مسئول کانون صنفی معلمان خوزستان با اشاره به مشکلات زیستمحیطی، معیشتی و ... در استان، از نبود امکانات رفاهی برای معلمان و بیمه نامناسب گله کرد و گفت: هر ساله تعداد زیادی از معلمان خوزستانی به دلایل سختی معیشت متقاضی خروج از استان هستند.
پیروز نامی در گفتوگو با خبرنگار علمی و آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، با بیان اینکه حقوق معلمان در استانهای مختلف تفاوتی ندارد، اظهار کرد: خوزستان از لحاظ سختی و فشار زندگی، محرومیت، مشکلات معیشتی و .. از بدترین استانهای کشور به لحاظ زیستن است.
وی افزود: به دلیل سختی زندگی و ثابت بودن حقوق، هر ساله تعداد زیادی از معلمان متقاضی خروج از استان هستند؛ با توجه به وضعیت آلودگی آب، گردوخاک، گرما و ... باید تفاوتی در حقوق و مزایای معلمان خوزستان نسبت به دیگر استانها وجود داشته باشد تا معلمان متقاضی خروج نباشند.
مسئول کانون صنفی معلمان خوزستان ادامه داد: در خوزستان امکانات رفاهی و حقوق طبیعی مانند استخر، فضای طبیعی و خانه معلم برای معلمان وجود ندارد و امکانات پزشکی نسبت به سایر استانها بسیار ضعیفتر است. در تمام استانها برای اسکان معلمان یک مرکز یا خانه معلم وجود دارد اما برای معلمان خوزستانی چنین امکانی فراهم نیست. امسال به همت مدیرکل آموزشوپرورش، 2 واحد در تهران برای معلمان در نظر گرفته شد که البته برای 63 هزار معلم بسیار کم است.
نامی با بیان اینکه احساس تعهد نسبت به استان برای نیروهای بومی حدی دارد، گفت: وقتی در خوزستان با این وضعیت آبوهوایی و گرما نسبت به دیگر استانها حقوق یکسان و حتی با امکانات رفاهی کمتر برای معلمان وجود داشته باشد، چرا نباید متقاضی انتقال به استان دیگر باشند؟ مشکلات زیستمحیطی گریبانگیر تمام خوزستانیها است اما باید حق محرومیت یا امتیاز دیگری برای این معلمان در نظر گرفته شود.
وی در خصوص حمایتهای پزشکی و بیمه معلمان، توضیح داد: در گذشته بیمه ایران برای معلمان در نظر گرفته شده بود که با مطبها، بیمارستانها و ارگانهای بسیاری طرف قرارداد بود و بهراحتی به بیمارستان یا داورخانه طرف قرارداد مراجعه میکردیم و با حداقل فرانشیز از خدمات بهرهمند میشدیم.
نامی ادامه داد: اکنون اما بیمه آتیهسازان معلمان را پوشش میدهد که طرفهای قرارداد بسیار معدودی دارد و حتی از مدارک بیمه نیز ایراد میگیرند و نمیپذیرند که سبب تحمیل هزینههای زیادی میشود. بسیاری از معلمان از بیمه انصراف دادهاند و در مجموع کسی از وضعیت بیمه راضی نیست. بیمه تکمیلی نیز برای معلمان بهصرفه نیست. اخیراً حق ویزیت و دندانپزشکی را هم برداشتند و هر سال امکانات و مزایا کمتر و اوضاع بدتر میشود.
وی حقوق بازنشستگان را ظلم دیگری در حق این قشر دانست و عنوان کرد: این افراد در تمام دنیا استراحت میکنند درحالیکه در ایران یک معلم بازنشسته تازه به فکر شغل دوم یا سوم میافتد تا بتواند امرار معاش کند. حقوق کسی که امسال با حقوق ماهیانه 1.5 تا 2 میلیون تومان بازنشسته میشود، سال بعد که حقوق معلمان افزایش مییابد، رشد بسیار کمتری دارد؛ بهطور مثال بازنشستگان سالهای 84 و 85 حقوق دریافتی ماهیانهای بین 800 هزار تومان تا یک میلیون و 200 هزار تومان دریافت میکنند.
مسئول کانون صنفی معلمان خوزستان افزود: معلمی در این سن و سال، با وجود بیماریهای مختلف، فرزندان در آستانه ازدواج و ... چگونه میتواند زندگی خود را بگذراند؟ بازنشستگان انتظار دارند که سنوات بازنشستگی بهسرعت پرداخت شود درحالیکه در دوره گذشته پاداش آنها بدون هیچ دیرکرد یا افزایشی پس از سه سال پرداخت شد.
نامی در خصوص وضعیت معلمان در آموزشوپرورش استثنایی، گفت: این معلمان نسبت به معلمان عادی کار بسیار دشوارتری دارند ولی مزایای چندان بیشتری دریافت نمیکنند؛ بهطور کلی در آموزشوپرورش اختلاف حقوقی چندانی وجود ندارد.