شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۳۹۷۵۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۳
شهردار اهواز عنوان کرد:در سه سال گذشته سخت ترین شرایط اقتصادی و رکود تورمی را شاهد بودیم / مجبور به رعایت اولویت بندی هایی در هزینه کردها هستیم
مدیریت شهری آمادگی خود را برای ارایه بسته های تشویقی، تخفیف ویژه و مشارکت با هدف تبدیل بناهای موجود در بافت تاریخی شهر اهواز اعلام می کند.
خبرگزاری میراث فرهنگی نوشت: شهردار اهواز طی گفت و گویی از آمادگی مدیریت شهری در اهواز برای حفظ، احیاء و استفاده از بافت تاریخی در شهر اهواز خبر داد و مجموعه میراث فرهنگی و سازمان های مردم نهاد فعال در این بخش را دعوت به همکاری و مشارکت کرد.

سید خلف موسوی گفت: کشور ما با دارا بودن ١٩ اثر در فهرست میراث جهانی یونسکو سهم بی بدیلی در تاریخ و تمدن انسانی دارد و می توان از تعبیر جهانی در یک کشور برای نمایاندن عمق و غنای تاریخی ایران عزیز استفاده کرد.

شهردار اهواز ادامه داد: استقرار تمدن های بزرگ در کنار رودخانه ها و مناطق جلگه ای باعث شده مدنیت در اهواز به موازات دوره های تاریخی قابل رصد و نشانه گذاری باشد. اضافه بر اینکه همجواری اهواز با سه اثر ثبت شده در میراث جهانی یونسکو یعنی چغازنبیل، سازه های آبی شوشتر و شوش خود نشانه ای مهم از ظرفیت فرهنگی، تاریخی بالقوه در این شهر دارد.

سید خلف موسوی افزود: اهواز به عنوان دروازه ورود تاریخ، تمدن و همچنین دروازه تشیع و یکی از اولین هسته های پذیرش این مکتب از دیرباز به عنوان منطقه ای مذهبی و یکی از کانون های علاقمندان ولایت و امامت شهرت داشته و از این منظر است که می توان بناهای مذهبی موجود در شهر را نیز در زمره پتانسیل های فرهنگی و تاریخی این شهر قرار داد و بنابراین نباید از آن غافل شد.

شهردار اهواز، اکتشاف نفت در استان خوزستان و آغاز حضور جلوه های مدرنیته در خاورمیانه در اهواز و همچنین کنش های اجتماعی مربوط به ملی شدن صنعت نفت را باعث ایجاد اهمیت مضاعف برای تاریخ معاصر در شهر اهواز دانست و گفت: یکی از چشمه های اصلی جوشش مشروطه، شهر اهواز بوده است، همچنین یکی از اولین مقاومت ها در برابر استعمار نوین در قالب نهضت الجهاد در بستر شهر اهواز رخ می دهد، در کنار این دو واقعه می توان گفت میدان عملیاتی وقایع مربوط به ملی شدن صنعت نفت در اهواز گذشته است که هر کدام از این وقایع را می توان در جغرافیای زنده شهر جانمایی کرد که متاسفانه در این حوزه شاهد اقدام خاصی نبوده ایم.

موسوی با پذیرش مسیولیت های اجتماعی نهادی چون شهرداری خاطرنشان ساخت: در سه سال گذشته از عمر شورای چهارم و شهرداری با توجه به آمایش سرانه های فرهنگی شهر و اینکه در ابتدای حضور ما عملا اهواز فاقد سخت افزار فرهنگی بود، ایجاد هفت سرای محله که در واقع کانون های فرهنگی و اجتماعی محله محور هستند را در نقاط مختلف شهر استارت زدیم که امیدواریم سه سرای محله را در سال جاری و باقی در سال آینده به مردم اهواز تقدیم نماییم.

او با بیان این مطلب که این مقدار اصلا برطرف کننده فقر اهواز به لحاظ دارا بودن فضاهای سخت افزاری فرهنگی نیست، گفت: بررسی هایی برای مرمت، احیاء و تبدیل برخی مکان های تاریخی شهر به خانه موزه و یا موزه های مردم شناسی و تخصصی صورت گرفته که امیدواریم در آینده نزدیک اقداماتی عملی در این بخش صورت گیرد.

موسوی آمادگی شهرداری اهواز را برای تکمیل موزه واقع در پارک جزیره، تحویل، نگهداری و استفاده از موزه هنرهای معاصر و سایر فعالیت های مشارکتی با مجموعه میراث فرهنگی اعلام کرد و گفت: هیچ محدودیتی برای حفظ و احیاء هویت تاریخی اهواز نداریم.

شهردار اهواز افزود: در سه سال گذشته سخت ترین شرایط اقتصادی و رکود تورمی را شاهد بودیم از این رو مجبور به رعایت اولویت بندی هایی در هزینه کردها هستیم، بنابراین در شرایطی که به عنوان مثال، در بخش حمل و نقل درون شهری و اتوبوسرانی و یا تکمیل پروژه های عمرانی بزرگ دچار تنگناهایی شده ایم. ضمن اینکه دغدغه ها و نگرانی دوستداران میراث فرهنگی را در اهواز را درک می کنیم و صدای آنها به ما میرسد، انتظار می رود فعالان میراثی شرایط سخت مدیریت شهری را درک کنند.

سید خلف موسوی خواستار مشارکت بخش خصوصی در قالب پروژه های مشارکتی در بافت تاریخی اهواز با حفظ الزامات میراثی شد و ادامه داد: دولت نیز می بایست مشوق های بیشتری برای بخش میراث در نظر بگیرد تا سرمایه گذاری در این بخش مزیت نسبی در مقایسه با سایر بخش ها داشته باشد.

شهردار اهواز با ذکر این مطلب که ابنیه، مکان ها و خانه های تاریخی یک شهر نشانگر پیشینه و رد پای مستند مدنیت در یک محدوده جغرافیایی مبتنی بر تجارب انسانی خاص آن منطقه می باشد، اظهار داشت: متاسفانه غلبه نگاه صنعت محور و شیفته مدرنیته در شهر اهواز بر سایر اولویت های فرهنگی و اجتماعی در صد سال گذشته، وقوع جنگ تحمیلی و تخریب بسیاری از یادگارهای گذشته و البته بی توجهی نهادهای مسئول باعث شده امروز آثار تاریخی موجود در معرض تخریب و یا وضعیت نامناسب قرار گیرند.

موسوی ادامه داد: آثار تاریخی معاصر موجود در بافت شهری اهواز چه متعلق به دوره قاجار یا پهلوی اول باشند باید به عنوان بخشی از سنت فرهنگی شهر اهواز برای نسل های آینده حفظ و نگهداری شوند.

وی افزود: با توجه به وجود بخش اعظم بافت تاریخی موجود در هسته مرکزی شهر و ظرفیت تجاری این منطقه و مالکیت خصوصی این بناها پیشنهاد می کنم کمیته ای متشکل از میراث فرهنگی، دستگاه قضایی، شورای شهر، شهرداری و تشکل های مردم نهاد برای ساماندهی این ابنیه و تبدیل به ارزش های افزوده فرهنگی، اجتماعی به نحوی که صاحب بنا نیز منتفع شود، تشکیل و آغاز به کار نماید.

شهردار اهواز در پایان گفت: مدیریت شهری آمادگی خود را برای ارایه بسته های تشویقی، تخفیف ویژه و مشارکت با هدف تبدیل بناهای موجود در بافت تاریخی شهر اهواز به ارزش افزوده فرهنگی به نحوی که کاربری اصلی بنا و ارزش های تاریخی آن حفظ شود، اعلام می‌کند.

comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۲
comment
comment
شهروند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۶
comment
0
0
comment سید خلف راست میگی بجای این حاشیه ها، به وضعیت آبادی شهر و پروژه هایی که یه دهه طول میکشه تا به بهره بردای برسه رسیدگی کن، یه نگاه به اهواز بیانداز چقد ویران بعد از این حزفها بزن. هر آدم باانصافی جای تو بود استعفا میداد.
comment
Nouri
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۵:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۷
comment
0
0
comment درود بر سید بزرگوار واقعا جای دکتر سیدخلف موسوی پست بالاتر از شهردار
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار