شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۷۴۵۶۷
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۵
سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با بیان این که مرکز درمان ناباروري جهاد دانشگاهي خوزستان با خدماتي که ارائه مي دهد، مي تواند موجب توسعه توريسم درماني در منطقه جنوب غرب کشور شود، گفت: تاكنون بيش از 200 نوزاد در اين مركز متولد شده‌اند.
سیدعلیرضا علوی در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز (۱۳ مردادماه) اهواز، ضمن تبریک دهه کرامت با اشاره به ۱۶ مرداد، سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی اظهارکرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامي، اصلی‌ترین و ضروری‌ترین نیاز نظام، جایگزین كردن فرهنگ اصیل و ناب اسلام محمدی (ص) به جای فرهنگ به جا مانده از رژیم گذشته بود و از آن جا که فضای جامعه، به‌ویژه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور دست‌خوش برخوردهای لفظی و در پاره‌ای از موارد، برخوردهای فیزیکی و طرز تفکرات گروه‌های مختلف موافق و مخالف نظام جمهوری اسلامی شده بود، فریاد ضرورت وقوع انقلاب فرهنگی که در واقع خمیر مایه و خاستگاه انقلاب اسلامی بود در سطوح مختلف جامعه، خاصه در طیف دانشجویان مسلمان و دلسوز پیرو خط امام (ره) طنین افکند.

وي افزود: پس از بررسی‌های لازم در اردیبهشت 1359، طی برنامه‌ریزی مشخص و با کسب اجازه از امام (ره)، ضمن تهیه کارت شناسایی برای تعدادی از دانشجویان مسلمان و متعهد، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را تعطیل کردند. امام خميني (ره) نيز به این خواسته و اقدام بر حق دانشجویان عنایت خاص نشان دادند و در خردادماه همان سال فرمان تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی صادر و اعضای آن را تعیین و منصوب كردند.

علوي تصريح كرد: بر اساس تعريف شوراي عالي انقلاب فرهنگي، جهاد دانشگاهي نهادي است عمومي و غيردولتي، زير نظر شوراي عالي انقلاب فرهنگي، داراي شخصيت مستقل و از لحاظ اداري، استخدامي و مالي تابع مقرراتي است كه در چارچوب اختيارات قانوني به تصويب هيات امناي جهاد دانشگاهي مي‌رسد. همچنين مواردي مانند گسترش تحقيقات و شكوفايي روحيه تتبع و استعدادها در سطح جامعه براي نيل به خوداتكايي، توسعه امور فرهنگي در سطح جامعه از طريق همكاري با حوزه، دانشگاه و ساير مراجع و نهادهاي فرهنگي به خصوص براي نسل جوان و گسترش طرح هاي كاربردي و نيمه صنعتي از طريق پيوند با مراكز علمي و تحقيقاتي به منظور به كارگيري نتايج پژوهش به عنوان وظايف اين نهاد انقلابي تعريف شده است.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهي خوزستان ادامه داد: مجموعه جهاد دانشگاهي داراي بيش از 40 واحد در استان‌هاي مختلف کشور است و تعداد 3 پژوهشگاه و 24 پژوهشكده، 27 سازمان، مركز، مؤسسه و شركت به ثبت رسيده، يك مجتمع تحقيقاتي و دو پارك علم و فناوري نيز تحت پوشش اين نهاد فعاليت دارند.

وي با اشاره به فعاليت‌هاي سازمان جهاد دانشگاهي خوزستان، گفت:‌ مجموعه جهاد دانشگاهي در استان خوزستان در همان سال‌هاي ابتدايي پس از پيروزي انقلاب اسلامي و هم‌زمان با تشکيل اين نهاد انقلابي در کشور، فعاليت خود را در استان و در ساختمان سه گوش دانشكده ادبيات دانشگاه اهواز و با بهره‌گيري از نيروهاي مومن و متعهد دانشگاهي حول محورهاي فرهنگي و آموزشي با عنوان جهاد دانشگاهي استان‌هاي خوزستان و لرستان آغاز كرد. با آغاز جنگ تحميلي عراق عليه ايران درست يك ماه پس از تشكيل جهاد دانشگاهي اهميت و ضرورت وجود اين نهاد انقلابي برجسته‌تر شد.

علوي گفت: در سال‌هاي دفاع مقدس جهاد دانشگاهي خوزستان به پایگاهی عظیم برای اعزام نیرو به جبهه‌ها و مقاومت در مقابل بعثی‌ها بدل شد. به‌دنبال تثبیت موقعیت نیروهای انقلابی در درون دانشگاه‌ها و آغاز فتوحات رزمندگان اسلام در جبهه های جنگ، جهاددانشگاهی خوزستان وارد فاز سازماندهی تشکیلات درونی خود و شکل‌گیری بخش‌های مختلف از جمله بخش طرح و تحقیقات و بخش فرهنگی شد.

وي افزود: جهاد دانشگاهي در استان خوزستان داراي معاونت‌هاي فرهنگي، آموزشي، پشتيباني و پژوهشي است و در ذيل اين معاونت ها، مجموعه هاي فعال و جواني در حال فعاليت هستند. با توجه به اينکه مجموعه جهاد دانشگاهي از ابتدا با هدف انقلاب فرهنگي در دانشگاه ها ايجاد شد، معاونت فرهنگي اين مجموعه هنوز هم از اهميت ويژه‌اي برخوردار است و واحدهاي تحت نظارت اين معاونت از نيروهاي جوان و فعال تشکيل شده است. خبرگزاري بين المللي قرآني ايران (ايکنا)، خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مرکز افکارسنجي دانشجويان (ايسپا)، سازمان قرآني دانشگاهيان و سازمان دانشجويان، از جمله واحدهاي فعال در معاونت فرهنگي هستند.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهي خوزستان اظهار كرد: معاونت آموزشي جهاد دانشگاهي خوزستان نيز در سال هاي اخير از مجموعه‌هاي فعال اين نهاد بوده است؛ موسسه آموزش عالي جهاد دانشگاهي خوزستان و دانشگاه علمي و کاربردي با دارا بودن تعداد زيادي دانشجو در رشته‌ها و مقاطع مختلف از مهم‌ترين فعاليت‌هاي جهاد در حوزه آموزش عالي است. مرکز آموزش‌هاي تخصصي کوتاه مدت جهاد دانشگاهي خوزستان نيز با برگزاري کلاس‌هاي آموزشي مختلف و ارائه گواهي معتبر، توانسته در سال‌هاي گذشته نقش مهمي در ارتقاء سطح علمي کارکنان سازمان‌ها و ادارات دولتي استان خوزستان ايفا کند.

وي افزود: معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهي خوزستان نيز فعاليت‌هاي پژوهشي گسترده‌اي را به انجام رسانده و با دارا بودن گروه‌هاي تحقيقاتي از جمله گروه پژوهشي روان‌شناسي، گروه پژوهشي آموزش سلامت، مرکز خدمات تخصصي پزشکي و دفتر اشتغال و کارآفريني، خدمات پژوهشي ارزشمندي را ارائه کرده است.

علوي گفت:‌ مرکز درمان ناباروري جهاد دانشگاهي خوزستان نيز از جمله مراکزي است که در سال‌هاي اخير رشد کرده و با خدماتي که ارائه مي‌دهد، مي‌تواند موجب توسعه توريسم درماني در منطقه جنوب غرب کشور شود. تاكنون نيز بيش از 200 نوزاد در اين مركز متولد شده‌اند.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهي خوزستان ادامه داد: پژوهشکده تکنولوژي توليد جهاد دانشگاهي شامل گروه پژوهشي مهندسي شيمي، گروه پژوهشي مهندسي برق، گروه پژوهشي مهندسي مکانيک، مرکز خدمات تخصصي برق و کامپيوتر، مرکز خدمات مهندسي و بازرسي و مرکز خدمات تخصصي شيمي است. به‌تازگي نيز پژوهشگران اين مجموعه موفق شدند مته حفاري مورد نياز صنعت نفت كه بيش از 100 سال از كشورهاي خارجي وارد مي‌شد را طراحي و دانش فني ساخت آن را بومي كنند و در اسفند ماه سال گذشته نيز اين مته بومي با موفقيت مورد آزمايش قرار گرفت. شرکت مهندسي بهنيان جنوب نيز از شرکت هاي فعال تحت مديريت جهاد دانشگاهي خوزستان است.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهي خوزستان در پايان بار ديگر سالروز تاسيس جهاد دانشگاهي را تبريك گفت و براي ارائه خدمات بهتر و مطلوب‌تر به جامعه از سوي اين نهاد انقلابي اظهار آمادگي كرد.
منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار