شوشان: محمود قدرتی مدیرعامل شرکت کشت و صنعت نیشکر حکیم فارابی در نشست مشترک مسئولان شرکت توسعه نیشکر با ریاست سازمان ملی استاندارد اظهار داشت: با هدف تنوع و توسعه محصول و ایجاد ارزش افزوده و همچنین جلوگیری از وابستگی کشور، شرکت توسعه نیشکر با ظرفیت سنجی، تصمیم به تولید شکر دارویی گرفت. از این رو عملیات اجرایی پروژه شکر دارویی در شرکت کشت و صنعت حکیم فارابی از سال ۹۳ آغاز شد و طبق برنامه ریزیهای انجام شده اسفندماه امسال این کارخانه با ظرفیت ۱۵ هزار تن شکر دارویی در سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
مهندس قدرتی گفت: شکر دارویی، ساکارز کاملاً خالص و بهداشتی است که اولین کارخانه تولید آن در ایران در محدوده شرکت کشت و صنعت نیشکر فارابی وابسته به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی واقع شده است.
وی افزود: شکر دارویی این کارخانه مطابق با استانداردهای دارویی بینالمللی از جمله BP، USP و IP تولید و بستهبندی میشود.
قدرتی بیان کرد: شرکتهای داروسازی از این محصول جهت تولید انواع شربتهای دارویی، شربتهای ویتامینه و تهیه انواع پودرها و قرصهای دارویی و همچنین تولید انواع دیگر شکرهای دارویی استفاده میکنند.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت نیشکر حکیم فارابی در ادامه گفت: در دنیا شرکتهای محدودی در اروپا، آمریکا، چین و برزیل شکر دارویی تولید میکنند که ایران نیز با به بهرهبرداری رساندن این کارخانه جزء کشورهای تولید کننده ی این محصول قرار میگیرد.
وی در ادامه اظهار کرد: در گذشته شکر دارویی از کشورهای اروپایی وارد میشود ولی به دلیل محدودیت واردات کالا از خارج کشور و عدم دسترسی به این نوع شکر در داخل کشور، با توجه به حساسیت و اهمیت حفظ سلامت جامعه طرح اجرای تولید شکر دارویی ضروری بود.
قدرتی در پایان خاطرنشان کرد: هدف از طرح تولیدی شکر دارویی تامین مصرف داخل به میزان ۱۲ هزار و پانصد تن در سال میباشد که علاوه بر اشتغالزایی با توجه به اینکه ماده اولیه این محصول منتج از بخش کشاورزی است لذا میتوان ارزش افزود قابل توجهی را نیز ایجاد نماید.
گفتنی است خط تولید شکر دارویی در حال حاضر تمامی مجوزهای لازم تولید از جمله GMP را اخذ کرده و تولید و عرضه این محصول را آغاز کرده است و بهرهبرداری رسمی از آن نیز بزودی صورت میپذیرد.