امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
طی هفته گذشته از یک سو خبرهایی از ممنوعیت خرید و فروش و به نوعی نقل و انتقال فیشهای عمره به سایرین منتشر میشود و از دیگر سو خبرهایی مبنی بر شرایط انتقال فیش عمره مفرده به بستگان سببی و نسبی انتشار پیدا میکند
شوشان : طی هفته گذشته از یک سو خبرهایی از ممنوعیت خرید و فروش و به نوعی نقل و انتقال فیشهای عمره به سایرین منتشر میشود و از دیگر سو خبرهایی مبنی بر شرایط انتقال فیش عمره مفرده به بستگان سببی و نسبی انتشار پیدا میکند.
فعالان حوزه زیارتی کشور معتقد هستند، ممنوعیت خرید و فروش فیش عمره همیشه بوده و هست ولی همواره دلالان کار خود را انجام میدادند، چراکه رابطهها از بین نمیرود بلکه ضوابط هستند که تغییر میکنند. در این میان از آنجایی که ناظر و مجری در این بخش یک واحد است، نظارت خارجی بر فعالیتهای کمیسیون وجود ندارد؛ از این رو نسبتهای سببی و نسبی بسیاری وجود دارند که میتوانند تائید شوند. تمام این مجوزها تنها از طریق سازمان حج و زیارت ارائه میشود و شخص سومی در کار نیست.
در واقع حجاج جز از طریق سازمان حج و زیارت امکان اعزام به عربستان را نخواهند داشت. البته تمام این ممنوعیتها و اخبار اعلام شده در حالی منتشر میشوند که بیش از 6 میلیون فیش در زمانی فروخته شده که هیچ یک از این موضوعات در کار نبود و زائران میتوانستند به راحتی به خرید و فروش و انتقال فیش خود بپردازند.
این در حالی است که به گفته آژانسدارانی که تورهای عتبات و عمره برگزار میکنند، در بسیاری از شهرستانها خرید و فروش فیشهای عمره برای اعزام در سالجاری انجام شده. طبق روالی که از گذشته وجود داشته، توافقات انجام و مراحل محضری کردن آن نیز صورت گرفته ولی فرصت لازم برای اعلام به سازمان حج و زیارت و دریافت تائیدیه آنها وجود نداشته.
در چنین شرایطی سازمان حج و زیارت از انتشار اخبار جدیدی خبر میدهد که گمانهزنیها برای تحت فشار قرار گرفتن خود را بیش از گذشته افزایش میدهد. حال باید دید سازمان حج و زیارتی که خود مجری و ناظر اجرایی است چگونه میتواند تجارت خیرخواهانه عمره را کنترل کند!