به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس جعفری دولتآبادی روز چهارشنبه سوم آذر سال جاری در نشست دادستانهای شهرستانهای استان تهران با موضوع مبارزه با مواد مخدر، فرصتها و تهدیدات فضای مجازی که با حضور معاونان دادستان، سرپرستان نواحی دادسرا، دادستانهای شهرستانها و رؤسای حوزههای قضایی بخش استان تهران، سردار زاهدیان رئیس پلیس مواد مخدر ناجا، سردار هادیانفر رییس پلیس فتا، سردار ناظری فرمانده انتظامی شرق استان تهران و سردار خانچرلی فرمانده انتظامی غرب استان تهران، برگزار شد ضمن تبریک هفته بسیج و با تسلیت ایام شهادت امام حسن مجتبی(ع) و رحلت حضرت رسول(ص)، در خصوص وضعیت تعاونیهای اعتبار غیرمجاز توضیحاتی داد و با ذکر مصادیقی از پروندههای مطروحه از جمله تعاونیهای اعتبار فرشتگان و ثامنالحجج(ع)، خواستار تشدید نظارتها از سوی بانک مرکزی شد.
وی همچنین جلوگیری از فعالیت چنین مؤسساتی بهویژه در شهرستانهای استان را ضروری خواند و همکاری دادستانها را زمینهساز موفقیت در این امر دانست.
دادستان تهران اظهار داشت: برخی مؤسسات مالی و تعاونیهای اعتبار بهدلیل سودهای زیادی که به سپرده گذاران میپردازند باعث جذب سپردههای مردم در این تعاونیها شده و بعد از مدتی بهلحاظ مشکلاتی که پیدا میکنند گرفتاریها و شکایات سپردهگذاران به مراجع قضایی سرازیر میشود.
دادستان تهران بهعنوان نمونه به پرونده تعاونی اعتبار ثامن الححج اشاره کرد و گفت: این مؤسسه که ظرف دو سال گذشته پروندهاش در دادستانی تهران تحت رسیدگی است، اخیراً منحل شده و سپرده گذاران پولهای زیادی در آن سرمایهگذاری کرده و علیرغم بازداشت متهم هنوز وجوه تعدادی از سپردهگذاران مسترد نشده است.
جعفری دولتآبادی با بیان اینکه دادستانی تهران دو سال است با مشکلات این پرونده درگیر است، تصریح کرد: بانک مرکزی اقدامات خوبی را انجام داده ولی باید نظارتها را تشدید کند.
وی از دادستانهای شهرستانها خواست در صورت فعالیت تعاونی اعتباری بدون مجوز با همکاری بانک مرکزی و پلیس نسبت به جلوگیری از ادامه فعالیت آن اقدام کنند.
دادستان تهران افزود: حسب اعلام بانک مرکزی، تعاونی اعتبار فرشتگان بیش از 8هزار میلیارد تومان سپردههای مردم را جذب کرده و در حال حاضر 4000 میلیارد تومان کسری و زیان دارد و در این گونه پروندهها، دادستانی با افرادی مواجه است که وجوه خود را با هر هدفی از جمله جذب سود بیشتر به این تعاونی اعتبار سپردهاند، اما استرداد وجوه خود را از دادستانی مطالبه میکنند.
جعفری دولتآبادی اعلام کرد با تشکیل پرونده در دادسرای پولی ــ بانکی دو نفر از مدیران این تعاونی اعتبار دستگیر و بازداشت شدهاند.
دادستان تهران با ابراز اینکه استفاده از فضای سایبر بهنوعی میان مردم رایج شده میتوان گفت فضای مجازی به فضای حقیقی تبدیل شده و تعبیر فضای مجازی برای این فضا، امری اعتباری است.
جعفری دولتآبادی افزود: بعد از اینکه استفاده از اینترنت رایج شد، تحولات چشمگیری در حوزه فضای مجازی رخ داد و بر همین مبنا موجهایی که فضای سایبر ایجاد میکند دهها برابر رسانههای مکتوب است.
وی گفت: امروزه میتوان گفت فضای مجازی خیر و شر را با هم دارد اگرچه که در جهان سوم ویژگی شر آن غالب شده و تهدیدات مرتبط با آن افزایش یافته است.
دادستان تهران با احصای تهدیدات فضای مجازی در حوزههای علیه اخلاق، انتشار اخبار خلاف واقع، نقض حریم خصوصی اشخاص و ارزشهای اخلاقی و مذهبی جامعه، در تبیین اهمیت فضای سایبر گفت: سرعت انتشار مطالب و ارتباطگیری افراد در این فضا موجب شده است که اقدامات مجرمانه با سرعت بیشتری رخ دهد و میزان آثار تخریبی آن افزایش یابد.
دادستان تهران با خاطرنشان کردن اینکه در حال حاضر بیش از سی دستگاه در زمینه فضای مجازی فعالیت دارند، گفت: عملکرد این نهادها رضایتبخش نیست.
جعفری دولتآبادی با انتقاد از اینکه برخی هرگونه اظهارنظر دائر بر برنامهریزی و مقابله با جرایم ارتکابی در فضای سایبر را مخالفت با تفکر و پیشرفت تلقی کرده و انگ تفکر افراطی بر آن میزنند، اظهار داشت: ارتکاب جرائم مالی، مواد مخدر، مفاسد اخلاقی، تبلیغ علیه مقدسات و ترویج مدلینگ مبتذل در بستر فضای مجازی رایج است و این جرائم نشان میدهد که این فضا شر نیز بههمراه داشته و باید تدابیری اتخاذ گردد تا از وقوع ارتکاب جرایم در این فضا جلوگیری شود.
وی با تأکید بر اینکه باید آمادگی دادستانی و پلیس در مقابله با تهدیدها افزایش یابد، اضافه کرد: در برخی کشورها تفکیک امور ارزشی و غیرارزشی وجود ندارد، اما نظام سیاسی ایران، مبتنی بر مردمسالاری دینی است و لازم است فضای مجازی بهگونهای مدیریت شود که فضای مجازی پاک در دسترس شهروندان قرار گیرد که این امر مستلزم همکاری همه دستگاههای مرتبط است.
جعفری دولتآبادی اظهار داشت: فیلترینگ و مسدودسازی سایتهای غیراخلاقی حق حاکمیت است و در برخی کشورها مسدودسازی سایتهایی که بهخلاف موازین اخلاقی جامعه و مقررات باشد مرسوم است و مسئولین باید از فعالیت سایتهای مخالف ارزشهای دینی و اخلاقی جلوگیری و دستورات قضایی در این زمینه را اجرا نمایند.
دادستان تهران با خاطرنشان کردن اینکه امروزه فضای مجازی با زندگی مردم عجین شده، نتیجه گرفت حذف فضای مجازی ممکن نیست، اما مدیریت آن میسر است، همچنان که در دانشگاهها و مراکز پژوهشی، ظرفیتهای مثبت اینترنت مورد استفاده قرار میگیرد.
جعفری دولتآبادی بر لزوم تبدیل کردن تهدیدها در فضای مجازی به فرصتها تأکید کرد و با اعلام دشوار دانستن ولی امکان پذیربودن آن تصریح کرد: بهدلیل حاکمیت نظام دینی در کشور باید کاری کرد که مردم بتوانند از تهدیداتی که در فضای مجازی وجود دارد، در امان باشند.
جعفری دولتآبادی با ذکر توضیحاتی در خصوص ادعاهای ضدانقلاب در مورد حسابهای قوه قضاییه، گفت: نخستین بار در سال 1373 و در زمان ریاست حجتالاسلام رازینی رئیس کل وقت دادگستری استان تهران، در دوران ریاست آیتالله یزدی و آیتالله شاهرودی رؤسای سابق و اسبق قوه قضاییه حسابهای مورد نظر با رعایت موازین شرعی و قانونی و اخذ مجوزهای لازم به نام قوه قضاییه افتتاح شد.
دادستان تهران با اشاره به بازتاب این موضوع در روزنامهها در زمان محاکمه کرباسچی شهردار وقت تهران اظهار داشت: در آن زمان موضوع این حسابها علیه برخی مسئولان قوه قضاییه مطرح شد و طرح مجدد آن در این دوره نیز قابل تأمل است.
جعفری دولتآبادی خاطرنشان کرد: مدیران و مسئولان ارشد نظام از موضوع حسابها بهخوبی آگاه بوده و میدانند اصل سپردهها در بانک محفوظ بوده و قابل تصرف نیست.
وی با اشاره به پخش این ادعاها از سوی یک شبکه تلویزیونی اینترنتی مورد حمایت برخی گروهکها و افراد مسألهدار اعلام کرد: مصاحبه برخی افراد در داخل کشور با این شبکه و حمایت از نشردهندگان اخبار کذب بهویژه پس از مصاحبه وزیر اقتصاد در این زمینه، قابل تعقیب قضایی است.
جعفری دولتآبادی با یادآوری ماده 9 قانون مطبوعات که افترا به مقامات، نهادها و افراد را ممنوع کرده و بند 9 ماده 6 قانون مذکور که نقل مطالب از مطبوعات، احزاب و گروههای منحرف و مخالف اسلام (داخلی و یا خارجی) بهنحوی که تبلیغ از آنها باشد را مجرمانه محسوب کرده و همچنین بهموجب بند 11 از ماده 6 این قانون انتشار شایعات و مطالب خلاف واقع ممنوع است، اظهار داشت: ادعای برخی افراد دائر بر تهدید رسانهها در منع افشاگری علیه فساد از سوی دادستانی تهران مردود بوده و اقدام و عملکرد دادستانی تهران مستند به قانون مطبوعات و از جمله مواد فوقالذکر است.
دادستان تهران ضمن تأکید بر ضرورت انطباق اقدامات و فعالیت اصحاب رسانه بر قوانین و مقررات افزود: ادعای مبارزه با فساد که از سوی برخی افراد مطرح میشود، از طریق انتشار اخبار کذب که صریحاً مخالف قانون مطبوعات است قابل پذیرش نبوده و مبارزه با فساد باید در چارچوب قانون به عمل آید.
وی اظهارات برخی مسئولین و افراد و انتشار شایعات اخیر را با هدف فضاسازی، تخریب و تضعیف قوه قضاییه در برخورد قاطعانه با عوامل فساد دانست.
جعفری دولتآبادی با اشاره به لزوم مبارزه با مفاسد اجتماعی، خواستار اقدام دادستانها در این زمینه شد و تأکید کرد انتظار از دادستانها فراتر از انجام وظایف روزمره است و باید با همکاری و مشارکت سایر دستگاهها بهنحوی اقدام گردد که رشد آسیبهای اجتماعی مهار یا کاهش یابد.
وی خواستار تشکیل جلسات مشترک میان دادستانها با مسئولان اجرایی محلی با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی شد.
جعفری دولتآبادی با توجه به اقدامات دادستانی تهران ظرف هشت ماه گذشته در خصوص اجرای سیاست کاهش جمعیت کیفری و اظهار داشت: رفع مشکلات زندانیان در اولویت کاری دادسرای تهران بوده و با برنامهریزیهایی که صورت گرفته است از مرداد ماه سال جاری تا پایان آذر ماه چند گروه از معاونان دادستان با حضور در زندانهای استان تهران، ضمن ملاقات و مصاحبه با زندانیان، مشکلات و امور قضایی آنان را پیگیری مینمایند.
وی با انتقاد از کمرنگ بودن موضوع زندانها و زندانیان در برنامههای دادسراهای شهرستانها، به ضرورت بازدید مستمر توسط دادستانها از زندانها تأکید نمود و از آنان خواست اجرای احکام مواد مخدر و روانگردان با مقادیر عمده مواد را در اولویت قرار دهند.
دادستان تهران به اهمیت پیشگیری از وقوع جرم، اقدامات و تجارب دادستانی تهران در این زمینه اشاره کرد و از برگزاری نشستهای دادسرا با مسئولان و مدیران دستگاههای اجرایی، تشکیل شعب ویژه سرقت در نواحی دادسرای تهران، دستگیری محکومان سرقت با همکاری پلیس تهران طی دو سال اخیر خبر داد و با موفق خواندن این تجربهها اظهار داشت: برنامههای دادستانی در موارد فوق تداوم مییابد.
وی به ضرورت اتخاذ رویههای واحد در موضوعات مشابه بهویژه در مبارزه با مواد مخدر، برخورد با مجرمان حرفهای، مقابله با مفاسد اجتماعی از طریق تعقیب مزاحمین نوامیس و توقیف اتومبیل در صورت کشف حجاب توسط راننده یا سرنشین از سوی دادستانها تأکید کرد و با یادآوری ضرورت همکاری دادستانها با پلیس و مسئولان محلی که از جمله با برگزاری نشستهای مشترک محقق میگردد، اظهار داشت: شرایط حساس کشور که تا زمان برگزاری انتخابات استمرار خواهد داشت، ایجاب میکند دادستانها، فرماندهان پلیس و مسئولان محلی همکاری بیشتری با یکدیگر داشته باشند و در همین رابطه خواستار تشکیل کارگروه مشترک میان پلیس و دادستانی برای طرح و پیگیری مشکلات قضایی در استان تهران شد.
جعفری دولتآبادی بر ضرورت ضربه زدن به بنیان مالی باندهای قاچاق مواد مخدر جهت برخورد با این پدیده تأکید کرد و صدور اجازه ردیابی حسابهای بانکی این افراد را راهکاری مناسب دانست و افزود: استفاده از نظرات افراد صاحبنظر، هوشیاری دادستانها، انعکاس نتیجه پروندههای مواد مخدر به پلیس، رسیدگی سریع و قاطع به پروندهها و اجرای احکام مهم و عمده مواد مخدر، از جمله راهکارهای قابل توجه در مبارزه با مواد مخدر و روانگردان است.