دکتر افقه عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران در گفتگو با شوشان : خوزستانی ها به شعارگرایی و پوپولیسم "نه" گفتند / نباید سطح مطالبات و درخواست های خوزستان را قومی کرد و یا دنبال سهم خواهی بود / / نخبگان خوزستان روشنگری کردند
افقه عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز : یکی از دلایل آرای روحانی در خوزستان به روشنگری نخبگان در سطح استان بر می گردد.
شوشان: دکتر سید مرتضی افقه عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص آرای بالای خوزستانی ها به دکتر روحانی و " نه به پرداخت یارانه مستقیم" علی رغم وجود مشکلات معیشتی ، گفت: یکی از دلایل آرای روحانی در خوزستان به روشنگری نخبگان در سطح استان بر می گردد.
وی افزود: برخلاف دوره های گذشته انتخابات، نخبگان وظیفه آگاهی بخشی طبقات کم درآمد که به اطلاعات و آمارها دسترسی نداشتند را بر عهده گرفتند و اجازه ندادند که از آن ها سو استفاده شود.
دکتر افقه ادامه داد: دلیلی دیگری که می توان به آن اشاره کرد، تجربه دوره احمدی نژاد در پرداخت یارانه ها بود. مردم به تجربه دریافتند که پرداخت یارانه ها اگر اجرایی شود تنها در کوتاه مدت باعث بهبود نسبی شرایط می شود و در بلند مدت به ضرر آنها تمام خواهد شد. لذا با عقلانیت و آگاهی پای صندوق ها حاضر شدند و به شعارگرایی ئو پوپولیسم نه گفتند تا تجربه دوران احمدی نژاد تکرار نشود.
این استاد دانشگاه افزود: مردم خوزستان در زمینه مشکلات زیست محیطی گله مند بودهو هستند، اما موضوع این است که طرف مقابل را در حد برطرف کردن مشکلات استان نمی دیدند. از طرف دیگر آب گیری هورالعظیم و سفرهای رئیس جمهور و وزرا به استان و برنامه هایی که برای برطرف کردن مشکلات در نظرگرفتند باعث شد تا کدورت ها کم رنگ شود و مجاب شوند که این فرصت را به دولت دهند تا با شناختی که از مشکلات دارند با عقلانیت مسائل را برطرف کنند.
افقه لازمه برطرف شدن مسائل استان در دولت جدید را روی کار آمدن مدیرانی توانمند دانست و بیان کرد: مردم به دلیل مشغله های کاری و محدودیت هایی که دارند فرصت پیگیری مطالبات را ندارند ، این وظیفه نخبگان است که مطالبات را به مدیران محلی منتقل کنند تا از آنجا در سطح بالاتر پیگیری شوند. اگر خواهان آن هستیم که مشکلات حاد استان به صورت اساسی درمان شود باید به جای درخواست مستقیم در حل کردن مشکلاتی مانند ریزگردها انتصاب مسئولینی آگاه و باتجربه را درخواست کنیم.
وی تصریح کرد: وقتی مدیران ارشد توانمندی را طلب کنیم در ادامه همه فرمانداران و مسئولین استان هم توانمند خواهند شد. اگر این امر میسر شود دیگر لازم نیست که مشکلات را به مرکز منتقل کنیم، بلکه خود مدیران محلی مسائل را پیگیری و برطرف می کنند. پس بهتر است به جای گرفتن بودجه بیشتر ، روی کار آمدن مدیران توانمند اولویت اصلی و مطالبه خوزستانی ها باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه چمران اضافه کرد: برای رسیدن به مدیریت توانمند ، نخبگان نباید سطح مطالبات و درخواست ها را قومی کنند و دنبال سهم خواهی باشند، بلکه اجازه دهند مطالبات استان را آنچنان که باید باشد پیگیری کنیم.