نمایندگان قصد دارند با طرح مباحث کارشناسی ضمن مخالفت با انتقال آب کارون وزیر را بر عدم اجرای این طرح متقاعد کنند. در غیر این صورت استیضاح وزیر نیرو در دستور کار مجمع نمایندگان خوزستان قرار خواهد گرفت

"> وزیر نیرو در مورد انتقال آب چه گفت ؟

شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۹۴۲
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۲

نمایندگان قصد دارند با طرح مباحث کارشناسی ضمن مخالفت با انتقال آب کارون وزیر را بر عدم اجرای این طرح متقاعد کنند. در غیر این صورت استیضاح وزیر نیرو در دستور کار مجمع نمایندگان خوزستان قرار خواهد گرفت

اختصاصی شوشان : پیش تر اطلاع دادیم که مجید نامجو وزیر نیرو دولت دهم روز پنچشنبه به خوزستان می آید. تا در نشستی با مجمع نمایندگان خوزستان در خصوص انتقال آب کارون به بحث و گفت و گو بپردازند.

عبداله سامری نماینده مردم خرمشهر در مجلس و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در گفت و گویی از انتقاد شدید مجمع نمایندگان خوزستان در خصوص سیاست های وزرات نیرو در انتقال آب کارون سخن گفت و خاطر نشان کرد: نمایندگان قصد دارند با طرح مباحث کارشناسی ضمن مخالفت با انتقال آب کارون وزیر را بر عدم اجرای این طرح متقاعد کنند. در غیر این صورت استیضاح وزیر نیرو در دستور کار مجمع نمایندگان خوزستان قرار خواهد گرفت.

پنج شنبه نشست نمایندگان مجمع خوزستانی با وزیر نیرو

پنج شنبه 28 مهر ماه وزیر نیرو در نشستی با حضور استاندار و مجمع نمایندگان استان خوزستان در خصوص انتقال آب کارون پشت درب های بسته به گفت و گو پرداختند. در این نشست که 3 ساعت به طول انجامید نتایجی را در برداشت که پس از آن از سوی نامجو وزیر نیرو به سمع خبرنگاران رسید.

از اهم نتایجی که در این جلسه مطرح شده بود می توان به انتقال آب کارون ، کیفیت آب شرب اهواز اشاره کرد که وزیر نیرو در پاسخ به یکی از خبرنگاران در این خصوص گفت: بحث آب بحثی ملی است و نمی شود به صورت منطقه ای روی آن بحث کرد. با شرایطی که حاکم است منطقه در طول 3 دهه 2.5 درجه گرمتر شده و باعث شده تغییرات اقلیمی اتفاق بیافتد.

وی ادامه داد: بحث آب موضوعی جدی است و وزارت نیرو برای حل مسائل آب شورای عالی آب را تاکنون بیش از 5 بار تشکیل داده است.

نامجو تصریح کرد: وزارت نیرو با دقت و با وسواس این کار را پیگیری می کند به گونه ای که در سال گذشته یک هزار و 900 میلیارد تومان اعتبار برای آب ، برق و فاضلاب خوزستان در نظر گرفته شده و امسال نیز پیش بینی می شود اعتباری بالغ بر 2هزار و 100 میلیارد تومان به این امر اختصاص داده شود.

وی افزود:با توجه به منابع و اولویت ها نیازها را پیش می بریم، اطمینان خاطر را به همه می دهیم که وزارت نیرو شخصا و بدون اینکه نگاه حوزه ای و جزیره ای داشته باشیم با این موضوع برخورد و مسئولیت این کار را شخصا بر عهده می گیریم و کارها را به گونه ای که از لحاظ قانونی مشکلی پیش نیاید و ظلمی به کسی نشود انجام خواهیم داد.

نامجو در خصوص ایجاد نیروگاه جدید در خوزستان گفت: بر اساس قانون وزارت نیرو نمی تواند این نیروگاه ها را بسازد و باید این نیروگاه ها توسط بخش خصوصی ساخته شوند. خوشبختانه امسال ایجاد چند نیروگاه با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی تصویب شده است و از جمله آن ها می توان به نیروگاه بهبهان اشاره کرد.

وی افزود: البته بخش های خصوصی اجرا کننده نیروگاه ها باید شرایط دریافت وام از صندوق ملی را داشته باشند. نامجو همچنین گفت: استان خوزستان از نظر تعداد پست های برق احداث شده در کشور استثنا است و اقدامات خوبی برای پایدار شدن برق این استان انجام شده است. همچنین بهره برداری از نیروگاه برق آبی کارون چهار و نیروگاه گتوند به پایداری برق استان کمک زیادی کرده است.

وی در ادامه از وارد مدار شدن سیکل بخار نیروگاه خرمشهر تا اردیبشت ماه سال آینده خبر داد.

کیفیت آب شرب اهواز از دیگر مسائلی بود که خبرنگاران در این جلسه مطرح کردند و وزیر نیرو در پاسخ اظهار کرد: یک شاخه از طرح غدیر در شهر اهواز اجرا می شود و قطعا با اجرای این طرح در اهواز کیفیت آب این شهر نیز تغییر خواهد کرد.

اقدامات اجرایی طرح غدیر در استان به خوبی پیش رفته است و قرار بر این است که در قالب سه فاز از طریق طرح غدیر به شهرهای استان آبرسانی شود. فاز اول آن به آبرسانی به شهرهای آبادان و خرمشهر اختصاص داشت؛ در فاز دوم نیز قرار است منابع آب خوبی به شهرهای اهواز و شهرهای موجود در مسیر اهواز منتقل شود و فاز سوم نیز به حوزه سد دز اختصاص دارد.

نامجو تصریح کرد: در فاز سوم طرح قرار است تونلی ایجاد شود که حفاری این تونل به طول 9 کیلومتر توسط قرارگاه خاتم الانبیا انجام خواهد شد. البته درصدد هستیم بخش هایی از طرح غدیر را در قالب پروژه مهر ماندگار اجرایی کنیم که انتظار است این طرح ها تا پایان دولت دهم تکمیل شود.

وزیر نیرو درباره اقدامات دولت در زمینه حل مشکلات فاضلاب خوزستان اظهار کرد: دولت مصوبات بسیار خوبی داشته است؛ برنامه دولت این است که ظرف سه سال 900 میلیارد تومان اعتبار از طریق فروش اوراق مشارکت برای پروژه های فاضلاب استان هزینه شود که 14 شهر استان برای اجرای این طرح انتخاب شده اند.

وی از مردم استان خواست همچون گذشته در خرید اوراق مشارکت وزارت نیرو مشارکت داشته باشند و افزود: مرحله اول فروش اوراق مشارکت مربوط به پروژه های فاضلاب استان انجام شده است و هم اکنون در حال پیگیری زمان انتشار مرحله دوم این اوراق در استان هستیم.

با وجود اظهاراتی که وزیر نیرو در جهت شفاف سازی انتقال آب کارون داشته اما همچنان این مسئه در اذهان مردم خوزستان باقی است که آیا طرح انتقال آب کارون به کشاورزی استان لطمه وارد نخواهد کرد؟ اگر کشاورزان خوزستان تنها از 50 درصد ظرفیت آب برای کشت محصول می توانند استفاده کنند پس با این تفاوت چگونه می توانند به انتقال آب های کارون به شهرهای دیگر را در نظر بگیرند و این آبی که انتقال داده می شود تامین آب شرب است یا در بخش کشاورزی و صنعت استفاده خواهد شد.


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار