شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۷۳۵۰۸
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۹
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه وبویراحمد با تاکید بر اینکه نرخ معلولیت در این استان بالاتر از میانگین کشوری است، گفت که سقوط از درخت گردو عامل 20درصد معلولان ضایعه نخاعی در این استان بوده که همچنان رو به افزایش است.
علیرضا موسوی امجد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت که بیشترین تعداد افراد دچار ضایع نخاعی به دلیل سقوط از درخت گردو به ترتیب مربوط به شهرستان های بویراحمد، دنا و چرام است. 

کهگیلویه وبویراحمد با جمعیت 713 هزار نفری دارای 8 شهرستان و یکهزار و 676 روستای دارای سکنه است. 

سطح زیر کشت باغات گردو در کهگیلویه وبویراحمد حدود هشت هزار هکتار و میزان برداشت سالانه این محصول نیز افزون بر 12هزار تن است. 
موسوی امجد تعداد افراد ضایعه نخاعی تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه وبویراحمد را 170 نفر ذکر کرد. 

وی اظهار داشت: سوانح و حوادث رانندگی نیز بیشترین و عمده ترین علت در زمینه بروز ضایعات نخاعی در استان به شمار می رود. 
 
 نرخ معلویت در کهگیلویه وبویراحمد بالاتر از میانگین کشوری 

مدیرکل بهزیستی کهگیلویه وبویراحمد نرخ معلولیت در کهگیلویه وبویراحمد را سه درصد بالاتر از میانگین کشوری حدود 2.7 درصد ذکر کرد. 

موسوی امجد تصریح کرد که تاکنون 18 هزار معلول در سطح استان شناسایی شده اند که حدود 6 هزار و 300 نفر از آنها به طور مستقیم از خدمات بهزیستی بهره مند هستند. 

وی ضعف خدمات بهداشتی به ویژه در روستاها، ازدواج های فامیلی و دانش ناکافی خانواده ها نسبت به مسائل روانشناختی کودکان را از عوامل موثر در افزایش بروز معلولیت در کهگیلویه و بویراحمد ذکر کرد. 

وی با اشاره به وجود حدود 146 خانواده چند معلولی در کهگیلویه و بویراحمد، تصریح کرد: ازدواج های فامیلی اصلی ترین دلیل معلولیت در این استان شناسایی شده است. 
وی تعداد مراکز توانبخشی در استان را 25 مورد ذکر کرد و افزود: از این تعداد، 9 مرکز توانبخشی شبانه روزی هستند. 

وی یکی از برنامه ها و راهبردهای اساسی سازمان بهزیستی در دولت یازدهم را غربالگری، انجام آزمایش، مشاوره ژنتیک و ارائه مشاوره قبل از ازدواج برای کاهش نرخ معلولیت ها ذکر کرد. 
موسوی امجد تصریح کرد که بر اساس برنامه ششم توسعه و اهداف راهبردی سازمان بهزیستی سالانه 20 تا 25 درصد نزخ معلولیت در کشور باید کاهش یابد. 

وی انجام مشاوره های ژنتیکی قبل از ازدواج را یکی از مهمترین راهکارهای تحقق این مهم دانست. 

یکهزار و 606 معلول روانی، یکهزار و 445 ناشنوا، یکهزار و 659 معلول نابینا، چهار هزار و 416 معلول ذهنی، 6 هزار و 47 معلول جسمی حرکتی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد. 
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار