شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۶۵۱۱۷
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۷
هر چند که طی ماه گذشته شورای عالی همکاری خلیج فارس سعی بر احداث یک خط لوله داشته اما به نظر نمیرسد حداقل در سه سال آینده این کشورها برای احداث این خط لوله به نتایج مثبتی دست یابند.
شورای عالی همکاری خلیج فارس در نشست اخیر خود به مزیت پتروشیمی ایران نسبت به این صنعت خود اعتراف کرد و درعین حال از برنامه هایی در این جلسه سخن به میان آمد که تنها سه سال طلایی را برای ایران نشانه گرفته است.

 این نوشتار در ادامه می افزاید: خط لوله اتیلن غرب در حال حاضر به یکی از اساسی ترین مزیت های ایران بدل شده تا جاییکه شورای عالی همکاری خلیج فارس در جلسه اخیر خود به این موضوع پرداخته و در تلاش برای احداث خط لوله ای با چنین کاربردی هستند اما به نظر میرسد در خوشبینانه ترین حالت احداث چنین خط لوله ای به سه سال زمان نیاز داشته باشد.
بنابراین در چنین شرایطی می‌توان اینگونه برآورد کرد که این مدت بهترین زمان برای جذب سرمایه خارجی در صنعت پتروشیمی ایران در غفلت رقبایی چون عربستان، عمان و کویت تلقی می‌شود.

براساس این گزارش، ایران در 10 سال آینده به بیش از 50 میلیارد دلار سرمایه برای توسعه صنعت پتروشیمی خود نیازمند است که با توجه به آمارهای موجود در خصوص کاهش پروژه های جدید پتروشیمی در سراسر جهان می‌توان اینگونه استنباط کرد که این روزها بهترین فرصت ایران برای جذب سرمایه دراین بخش خواهد بود.

به طور کلی روند عمومی پروژه های صنایع پائین دستی در سراسر جهان طی سال های گذشته با کاهش رو به رو بوده و به طور خاص برنامه ریزی برای ساخت پروژه های جدید پتروشیمی از سال 2014 به بعد افت محسوسی داشته است.

بر اساس آمارهای موجود، طی سه سال گذشته اعلام اخبار تاسیس و شروع پروژه های جدید در سراسر جهان از حدود 170 پروژه در سال 2014 میلادی به حدود 130 پروژه در سال 2015 و 100 پروژه در سال 2016 کاهش پیدا کرده است. این آمار، حاکی از کاهش 38 درصدی پروژه های جدید، طی سه سال گذشته است.

اگرچه در حال حاضر کشورهایی چون عربستان سعودی،کویت و عمان رغیب اصلی ایران در جذب سرمایه در صنعت پتروشیمی محسوب می‌شوند اما با توجه به مزیت ایران در احداث خط لوله اتیلن غرب و ناکامی این کشورها در احداث خط لوله اتیلن غرب در حال حاضر به یکی از چنین خط لوله ای میتوان پیش بینی کرد بخش زیادی از سرمایه گذاریها در سال میلادی جدید در پتروشیمی ایران صورت بگیرد.

هر چند که طی ماه گذشته شورای عالی همکاری خلیج فارس سعی بر احداث یک خط لوله داشته اما به نظر نمیرسد حداقل در سه سال آینده این کشورها برای احداث این خط لوله به نتایج مثبتی دست یابند.

بنابراین مزیت ایران در بازار پتروشیمی همچنان حفظ خواهد شد و شاید بتوان سالهای آتی را سالهای طلایی پتروشیمی کشور دانست. اما قطعا دراین بین باید ایران به سمت استفاده مناسب از سرمایه ها در طرح های ضروری سوق یابد و با بهره گیری از این فرصت چشم انداز 1404 در بخش صنعت پتروشیمی تبدیل به قطب منطقه شدن را محقق سازد.

بنابراین بررسی شرایط حاکم بر بازار پتروشیمی جهان می‌تواند فضای مناسب برای برنامه ریزی دقیق در جهت جذب سرمایه ها را محقق سازد. هرچند که گفته می‌شود در حال حاضر دقیقا مشخص است که چه طرح هایی در سال های آینده نیاز به چه میزان سرمایه دارند و اولویت این صنعت چیست اما لازم است با هوشمندی بیشتر به سمت برنامه ریزی و تحلیل اوضواع کنونی بازار پتروشیمی پرداخت.

چرا که ورود محصولات پتروشیمی شیل (Shale Petroleum) که یکی از شرکت های پتروشیمی مهم آمریکای شمالی محسوب می شود این روزها نگرانیهایی را در سطح بازار ایجاد کرده که قطعا با توجه به قدرت فعلی ایران حداقل در بخش خط لوله اتیلن باید بررسی های جدید نسبت به بازار صورت بگیرد تا آینده این صنعت با توجه به تحولات اخیر با دقت بیشتری ترسیم گردد.
برچسب ها: پتروشیمی
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار