر مادران در استان قابل تقدیر است.