پس دیدار اخیر هیات رئیسه شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان با رئیس جمهوری گمانه زنی ها برای ورود کاندیدای ثانی ائتلاف اصلاح طلبان و اعتدالگرایان بیش از پیش قوت گرفته است و حالا دیگر بحث اشخاص و شرایط شان است.
به گزارش «تابناک»، در حالی که انتخاب کاندیدای ثانی یا کمکی «حسن روحانی» به دغدغه اصلی این روزهای ائتلاف نو پای اصلاح طلبان – اعتدالگرایان تبدیل شده و بر اخبار انتخاباتی این ارودگاه سایه انداخته است، اما دیدار دو هفته پیش روحانی و اصلاح طلبان یک محور دیگر هم دارد که از دید رسانه ها مغفول مانده است و آن بایدها و نبایدهای ائتلافی است که حالا میخواهد گام سومش را بردارد.
ائتلافی چهار ساله که گام اولش در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 برداشته شد و در انتخابات اسفند 94 خودنمایی کرد و حالا می خواهد در انتخابات پنجمین دوره شورای شهر و روستا و دوازدهمین دوره ریاست جمهوری جایگاه سیاسی اش را برای همیشه ثبیت کند.
اصلاح طلبان و اعتدالگرایان داعیه حفظ جایگاهشان را در عرصه سیاسی دارند و در تکاپو برای وسعت بخشیدن و سامان دادن آن هستند. این ائتلاف هرچند در دو انتخابات گذشته نتایج قابل قبولی برایشان به ارمغان آورده، اما بایدها و نبایدهای کوچک و بزرگی هم دارد که بشدت از سوی دو جریان سیاسی مذکور مورد توجه است.
از سهم خواهی سیاسی و اجرایی گرفته تا گسترش فضای سیاسی و اجتماعی به نفع دو جریان در سپهر سیاسی کشور و غیره، همه سبب بروز توقعات و خواسته هایی از سوی طرفین این ائتلاف شده که پرداختن به آن همه پر فراز و فرود است و همه پر ابهام.
در دیدار روحانی و حلقه اولیه اصلاحات چه گذشت؟
قریب به دو هفته پیش بود که جمعی از اصلاح طلبان با «حسن روحانی» رییس جمهور دیدار کردند. در این دیدار حدود 40 نفر از مجموعه اصلاح طلبان حضور داشتند، چهره هایی از جمله حمید رضا جلایی پور، هادی خانیکی،قدرت الله علیخانی، محسن رهامی، حسین مرعشی و حسین کاشفی حضور داشته اند. بر اساس گزارش های منتشر شده در این جلسه درباره مسائل روز و حمایت اصلاح طلبان از دولت روحانی بحث و تاکید شده است و به گفته یک منبع آگاه در مجموع نگاه اصلاح طلبان به دولت یازدهم مثبت بوده است اما در این جلسه انتقاداتی هم مطرح شده است.
همچنین یکی از محورهای مطرح شده در این جلسه بحث کمک هر چه بیشتر به دولت از سوی اصلاح طلبان بوده است. از آنجا که این دیدار غیر رسمی بوده حضار از ارایه جزییات و اطلاعات دقیق این نشست خود داری کردند و هرچه درباره این دیدار تاکنون خبری شده، یا گمانه زنی است و یا شنیده های نزدیکان اصلاح طلبان.
گزارش موسوی لاری به اصلاح طلبان
گمانه زنی ها درباره فهوی جلسه هیات رئیسه شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان با روحانی ادامه داشت تا اینکه در نهایت «عبدالواحد موسوی لاری» برخی از محورها و مذاکرات این دیدار را خبری کرد . او در دیشب در جلسه شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان، گزارشی از نشست هیات رییسه با «حسن روحانی» ارایه کرد و گفت که در این نشست دغدغههای خود را با عنوان حامیان اصلی دولت با توجه به کمبودها و نقایص موجود در عملکرد اجزایی بدنه دولت و مدیران سایر دستگاهها دیده شود ، اعلام داشتیم و ضرورت تعامل کلیه حامیان دولت جهت برگزاری انتخابات سالم و موثر اعلام کردیم.
او تصریح کرد: در این دیدار همچنین ضرورت رویکرد روحانی به شورای عالی به عنوان مرجع اصلی تصمیمگیر اصلاحطلبان در روند انتخابات را تشریح کردیم و ایشان نیز ضرورت تعامل همه احزاب و اشخاص حامی دولت با این شورا را در برگزاری انتخابات گوشزد کردند .
اصلاح طلبان در انتظار پاسخ روحانی
در کنار توضیحات کلی موسوی لاری، اما «یدالله طاهرنژاد» عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره دیدار اخیر اصلاح طلبان با روحانی گفت: موضوع ورود کاندیدای ثانی در رقابت های انتخاباتی پیش رو که مدتی است در جلسه شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان مطرح است، در دیدار اخیر سران اصلاحات با «حسن روحانی» بیان شده است و حالا هیئترئیسه شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان منتظرند که رئیس جمهوری نظرشان را درباره نفس این کار به ما بگویند.
طاهرنژاد گفت: اگر نظر آقای روحانی این باشد که برخی از اصلاحطلبان ایشان را در انتخابات به عنوان کاندیدا همراهی کنند، ما این برنامه را اجرایی خواهیم کرد، اما فعلاً ایشان نظری ندادهاند. عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در پاسخ به این سؤال که آیا «علی مطهری و مسعود پزشکیان» گزینههای تعیین شده برای ضربهگیر شدن روحانی هستند یا نه؟ گفت: فعلاً اجرایی شدن این برنامه قطعی نشده که مصدایق آن را تعیین کنیم.
در حالی که به گفته طاهرنژاد اصلاح طلبان منتظر پاسخ روحانی هستند، تا تعیین کاندیدا یا کاندیداهای ثانی این طیف در انتخابات ریاست جمهوری آتی را روشن کنند، اما شنیده ها و همچنین اظهار نظرهای افراد نزدیک به روحانی از جمله «محمود واعظی» وزیر ارتباطات و عضو ارشد اعتدال و توسعه و همچنین «علی جنتی» وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس ستاد انتخاباتی اصلی ترین حزب حامی روحانی نشان می دهد، دولتی ها و احتمالا رئیس جمهور تمایلی برای معرفی یک یا چند گزینه اصلاح طلب به عنوان کاندیدای ثانی ندارند.
کنارهم گذاشته شدن همه این نشانه ها و همچنین اضافه کردن سخن اخیر «محمدعلی نجفی» در باره این مساله که گفته بود به نظر می رسد رئیس جمهور درباره معرفی کاندیداهای دیگر در کنار خود معتقد به «یکی مرد جنگی به از صد هزار» باشد؛ همه حاکی از مخالفت با مساله معرفی کاندیدا یا کاندیداهای ثانی از سوی دولتمردان است. با این احتساب باید منتظر ماند و دید اصلاح طلبان چنین تصمیمی را خواهند پذیرفت یا خیر و آیا گام سوم ائتلاف اصلاحات اعتدال برداشته خواهد شد و این ائتلاف پایدار خواهد ماند یا خیر؟