بسیاری افراد نمیدانند که استرس نه تنها پیامدهای روحی دارد، بلکه سبب پرخوری و اضافه وزن میشود. به گفته کارشناسان امور تغدیه در آلمان ۴۰ درصد افرادی که دچار استرس هستند، دست به پرخوری میزنند.
به گزارش دویچه وله آندره کلاینردیس کارشناس موسسه پژوهشی امور تغذیه در آلمان در اینباره میگوید: «حدود ۴۰ درصد افراد در زمان استرس غذای بیشتری میخورند.»
اما چرا تن و روان آدمی در زمان استرس چنین واکنشی از خود نشان میدهد؟ استرس بدن را در وضعیت آمادهباش قرار میدهد. اما آدرنالین، که هورمون استرسی است در لحظه خطر سبب میشود که ما اشتها و گرسنگی خود را فراموش کنیم و متناسب با خطر پیشآمده دست به فرار یا مقابله بزنیم.
لارس زلیگ، رئیس بخش تغذیه کلینیک دانشگاه لایپزیگ نیز درباره جبران انرژی از دسترفته در زمان استرس میگوید: «به همین علت انسان مدرن میکوشد با مواد غذایی نشاستهدار همچون چیپس این خلاء را پر کند.»
ما زمانی که استرس به مدت طولانی ادامه دارد، ما شاهد افزایش ترشح هورمونهایی هستیم که به گروه هورمونها گلوکوکورتیکوئید تعلق دارند. این هورمونها سبب افزایش اشتها میشوند بیآنکه بدن بهطور واقعی نیاز به غذا داشته باشد.
در دوران کنونی زمانی که انسان دچار استرس میشود به مراتب کمتر از گذشتههای دور انرژی از دست میدهد. به همین دلیل مبتلایان به استرس مزمن دچار مشکلی به نام "اضافه وزن" میشوند.
افراد بزرگسال میتوانند از خرید شیرینی و تنقلات چربیدار و انبار کردن آنها در کشوی میز کارشان خودداری کنند، اما به گفته متخصصان "استرس سبب افزایش فعالیتها و واکنشهای ناگهانی میشود و درست در این زمان تصمیمگیری عقلانی کاهش مییابد. در این زمان به سختی میتوان با خواهشهای درونی بدن مقابله کرد.»