رییس مجلس تاکید کرد: در سالهای گذشته منافع ملی بارها و بارها در کشمکشهای سیاسی ذبح شده است. خواهشم از رسانهها این است که منافع ملی تخریب نشود.
علی لاریجانی در نشستی که عصر امروز به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار برگزار شد، پس از اظهارنظر چند نفر از خبرنگاران پارلمانی و تشریح مشکلات پیشرو در امر خبررسانی و نیز مسائل صنفی خبرنگاران، در واکنش به درخواست شبکه خبر برای پخش جلسات رایاعتماد وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم، تاکید کرد که مشکلی از این بابت وجود ندارد و در عین حال با کنایهای به اختلالات فنی در پوشش مراسم تحلیف گفت: باوجود اینکه این مساله کار ما را طولانیتر میکند اما آمادگی انجام آنرا داریم، البته امیدوارم در سیگنالرسانی این مراسم مشکلی به وجود نیاید.
او همچنین در واکنش به درخواست خبرنگار دیگری درباره لزوم تشکیل هرچه سریعتر انجمن صنفی خبرنگاران گفت: تشکیل انجمن صنفی خبرنگاران و رسانهها موانع قانونی ندارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند این انجمن صنفی را تشکیل دهد.
رییس مجلس همچنین به خواسته چند خبرنگار دیگر که خواستار رفع محدودیتهای جدید در مسیر ورودی و نحوه پوشش اخبار مجلس شده بودند، گفت: آمادگی داریم برخی محدودیتها را حذف کنیم؛ حتی محدودیت حضور خبرنگاران نشریات ماهانه را حذف خواهیم کرد.
او ادامه داد: برای حضور خبرنگاران در صحن و کریدورهای مجلس نیز منعی وجود ندارد. البته هرچه خبرنگاران در این دو بخش فعالتر باشند، به نفع مردم و جامعه است. شما باید اراده ملت را به مباحث اصلی کشور معطوف کنید.
رییس قوه مقننه در واکنش به درخواست خبرنگاران مبنی بر لغو محدودیت ورود خبرنگاران به راهروی پارلمان در ایام رایاعتماد، یادآور شد: البته در زمان رایاعتماد به مجلس وزرای پیشنهادی دولت بیشترین اخبار در داخل صحن اتفاق میافتد و در بیرون صحن خبری نیست.
لاریجانی از رسانهها خواست تا به مجلس کمک کنند تا نمایندگان در روزهای بررسی اعتماد وزرا هرچه کمتر از صحن مجلس خارج شوند تا بتوانند استدلال موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی را شنیده و آگاهانه در رایگیریها مشارکت کنند و با رد هر نوع ممنوع الورودکردن خبرنگاران توسط مجلس گفت: مجلس نیز همچون سایر دستگاهها مواردی را که وزارت اطلاعات اعلام میکند، به اجرا درمیآورد و بهجز این هیچ مشکلی با هیچ خبرنگاری از هیچ رسانهای نداریم.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش خواستار همکاری رسانهها برای سامان دادن امور سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در ذهن افکار عمومی شد و گفت: باید اولویتهای کشور را نگاه کرد. شاید برخی امور برای رسانهها جذابیت آنی داشته باشد، اما معلوم نیست برای مردم همانقدر جذابیت داشته باشد.
او گفت: ممکن است تصویری برای رسانهها جالب باشد و دو روز نیز کشور را مشغول خود کند، اما دردی از کشور دوا نمیشود. جز همکاری همه دستگاهها و مسئولان و رسانهها دردی از کشور درمان نخواهد شد. اینجا است که رسانهها باید ارادههای مردم را معطوف به حساسیتها کنند.
نماینده قم در مجلس با انتقاد از فدا شدن امنیت و منافع ملی در کشمکشهای سیاسی، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی با وجود دستگاه و جریانهای سیاسی، کارهای ملی بین درگیرهای سیاسی شهید میشود و برخی مصالح و امنیت ملی تحتالشعاع کشمکشهای داخلی قرار میگیرد. نمیگویم کشمکش نباشد اما نباید کشمکشها سایه خود را بر سر سایر مسائل کشور بیندازد.
رئیس مجلس شورای اسلامی علت دعوت مجلس از مهمانان خارجی از چهار قاره جهان را باطل کردن سیاست منزوی بودن دانست و افزود: در صحنه بینالملل دقت کردیم و متوجه شدیم که خیلی دوست دارند، بگویند ایران منزوی است.
او گفت: در برگزاری این مراسم، برای ۵ هیات عالیرتبه در کمتر از یکماه، دعوتنامه فرستادیم و شاهد بودید چه استقبال خوبی از این مراسم شد. این اتفاق پاسخ عملی به افرادی بود که فکر میکردند ایران منزوی است اما برخی حواشی جایگزین این مسئله اصلی شد.
لاریجانی با انتقاد از عملکرد صداوسیما در پوشش مراسم تحلیف و حواشی آن گفت: برخی برادران عزیز صداوسیما در همان روز مراسم تحلیف میزگرد گذاشتند تا کابینه دولت را بررسی کنند؛ در حالیکه هنوز لیستی برای کابینه معرفی نشده بود و یا روی برخی کشورهای مدعو که چندان شناخته شده نبودند، متمرکز شدند، در حالیکه از انگلیس، آلمان، ایتالیا، فرانسه و کشورهای شرق آسیا در این مراسم حضور پررنگی داشتند. آیا در سابق این کشورها به ایران سفر میکردند؟ پس قطعا کار بزرگی اتفاق افتاد که مکمل انتخابات بود.
وی عکس سلفی نمایندگان در صحن علنی مجلس را یک سهل انگاری دانست و گفت: متاسفانه این اقدام به مسئله اصلی فردای روز تحلیف در رسانهها مبدل شد. پس ابراز علاقه دولتهای حاضر در این مراسم چه شد؟ به جز آمریکا از کشورهای مهم در مراسم تحلیف رئیسجمهور حضور داشتند.
لاریجانی تصریح کرد: در سالهای گذشته منافع ملی بارها و بارها در کشمکشهای سیاسی ذبح شده است. خواهشم از رسانهها این است که منافع ملی تخریب نشود.
رییس قوه مقننه سطح اطلاعات مردم را از مسائل قانونی پایین توصیف کرد و افزود: از صداوسیما و رسانههای الکترونیکی و غیرالکترونیکی میخواهم طوری مصوبات دولت را به اطلاع مردم برسانند که ذهن جامعه نسبت به قوانین مصوب مجلس باز شود تا از حجم مشکلات مردم در محاکم کاسته شود چرا که بیاطلاعی مردم از قوانین هزینههای اقتصادی فراوان و گرفتاریهای متعددی را برای محاکم به وجود آورده است.
لاریجانی در پایان ابراز امیدواری کرد که رسانهها در آینده، جایگاه رکین خود نزد افکار عمومی را بیابند.