امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
سیمین فقهی مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، در نشست خبری روز جهانی غذا که روز شنبه 24 مهرماه 95 در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، گفت: تغییرات آب و هوایی در سال های اخیر منجر به بروز حوادث طبیعی از جمله خشکسالی، طوفان و تغییرات الگوی بارشی شده که این مسائل بیش از همه می تواند موضوع تولید غذا و امنیت غذائی را تحت تاثیر قرار دهد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز تاکید کرد: ضایعات بیش از 30 درصد از منابع غذایی در زنجیره غذایی تولید تا مصرف هشداری است که هم از نظر تکنولوژیکی و هم از نظر فرهنگی باید مورد ارزیابی و آسیب شناسی قرار گیرد و منجر به اتخاذ راهکارهای حفظ این منابع با ارزش شود.
فقهی اظهار کرد: بحث بروز و توسعه بیماری های ناشی از عدم رعایت الگوی صحیح مصرف غذا در سال های اخیر نیز از مباحثی است که در شعار ملی روز جهانی غذا از طرف سازمان غذا و دارو مطرح است.
وی عنوان کرد: مصرف بیش از حد مواد غذایی همچون روغن و چربی، قند و شکر و نمک می تواند به عنوان یک عامل موثر در شکل گیری و بروز بیماری هایی غیر واگیر ناشی از غذا مطرح باشد.
این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: عدم فعالیت فیزیکی و تحرک بدنی در افراد می تواند باعث تسریع در بروز بیماریهایی شود که انتظاراست مردم ضمن رعایت اعتدال در مصرف مواد غذایی و توجه به شاخص های سلامتی مرتبط با آن در حفظ سلامت خود و نهایتا جامعه نقش آفرینی کنند.
وی در پایان با بیان اینکه در ایران سرانه مصرف شکر 1.5 برابر، نمک 2.5 برابر و چربی 3 برابر سرانه مصرف است، گفت: سیاست گذاری سازمان غذا و دارو در الزام درج نشانگر رنگی تغذیه ای روی مواد غذایی تولیدی در راستای طرح تحول نظام سلامت و جلب توجه مصرف کنندگان به مواد غذایی است که مصرف بی رویه آنها می تواند سلامتی آنها را تهدید کند.