به گزارش شوشان، پتروشیمی بوعلی روز چهارشنبه هم آتش گرفته بود اما بامداد پنجشنبه خاموش شده بود.
آتش سوزی دوباره پتروشیمی بوعلی باعث شده وضعیت اضطراری در این منطقه برقرار شود.
براساس خبرهای منتشر شده، تمامی واحدهای پتروشیمی ماهشهر تخلیه شده اند. جاده های منتهی به منطقه ویژه پتروشیمی، بندرامام و ماهشهر نیز بسته شده اند و از عبور و مرور در آنها جلوگیری می شود.
بیژن زنگنه وزیر نفت برای بررسی این آتش سوزی، بامداد جمعه، به ماهشهر رفت.
فرماندار ماهشهر نیز خبرهای منتشر شده درباره آتش گرفتن مخزن دوم پتروشیمی را تکذیب کرد.
آتش سوزی در پتروشیمی ماهشهر در جنوب خوزستان . پنجشنبه شب
آتش سوزی در پتروشیمی ماهشهر در جنوب خوزستان . پنجشنبه
همچنین جاده ماهشهر به بندر امام خمینی هم مسدود شد.
تاکنون هیچ خبری درباره تلفات انسانی این حادثه منتشر نشده است.
علت آتش سوزی دوباره
ایرنا نوشت: پس از مهار آتش سوزی یکی از برج های فرایندی پتروشیمی بوعلی سینای منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی شهرستان بندر ماهشهر در ساعات اولیه صبح امروز، مخازن این پتروشینمی دوباره دچار حریق شد.
گفته می شود نشت نفت از مخزن 2001 مجتمع پتروشیمی بوعلی و حرارت شدید باقیمانده در محل، علت آتش سوزی دوباره بوده است.
آتش سوزی دوباره در پتروشیمی ماهشهر - پنجشنبه
زمان مهار آتش در پتروشیمی ماهشهر مشخص نیستمعاون عمرانی استانداری خوزستان هم گفت: نمی توان زمان مشخصی را برای مهار آتش سوزی مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا ماهشهر اعلام کرد؛ در جلسه شب گذشته عنوان شد که آتش تا صبح امروز به طور کامل اطفا خواهد شد ولی امروز دوباره برخی مخازن شعله ور شدند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: تاکنون یک چهارم مواد این مخزن سوزانده شده است و تلاش برای مهار آتش ادامه دارد. اکنون تلاش می شود که آتش در مخزن مدیریت و از سرایت آن به دیگر واحدها جلوگیری شود.
او افزود: دو بالگرد آتش نشانی از استان های تهران و فارس در محل حادثه حضور دارند. علاوه بر این، شش بالگرد از سوی وزارت دفاع در حالت آماده باش هستند که در صورت اعلام نیاز، پرواز خواهند کرد. همچنین یک هوایپمای اطفای حریق نیز در تهران آماده است ولی ما تاکنون اعلام نیاز نکرده ایم.
آتش سوزی در پتروشیمی ماهشهر در جنوب خوزستان . پنجشنبه
نماینده اهواز : مردم منطقه نگران نباشند
نماینده مردم اهواز در مجلس دهم تاکید کرد که شرایط در پتروشیمی بوعلی تحت کنترل است و مردم منطقه نگران نباشند.
علی ساری در گفتوگوی مفصل با خبرنگار ایلنا درباره آتشسوزی در یکی از برجهای پتروشیمی بوعلیسینا گفت: بنده چند ساعت پیش به علت اینکه خودم در گذشته کارمند این مجموعه بودم، برای بازدید میدانی به محل پتروشیمی رفتم تا از نزدیک اتفاقات را رصد کنم. در این برج که حادثه رخ داده و بلندترین برج منطقه و پتروشیمی بوعلی است یکسری کارهای تعمیراتی داشتند که تمهیداتی را هم برای این کار در نظر گرفته بودند ولی با این حال چنین اتفاقی رخ داد.
وی با اشاره به برگزاری جلسهای رسمی پس از وقوع این حادثه متذکر شد: مجموعه دوستان پتروشیمی در جلسه رسمی که استاندار و نمایندگان و مسئولان استانی هم حضور داشتند از اظهارنظرهای فنی درباره دلایق وقوع حادثه اجتناب میکردند و سعی میکردند خیلی کلی صحبت کنند ولی ظاهر امر این است که وقتی برج در حال تعمیر بوده به دلیل نشتی مواد در داخل برج و قسمتهایی که در حال تعمیر بودند انفجار صورت میگیرد و برج دچار اشتعال میشود.
نماینده مردم اهواز متذکر شد: چون این برج بزرگترین کاور منطقه است، آتش واقعا بزرگی شکل میگیرد و تا حدود ساعت 7 امروز صبح بهطور شبهنهایی و نه نهایی، آتشسوری را کنترل میکنند ولی بعد از اتمام یا در شرف اتمام بودن این مرحله، یک یا دو ساعت بعد انفجار دیگری در مخزن نفتا رخ میدهد. مدیریت مجموعه اعلام کردند در حال انتقال بخشی از گدازهها از برج به مخزن این اتفاق صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: البته این اظهارنظرها خیلی فنی نیست چراکه دوستان گفتند تا ساعت 7 صبح آتشسوزی کنترل شده ولی چطور ممکن است دوباره انفجار دیگری در نواحی دیگر رخ میدهد؟ به نظر میرسد کنترل به طور کامل انجام نشده که دوباره آتش به مخزن نفتا سرایت میکند.
ساری در ادامه افزود: پس از سرایت آتش به مخزن نفتا کار در بخش اول برج تمام میشود و وارد مخازن نفتا و مخازن گازهای مجاورش میشود. مخازم کروی کناری هنوز مشتعل نشدهاند فقط چون در همسایگی مخزن نفتا هستند امکان انفجار آنها هم وجود دارد.
این نماینده مجلس اذعان کرد: خوشبختانه جهت باد در حال حاضر به سمت این مخازن کناری نیست ولی در صورتی که جهت باد تغییر کند امکان آسیب به این مخازن کناری هم وجود دارد.
وی به راهکارهایی که برای جلوگیری از سرایت آتش به مخازن کناری اندیشیدهشده اشاره کرد و گفت: دوستان از دو طریق به دنبال جلوگیری از سرایت آتش به بخشهای دیگر هستند. یکی از طریق خط انشعاب 4 اینچ و دیگری خط انشعاب 12 اینچ که نفتا در حال انتقال است تا از ادامه سرایت آتش به قسمتهای دیگر ممانعت شود. بخشی هم در جریان اشتعال مصرف خواهد شد. این تمهیدات اندیشیده شده تا فردا صبح ادامه خواهد داشت. امیدوارم جهت باد هم تغییر نکند تا آتش به مخازن گازی یا کروی هدایت کند.
وی ادامه داد: شرایط در حال حاضر تحت کنترل است، به شرطی که جهت باد تغییر نکند و عوامی جدیدی دوباره پیش نیاید. سیستم خنککننده هم همچنان برقرار خواهد بود تا مخازن و لاینهای کناری انتقال به حوزههای دیگر را از طریق شاور خنکسازی کنند. همچنین امکاناتهوایی در محل و فرودگاه اهواز مهیا است تا در صورت لزوم به منطقه اعزام شوند. دو هلیکوپتر به محل اعزام شدند و نیازی به اعزام هلیکوپترهای دیگری نبوده ولی آماده هستند تا در صورت نیاز اعزام شوند.
نماینده اهواز در مجلس دهم متذکر شد: به هر حال اقدامات در حال انجام است تا مشکل به نحو احسن حل شود. البته طی بازدیدی که از منطقه داشتم آنها هم راهحل جدیدی نداشتند.
وی در پاسخ به این سوال که ممکن است با تغییر جهت باد اتفاقات دیگری رخ بدهد، گفت: البته من با هواشناسی ارتباطی برقرار نکردم تا ببینم جهت باد به چه وضعی است ولی در حال حاضر جهت باد در منطقه به نحوی است که مشکلساز نیست ولی به هر حال باد تحت کنترل نیست و نمیشود پیشبینی کرد به چه سمتی خواهد رفت. خوشبختانه جهت باد در حال حاضر به نحوی است که مشکلی ایجاد نمیکند.
ساری در ادامه خاطرنشان کرد: تمام امکانات در محل مهیا شده و مردم منطقه نباید نگرانی خاصی داشته باشند و با اینکه آتش همچنان شعلهور است و چارهای هم نیست ولی شرایط تحت کنترل است. حتی از طریق هوایی هم فعلا به دلیل اینکه مخازن در نزدیکی هم هستند و ممکن است آتش به بخشهای دیگر سرایت کند امکان اقدام نیست ولی امکانات کامل در منطقه مهیا شده است .
وی در پاسخ به این سوال که دودهای حاصل از اشتعال ممکن است سمی و برای مردم منطقه مشکلاتی را ایجاد کند، گفت: به هر حال این گازها آلاینده هستند ولی صحبتی که مطرح شد این بود که این گازها آیا سمی هستند و ممکن است زندگی مردم منطقه را با خطر مواجه کنند که باید بگویم این آلایندهها قرار نیست برای مدت طولانی در منطقه انتشار پیدا کند و حداکثر تا فردا کنترل میشوند.
ساری ادامه داد: البته دوستانی از محیط زیست که در جلسه حضور داشتند اعلام کردند مشکلی از لحاظ سلامتی وجود ندارد. با این حال این آلایندههای جوی وارد هوا شدهاند که حتی از طریق پسابهایی که هدایت شدهاند برای محیط زیست خطرناک هستند ولی به شکلی نیست که به طور مستقیم و همین الان زندگی اهالی محل را تهدید کند.
نماینده مردم اهواز تاکید کرد: بنده از سایت بوعلی و ستاد بحران بازدید داشتم و از کل تیمهای آتشنشانی منطقه و مناطق نفتی و کل مجموعه حضور دارند و مردم نگرانی نداشته باشند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در وقوع چنین حادثهای در بلندترین برج منطقه کوتاهی صورت گرفته یا خیر نیز گفت: در این مباحث و ریشهیابی علت موضوع نیاز است که به طور مستقیم با بچههای پروژه صحبت شود چون شواهد و ظواهر امر نشان میدهد یکسری ناهنجاریهایی در تیمهای مختلف بوده که در حال حاضر همه مجموعه ستاد بحران که در منطقه هستند برای سوال نرفتند، بلکه برای کمک و حل مشکل و جلوگیری از توسعه آتشسوزی به محل حادثه رفتهاند، یعنی دنبال بازخواست کسی نبودهایم ولی توضیحات و دلایلی که از طرف مجموعه داده شد برای من که کارمند این مجموعه بودم به هیچوجه قابل توجیه نیست.
ساری همچنین در پایان تصریح کرد: در مجموع اقداماتی که انجام شده قابلقبول بوده و نمیشود یکباره با اظهارنظر فنی به کسی ظلم کرد. در حال حاضر مهم مهار آتشسوزی است ولاغیر. نگرانی ما مردم منطقه است، نه تخمین خسارت و دلایل فنی وقوع این حادثه که این مسایل برای بعد از مهار آتشسوزی است.
مخزن پتروشیمی آتش گرفته ماهشهر خم شد / صبح جمعه