امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
سفر یکروزه محمدباقر قالیباف شهردار تهران و کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در روز شنبه 24 فروردین ماه به اهواز برگزار شد. آنچه در ذیل می آید ماحصل این سفر است.
اختصاصی شوشان : سفر یکروزه محمدباقر قالیباف شهردار تهران و کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در روز شنبه 24 فروردین ماه به اهواز برگزار شد. آنچه در ذیل می آید ماحصل این سفر است.
شهردار تهران در بدو ورود به اهواز با حضور در دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اهواز با آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان و نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری دیدار و گفت و گو کرد. در این دیدار مسائل مهمی درباره انتخابات آینده ریاست جمهوری و مسائل داخلی کشور بین طرفین رد و بدل شد. آیت الله موسوی جزایری در این دیدار تأکید کرد که وحدت، همدلی و حفظ آرامش کشور در برهه کنونی بسیار مهم است و باید همه در راستا کوشا باشند. شهردار تهران نیز در این دیدار گزارشی از برخی فعالیت های انجام شده در شهرداری تهران را به نماینده ولی فقیه در خوزستان ارائه داد.
* شهردار تهران سپس در مراسم روضه شهادت حضرت صدیقه زهرا (س) در یکی از حسینیه های اهواز که با حضور جمعی از شیوخ عشایر عرب برگزار شد شرکت کرد.
* دیدار با مسئولان ستاد انتخاباتی خود در اهواز و هماهنگی به منظور پیگیری برنامههای انتخاباتی از دیگر برنامههای قالیباف بود.
* نامزد یازدهمزن انتخابات ریاست جمهوری بعدازظهر روز 24 فروردین نیز با حضور در سالن اجتماعات شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با جمعی از نخبگان بختیاری استان دیدار کرد.
* حضور صیدعیسی دارایی نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی، احمدی بافنده شهردار سابق منطقه یک تهران، محمدصفری سرپرست سابق شهرداری اهواز، شیرالی و برون فرمانداران اسبق شهرهای استان، یزدانخواه شهردار سابق آبادان، محمدمراد مانگشتی از مسئولین سابق استانداری خوزستان، دکتر الهه موالی زاده عضو سابق شورای شهر و شهردار سابق منطقه دو اهواز، برخی از کاندیدای شورای شهر اهواز در نشست جمعی از نخبگان استان با قالیباف جالب توجه بود.
* منوچهر علیزاده از مسئولان پیشین استانداری خوزستان، هوشنگ فرجی از فعالان رسانه ای زاگرس نشین و خانم پورآذر از اساتید دانشگاه قبل از سخنرانی دکتر قالیباف به بیان برخی از ظرفیت های بالقوه و چالش ها و مشکلات استان خوزستان اشاره کردند و خواستار توجه ویژه به مسائل استان شدند.
هوشنگ فرجی از روزنامه نگاران استان در این نشست با ذکر خاطره ای از وزیر اسبق نفت در دوران سازندگی گفت : به یاد دارم که زمانی که وزیر وقت نفت به شهرستان مسجدسلیمان سفرکرده بود با وجود اینکه کار کارشناسی خوبی روی طرح پتروشیمی مسجدسلیمان (زیلایی) در آن زمان انجام شده بود. وزیر وقت نفت اما با آنچه وی عدم توجیه اقتصادی می خواند روی این طرح قلم قرمز کشید. در صورتی که اجرای طرح پتروشیمی به 3 عنصر آب، گاز و نمک نیاز دارد که هر سه این عنصر در چندکیلومتری جانمایی این طرح وجود داشت. فرجی بیان داشت : با کمال تعجب در زمان وزرات این فرد طرح پتروشیمی آستارا به اجرا درآمد گه گاز مورد نیاز این طرح از خوزستان، آب آن از دریای خزر و نمک آن از قم تامین می شد و به مراتب اجرای آن طرح نسبت به مسجدسلیمان توجیه اقتصادی بسیار پایین تری داشت. منوچهر علیزاده دیگر سخنران این نشست نیز خواستار اجرای طرح های نیمه تمام از جمله طرح های کشاورزی و صنعتی و حل معضل اشتغال و بیکاری در استان شد.
خانم پورآذر نیز در سخنان کوتاهی سهم بانوان در عرصه مدیریتی کشور را با توجه به تعداد قابل ملاحظه بانوان تحصیل کرده بسیار ناچیز خواند و خواستار اصلاح این روند در دولت آینده شد.
* به مناسبت فرارسیدن ایام فاطمیه (س) دقایقی یکی از مداحان اهل بیت عصمت و طهارت به مداحی پرداخت.
* همچنین قبل از سخنان دکتر قالیباف کلیپی به نمایش درآمد.بخش هایی از این کلیپ قستمی از برنامه «صندلی داغ» با اجرای موفق احمد نجفی و حضور دکتر قالیباف که در آن زمان فرماندهی نیروی انتظامی کشور را برعهده داشت را تشکیل می داد. در این گفتگو دکتر قالیباف به شرح خاطره شهادت اخوی خود در دوران دفاع مقدس در زمانی که فرماندهی لشکر را برعهده داشت پرداخت که بروز احساسات شهردار تهران و حاضرین را به دنبال داشت. قالیباف در این برنامه از نحوه برخورد خود با برادر شهیدش سخن به میان آورده بود. این برنامه در سال 84 به روی آنتن شبکه دو رفت که بازخوردهای فراوانی را در سطح جامعه به همراه داشت.
* قالیباف در جمع نخبگان بختیاری گفت: مشکل امروز ما عدم مدیریت جامع، کامل و جامع نگر است که در اوج امکانات دچار مشکلات عدیده هستیم. باور دارم که اگر بتوانیم خوزستان را به درستی بسازیم، اقتصادش را احیا کرده و آن را بر بستر مناسب قرار دهیم، دو کار بزرگ انجام داده ایم؛ هم خوزستان را ساخته ایم و هم ایران را.
* محمدباقر قالیباف اظهار کرد : اتفاقاتی که در کشور رخ داده به خصوص اتفاقات یکصد سال گذشته در سطح ملی، با اتفاقاتی که در خوزستان به وقوع پیوسته، بسیار نزدیک و از هم متاثر بوده است؛ یکی از این اتفاقات، کشف نفت بوده است. نفت برای خوزستان و کشور هم یک فرصت و هم یک تهدید بوده و آثاری که این اتفاق در سطح ملی داشته در سطح محلی هم دیده شد.
وی بیان داشت : یکی از اشکالاتی که بعضا مطرح میشود در خصوص بحث اقوام و قومیت ها در کشور ماست که متاسفانه برخیها وجود اقوام و قومیتهای مختلف در کشور را به عنوان یک تهدید تلقی میکنند و این گناهی نابخشودنی است. وجود اقوام و قومیتهای مختلف در کشور یکی از فرصتهای بی بدیل نظام اسلامی است.
قالیباف این نکته را هم اضافه کرد : وقتی که تصمیم گیری و مدیریت را در یکجا متمرکز میکنیم در واقع به خرد جمعی و ظرفیتهای محلی بی توجهی کردهایم و تصور میکنیم درباره هر آنچه هست فقط یک قشر و یک نقطه جغرافیایی باید تصمیم گیری کند؛ از این منظر وجود اقوام و قومیتهای مختلف در کشور یک تهدید محسوب میشود. در صورتی که باید باور کنیم که قومیتهای مختلف در کشور یک فرصت برای پیشرفت کشور و پیشرفت برای ما یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
* قالیباف تصریح کرد : اگر مجموعهای اصول را رها کند و به فروع بپردازد و افاضل را دفع کند و اراذل را جذب کند، هیچگاه به موفقیت نخواهد رسید. ما مبانی و اصول را رها کردیم و به بعضی از ظواهر میپردازیم. در همین حوزه اقتصاد و کشاورزی اگر بخواهیم به یکی از اصول در این حوزه بپردازیم خواهیم دانست که باید کجاها سرمایه گذاری کنیم.
* وی گفت : مشکل ما این نیست که اندیشمند اقتصادی یا برنامه درستی برای اقتصاد نداریم، مشکل این است که امروز نابسامانی اقتصادی ما ریشه در سیاست، مدیریت و ریشه در فرهنگ دارد؛ نمونه آن استان خوزستان که نمودی از ضعف مدیریت در کلان است؛ چنین ظرفیتهایی برای ساخت کشور وجود دارد ولی به آن بی توجهی میشود. هر کس به عرصه انتخابات وارد شد باید یک برنامه مشخص و روشن داشته باشد. البته برنامه لازم است ولی کافی نیست. یک برنامه روشن، وجود یک کارنامه کاری و همچنین یک تیم کاری خوب در کنار هم الزامی است. حماسه سیاسی با حرف محقق نمیشود. این ظرفیت در کشور وجود دارد که با وجود سختیهایی که هست، با اطمینان بتوان گفت که ظرف 2 سال دیگر آرامش اقتصادی بر کشور حاکم شود.
* گفتنی ست محمدباقر قالیباف با پوشیدن لباس بختیاری (چوقا و کلاه نمدی) به این قوم ادای احترام کرد.