شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۳۷۷۶۴
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۲
شوشان: یک کارشناس بهداشت مواد غذایی، عنوان کرد: روزه داران در ماه مبارک رمضان از مصرف غذاهای پرحجم و پر کالری پرهیز کنند، همچنین میزان مصرف غذای خود را متناسب انتخاب کنند و اجازه دهند بدن در طول روزه‌داری گرسنگی را تجربه کند.

حسین عبدالعزیزی، کارشناس بهداشت مواد غذایی با توجه به فرارسیدن ماه رمضان، گفت: متاسفانه در ماه مبارک رمضان مصرف برخی از خوراکی‌ها همچون انواع حلوا، زولبیا، بامیه و غیره که مصرف بیش از اندازه آنها برای بدن زیان دارد، افزایش می‌یابد و روزه داران به اشتباه تصور می‌کنند که چون با روزه‌داری قند خونشان پایین آمده هنگام افطار باید این دسته از خوراکی‌های شیرین را استفاده کنند، البته قند خون کاهش می‌یابد اما اشتباه در نوع قند مصرفی است.

وی افزود: آب جوش، شیر گرم، خرما و یک آش یا سوپ خیلی سبک می‌تواند یک وعده افطاری مناسب باشد. به فاصله 30 دقیقه پس از افطار هم می‌توان یک شام مختصر و سبک صرف کرد.

عبدالعزیزی با بیان اینکه در وعده سحری حداکثر نوشیدن 2 لیوان آب مجاز است، یادآور شد: نوشیدن آب بیشتر باعث کاهش تشنگی در طول روز نمی‌شود و تنها سوءهاضمه و دل‌درد به دنبال دارد. این کارشناس بهداشت مواد غذایی، خاطرنشان کرد: همچنین باید تاکید شود که می‌توان از خوراکی‌های فیبردار همچون کاهو، سبزی و خوردن میوه‌هایی مثل خیار و سیب با پوست استفاده کرد که هم مقداری از آب مورد نیاز بدن را تامین می‌کند و هم به دلیل دارا بودن فیبر، باعث تعادل آب بدن در طول روز می‌شود.

به گفته وی؛ بین وعدخهشام تا سحر هم می‌توان به تدریج آب، میوه و آب‌میوه مصرف کرد. این کارشناس بهداشت مواد غذایی، گفت: کسانی که با گرفتن روزه دچار معده درد می‌شوند هنگام سحر مقداری ترنجبین و خاکشیر مخلوط و میل کنند. همچنین موقع افطار یک لیوان عرق نعناع با نبات یا عسل بنوشند.

وی افزود: روزداران باید یک ساعت پس از سحری بخوابند و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروند. عبدالعزیزی گفت: به روزه‌داران توصیه می‌شود در وعده سحری از خورشت، همچون خورشت کدو، خورشت الو یا خورشت بامیه استفاده کنند.

وی با بیان اینکه روزه داران در وعده سحری به هیچ وجه ماهی نخورند، گفت: هم‌چنین توصیه می‌شود برای پیشگیری از بوی بد دهان پس از مسواک دهان با آب و نمک شست‌و‌شو داده شود.
این کارشناس بهداشت مواد غذایی، گفت: هم‌چنین توصیه می‌شود افراد روزه خود را با خرما و یک استکان گلاب گرم شده باز کنند.

وی اظهار کرد: نان، پنیر و سبزی در راس افطار نباید باشد زیرا برای معده زیان دارد و بهتر است افطار را با سوپ یا فرنی گرم یا حلوای ارد گندم آغاز کرد. عبدالعزیزی، تصریح کرد: روزداران باید در ماه رمضان از زولبیا یا بامیه که از شیرینی‌جات مصنوعی درست شده‌اند استفاده نکنند.

وی با بیان اینکه کارشناسان تغذیه معتقدند در وعده سحری می‌بایست از خوردن ماست پرهیز شود، گفت: روزه داران سعی کنند حداقل در این ماه از روغن کنجد و زیتون استفاده کنند. حسین عبدالعزیزی گفت: آب گرم موقع افطار باعث شستشوی کبد، خوشبو کردن دهان، استحکام دندانها، تقویت چشم و شستشوی معده می شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار