کیانی با اعلام حمایت از مواضع صریح و شجاعانه برخی نمایندگان منتخب مردم در مجلس خبرگان و شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد: این همگرایی میتواند به بیتفاوتی وزارت نیرو نسبت به مسائل آب استان پایان دهد.
نماینده سازمانهای مردم نهاد محیطزیست خوزستان گفت: امیدواریم دهن کجی آشکار و مداوم وزیر نیرو نسبت به عزت و کرامت مردم استان پایان یابد و مردم طعم شیرین رهایی از آبهای بیکیفیت و جیرهبندی را پس از سالهای بیتوجهی بچشند.
هژیر کیانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایذه اظهار کرد: با توجه به هجمه بیسابقه توسعه طرح انتقال آب از سرشاخههای کارون، از دستگاههای مسؤول میخواهیم هر چه سریعتر به فکر تدوین «سند امنیت آب خوزستان» باشند.
وی افزود: از وزیر نیرو میخواهیم به بیتفاوتی خود در مقابل جیرهبندی تبعیضآمیز آب شهرستان ایذه که در میان سدهای کارون 3 و 4 و سد شهید عباسپور محصور شده است، پایان داده و مردمان این دیار را از رنج دیرسال بیآبی و کمآبی نجات دهد و به رسالت و وظایف سازمانی خود عمل کند.
نماینده سازمانهای مردم نهاد محیطزیست خوزستان تصریح کرد: این تبعیض در هیچ قاموسی پذیرفتنی نیست که استان خوزستان همچنان با رنج آب آشامیدنی دست به گریبان باشد و در رفتار بیتفاوت وزارت نیرو و شخص وزیر همین بس که جزیره محصور ایذه در میان ذخیرهگاههای آب سدها تشنه است، آنچنان که خوزستان با مشکل بیکیفیتی آبها و جیرهبندی مواجه است.
*حل مساله آب خوزستان نیاز به اراده دارد و پیچیده نیست
کیانی گفت: حل مساله آب شرب خوزستان پیچیده نیست و عدم وجود اراده برای حل این مساله در سطح وزارتخانه باعث تعجب و تامل است چرا که میتوان از طریق ذخایر مخازن سدهای واقع شده در ایذه با هزینه بسیار کمتر از آنچه صرف تصفیه آبهای آلوده در کلان شهر اهواز و سایر شهرهای خوزستان میشود به شکل پایدار حل کرد و حدود 4 و نیم میلیون نفر مردمان شریف این استان را از نعمت آب آشامیدنی دائمی و سالم بهرهمند ساخت.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم دهن کجی آشکار و مداوم وزیر نیرو نسبت به عزت و کرامت مردم این استان پایان یابد و مردم خوزستان طعم شیرین رهایی از آبهای بیکیفیت و جیرهبندی را پس از سالهای بیتوجهی بچشند.
کیانی عنوان کرد: بر این اعتقادیم که شرایط خاص آب استان خوزستان به عنوان قلب تپنده اقتصاد کشور نیازمند تدوین «سند جامع امنیت آب» تا برای پایداری حیات در این جلگه از دستاندازیهای بدون ارزیابی محیطزیستی جلوگیری شود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در شرایط کنونی و حجم رو به کاهش حدود 12 چاه تامین آب شرب ایذه میتوان گفت ایذه امنیت آبی ندارد و مسئولان باید به فکر چارهاندیشی فوری برای حل این مساله باشند.
این فعال محیط زیست استان خوزستان تشریح کرد: پر واضح است که با 30 هزار متر مکعب آب چاههای غیر قابل اعتماد از لحاظ پایداری و با وجود بیش از 32 هزار مشترک مصرف آب تنها در شهر ایذه نمیتوان مدعی توسعه پایدار شهری بود و این در حالی است که بیش از 10 برابر مصرف آب آشامیدنی شهرستان ایذه از سطح سدهای نامبرده به شکل سالیانه تبخیر شده و از دسترس خارج میشود.
کیانی با اعلام حمایت از مواضع صریح و شجاعانه برخی نمایندگان منتخب مردم در مجلس خبرگان و شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد: این همگرایی میتواند به بیتفاوتی وزارت نیرو نسبت به مسائل آب استان پایان دهد.