طی سال های اخیر و مشخصاً پس از آغاز قیام مردمی در بحرین که با سرکوب شدید رژیم آل خلیفه مواجه شد، این رژیم مکرراً ادعاهایی را درباره مداخله ایران در امور داخلی کشور خود مطرح کرده است. در تازه ترین نمونه، دولت بحرین مدعی بازداشت پنج فرد شده که «در ایران آموزش دیده» و قصد انجام عملیات تروریستی داشته اند.
پشت پرده ادعاهای جدید دولت بحرین علیه ایرانطی سال های اخیر و مشخصاً پس از آغاز قیام مردمی در بحرین که با سرکوب شدید رژیم آل خلیفه مواجه شد، این رژیم مکرراً ادعاهایی را درباره مداخله ایران در امور داخلی کشور خود مطرح کرده است. در تازه ترین نمونه، دولت بحرین مدعی بازداشت پنج فرد شده که «در ایران آموزش دیده» و قصد انجام عملیات تروریستی داشته اند.
به گزارش «تابناک» به نقل از «رویترز»، دولت بحرین مدعی شده یک گروه وابسته به ایران را شناسایی و بازداشت کرده که برای انجام حملاتی در این کشور برنامه ریزی می کرده اند. بر اساس این ادعا، از پنج فردی که عضو گروه مذکور بوده اند، مواد مربوط به ساخت بمب و همچنین اسلحه سرد و گرم کشف و ضبط شده است.
بنا بر ادعای پلیس بحرین، این پنج نفر در ایران و عراق، توسط مراکز آموزشی سپاه پاسداران ایران و حزب الله عراق آموزش نظامی دیده بودند و قصد بمب گذاری در مناطق مختلف بحرین را داشته اند. «رویترز» اشاره می کند دولت بحرین که چند سال است با اعتراضات شدید اکثریت شیعه مواجه است، تاکنون بارها و در مقاطع مختلف، ایران را به مداخله در امور داخلی خود متهم کرده است.
با این حال، به نظر می رسد مطرح شدن این ادعا در شرایط کنونی و به این شکل، با وجود ارتباط با کلیت رویکرد بحرینی ها مبنی بر فرافکنی و اتهام زنی به ایران، تا حد زیادی نیز به شرایط فعلی حاکم بر منطقه و جهان و همچنین وخیم تر شدن اوضاع داخلی برای آل خلیفه اشاره کرد.
در عرصه داخلی، بحرین طی هفته های اخیر شاهد شدت گرفتن کم سابقه اعتراضات علیه آل خلیفه بوده که دلیل آن، به اقدام این رژیم در سلب تابعیت از آیت الله شیخ عیسی قاسم، روحانی برجسته شیعه این کشور و سپس، طرح اتهامات واهی علیه وی بازمی گردد.
پس از آنکه اقدام مقامات بحرینی در سلب تابعیت از شیخ قاسم با واکنش های انتقادآمیز شدیدی در عرصه بین المللی مواجه شد، آل خلیفه سعی کرد با طرح اتهامات جدید، این اقدام را مشروع جلوه دهد. پس از آن، سه روز پیش و در پی حمایت مردم از شیخ قاسم، نظامیان رژیم آل خلیفه به منطقه الدراز، جایی که منزل آیت الله عیسی قاسم در آن قرار دارد و تحصن کنندگان پس از سلب تابعیت از این روحانی در این محل تحصن کرده بودند، حمله ور شدند.
به این ترتیب، در شرایطی که به سبب انجام این گونه اقدامات سرکوبگرانه آشکار، آل خلیفه بار دیگر در معرض انتقادات بین المللی قرار گرفته، طرح ادعایی همچون مداخله ایران، می تواند به معنای بیان این موضوع باشد که شیعیان بحرین و رهبران آن ها، مستقیماً با ایران در ارتباط بوده و به نیابت از ایران، خواستار بی ثبات کردن اوضاع این کشور هستند که همین امر، برخورد با آن ها را توجیه پذیر می سازد.
افزون بر این، با توجه به اینکه معضل اصلی منطقه و جهان در شرایط کنونی، بحث تروریسم و هراس از اقدامات تروریستی است، طرح این ادعا که گروهی قصد داشته اند در بحرین هم دست به اقدامات تروریستی بزنند، می تواند به نوعی سبب ایجاد همدلی با آل خلیفه در جامعه بین المللی شده و یا دستکم، از بار انتقادات علیه این رژیم بکاهد. به این ترتیب، آل خلیفه هیچ زمانی را بهتر از اکنون ندیده تا با طرح چنین اتهاماتی علیه ایران، عملاً با یک تیر چند نشان بزند!