پلیس منطقه کشمیر تحت کنترل هند امروز (سهشنبه) اعلام کرد: سربازان هندی اعزام شده به این منطقه به روی جمعیت معترضانی که مقررات حکومت نظامی را به چالش کشیده بودند آتش گشوده و دست کم سه نفر کشته شدند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این در حالی است که مقامات هندی از اعزام دو هزار نیروی ذخیره به منطقه کشمیر برای سرکوب اعتراضات این منطقه خبر دادند.
یازده روز است که مقامات هند حکومت نظامی را در کشمیر اعمال کرده و تلفنهای همراه را قطع و علیه نشریات و روزنامهها نیز سانسور شدید اعمال کردهاند. آنها همچنین جلوی تجمعها را گرفتهاند اما اواخر روز دوشنبه معترضان یک جاده مهم در کشمیر را مسدود کرده و به سوی یک کاروان ارتش سنگ پرتاب کردند.
یک سخنگوی پلیس کشمیر امروز مدعی شد: گروهی اراذل تلاش کردند تا سلاحهای ارتشیها را ربوده و خودروها را به آتش بکشند. در جریان 11 روز اعتراضات در کشمیر که باکشته شدن "برهان وانی" یک فرمانده 22 ساله گروه شبه نظامی حزب المجاهدین در تاریخ 9 ژوئیه کلید زده شد، دست کم 44 تن کشته و حدود 3500 نفر نیز زخمی شدهاند.
در همین حال راجنات سینگ، وزیر کشور هند گفت که به نیروهای امنیتی هند در کشمیر دستور داده تا خویشتنداری نشان دهند.
وی به پارلمان هند گفت که به زودی به کشمیر سفر کرده تا مذاکراتی را با مردم این منطقه انجام دهد.
این درحالی است که مجلس سنای پاکستان کشتارهای اخیر در کشمیر را محکوم کرده و در قطعنامهای با ابتکار عمل سید مشاهد حسین، سناتور پاکستانی از دولت این کشور خواسته تا مساله کشمیر را نزد مجامع بینالمللی را مطرح کند.
همزمان مردم منطقه کشمیر تحت کنترل هند و کشمیر پاکستان قرار است دست به یک اعتصاب سراسری طی امروز و تداوم اعتراضات بزنند.
گزارشها حاکی از آن است که خطوط مخابراتی در منطقه ارتباطی در منطقه کشمیر هند همچنان قطع است.
همچنین مسدود شدن جادهها موجب شده که دسترسی برای مردم این منطقه که تحت حکومت نظامی قرار دارد به جهان خارج نیز قطع شود.
همزمان فدراسیون بینالمللی خبرنگاران نیز در بیانیهای سرکوب رسانهای در منطقه کشمیر از سوی مقامات هند را محکوم کرد.
این فدراسیون همبستگی خود را با خبرنگاران کشمیر ابراز کرده و از مقامات خواست تا فورا سرکوب رسانههای آزاد در کشمیر را پایان دهند.
از سوی دیگر صدها کشمیری ساکن آمریکا یک اعتراض صلح آمیز در مقابل ساختمان دیپلماتیک هند در آمریکا برگزار کرده و به کشتار غیر نظامیان بی گناه در کشمیر اعتراض کردند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر نیز از مقامات هند خواست به شکل صادقانه و بیطرفانه سرکوب پلیس علیه اعتراضات کشمیر را هدف تحقیقات قرار دهند.
همزمان وزارت امور خارجه چین نیز نسبت به درگیریهای اخیر در کشمیر اظهار نگرانی کرد.
لو کانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: چین گزارشهای مربوط به کشمیر را مورد ملاحظه قرار داده است، ما نسبت به تلفات درگیریها در این منطقه نگران بوده و امیدوار هستیم که اتفاقات مربوط به کشمیر به درستی مدیریت شود.
چین در واکنشی کم سابقه به ناآرامیهای کشمیر که احتمالا باعث ناخرسندی هند خواهد شد اظهار امیدواری کرد که طرفهای مربوطه در کشمیر مساله این منطقه را از طریق گفتوگو و به شکل صلح آمیز حل و فصل کنند.