قائم مقام وزیر کشور شایعه دخالت رئیسجمهور در عزل استاندار خوزستان را کاملاً بیاساس خواند.
به گزارش ایسنا، حسینعلی امیری در مراسم تودیع و معارفه استاندار خوزستان که امروز، دوم تیرماه برگزار شد، با بیان اینکه این جلسه جهت تقدیر از زحمات دکتر مقتدایی و استقبال از دکتر شریعتی و به تعبیری دیگر نماینده عالی جمهوری اسلامی است، اظهار کرد: امیدوار هستیم که استاندار جدید که از امروز بهصورت رسمی کار خود را در استان آغاز میکند، موفقیتهایی را کسب کند.
وی با اشاره به صحبتهای مطرح شده از سوی مقتدایی در این مراسم افزود: علاقمند بودم در خصوص سیاستهای دولت در کشور و به ویژه در خوزستان و همچنین تغییر استاندار به طور مفصل صحبت کنم، اما به دلیل کمبود وقت و ترس از آنکه به پرواز نرسم، مجبور هستم که توضیحات خود را به صورت مختصر ارائه دهم.
قائم مقام وزیر کشور با بیان اینکه اگر مسالهای توضیح داده نشود ممکن است شبههای ایجاد و یا حق مسئولان نظام تضییع شود، گفت: آقای مقتدایی از زمانی که به عنوان استاندار خوزستان منصوب شدند، انسانی پاکدست و پرتلاش بوده و هستند اما از مطالبی که مطرح کردهاند، فکر کردم که داوری ایشان بر اساس ذهنیت شکل گرفته و به همین دلیل اگر این مسائل را توضیح ندهم، ممکن است حق رئیسجمهور تضییع شود.
امیری ادامه داد: رئیس جمهور، وزرا را به رسمیت میشناسد و به استقلال عمومی وزارتخانه احترام میگذارد و همواره در مسائلی که مطرح میشود، به نظر کارشناسان و وزرا عمل میکند؛ اینکه گفته شود مقتدایی با تدبیر رئیسجمهور عزل شده است، کاملاً بیاساس است.
وی بیان کرد: در سطح ملی وزرا و معاونان رئیسجمهور در تعاملات استانی با استاندار سابق گلهمند بودند اما اشهدبالله رئیسجمهور و وزیر کشور و یا کس دیگری نگفته مقتدایی استعفا دهد یا کنارهگیری کند و این تصمیم را شخص آقای رحمان فضلی وزیر کشور اتخاذ کرد.
سخنگوی وزارت کشور با اشاره به مسائل پیشآمده در آخرین روز کاری استاندار سابق عنوان کرد: شخصاً یک روز و نیم تلاش کردم که این وضعیت پیش نیاید اما در نهایت و با توجه به ناهماهنگیهایی که در انتصابات آذرماه سال گذشته انجام شده بود و انتصابات بعدی و آخرین مجموعه انتصاباتی که انجام شد، این موضوع رخ داد. در انتصابات اخیر، استاندار سابق خوزستان قرار بود که بیست فرماندار ابلاغ شده از سوی وزیر کشور را تغییر دهد، در حالی که نیازی به این تغییرات نبود و ضرورت نداشت این تنش در استان ایجاد شود.
امیری ادامه داد: وزیر کشور شخصاً به من گفت که استاندار خوزستان پاسخ تلفن معاون سیاسی را نمیدهد. و از من درخواست کرد که با آقای مقتدایی صحبت کنم. به استاندار سابق گفتم که این تغییرات به صلاح و درست نیست و از لحاظ قانونی نیز وزیر قبول نمیکند. از وی بسیار درخواست کردم که انتصابات را انجام ندهد و مخالفت وزارت کشور را نیز به او اعلام کرده بودم اما استاندار این موضوع را قبول نمیکرد.
وی ادامه داد: اعتقاد معاونان آقای مقتدایی نیز همانند ما بود و معتقد بودند که نیازی به این چنین تغییراتی نبود و البته از لحاظ حقوقی و قانونی نیز این امکان وجود نداشت که ابلاغ وزیر لغو شود. با این حال وزیر کشور گفت که ما ناچار هستیم و میخواهیم کشور را اداره کنیم. مجموعه وزارت کشور در برابر گلهمندی وزرا به شدت از استاندار دفاع کردند اما وزیر کشور حریمی دارد و به همین جهت با نامه استعفای آقای مقتدایی موافقت شد و از آقای مقیمی خواست مراسم تودیع و معارفه استاندار خوزستان را برگزار کند و در نهایت آقای خبیر به عنوان سرپرست استانداری انتخاب شد. آنچه که برای ما مهم است، توسعه استان و کشور است و شرایط منطقه نیز شرایط حساسی بود. بنابراین توان ورود به تنشها را نداشتیم.
قائم مقام وزیر کشور با بیان اینکه در دوره جدید استانداری باید سرمایههای اجتماعی استان مورد توجه قرار گیرد، گفت: سرمایه اجتماعی، پیوستگی، همبستگی و ارتقاء ملی را بهدنبال دارد. خوزستان دارای شخصیتهای فرهیخته، علماء و مدیران وارسته است و باید به آنها توجه شود. دکتر شریعتی که از امروز مشغول به کار میشود، باید به سرمایههای استانی توجه کند و با وجود اقوام و زبانهای مختلف و همانند تأکید رئیسجمهور، از ظرفیتهای استانی استفاده کند، به صورتی که هیچ گروه و هیچ قومیتی در استان احساس تبعیض نکند.
امیری ادامه داد: اجرای منویات مقام معظم رهبری و دولت و اجرای قول و قرارهای رئیس جمهور در زمان انتخابات، استفاده از تمام جریانات استان تعامل ضابطهمند با بخشهای خارج از قوه مجریه باید در دستور کار استاندار جدید قرار بگیرد.
قائم مقام وزیر کشور عنوان کرد: تلاش برای توسعه استان، حل مشکل ریزگردها با استفاده از ظرفیت محلی و ملی، حل مشکل حاشیه شهر اهواز و پیگیری سفر رئیس جمهور به استان خوزستان، از جمله تأکیدات وزیر کشور به استاندار خوزستان است.