شهردار اهواز با اشاره به جایگزینی گونههای گیاهی جدید به جای کنوکارپوس گفت: 2 گونه گیاهی دارای رشد و صنعتی برای اهواز انتخاب شده که در نهالستان خورستان در حال تکثیر است.
منصور کتانباف اظهار کرد: خوزستان گونههای گیاهی بسیاری خوبی را از گذشته در خود داشته است که در این دوره قصد داریم گونههایی که سابقه کشت در خوزستان داشته را دوباره در فضای شهری استفاده کنیم.
وی افزود: مطالعات بر روی گونههای جدید انجام شده و گیاهانی متناسب با اقلیم خوزستان آزمایش شده است.
شهردار اهواز بدون اشاره به نام این 2 گونه درختی اظهار کرد: این 2 گونه بومی خوزستان هستند که در دورهای رو به انقراض رفتند اما در چهار سال گذشته احیا شدند و اکنون در حال تکثیرهستند.
وی همچنین به هرس درختان کونوکارپوس با توجه به نزدیکی فصل بارندگی اشاره کرد و گفت: هرس درختان کنوکارپوس از ابتدای مهر امسال آغاز شده و به صورت گسترده در همه مناطق اهواز در حال انجام است.
کتانباف با بیان اینکه تلاش میشود هرس این درختان پیش از شروع بارندگی به اتمام برسد اضافه کرد: دستگاههای اجرایی مرتبط نیز قول مساعد برای همکاری در زمینه هرس این درختان داده اند اما فعلا این کار با ظرفیت شهرداری اهواز در حال انجام است.
براساس این گزارش تنگی نفس شهروندان خوزستانی به ویژه اهواز همزمان با نخستین باران های پائیزی از سال 1392 آغاز شد و پائیز این سال بیش از 60 هزار نفر به دلیل مشکلات تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کردند.
18 گزینه به عنوان عامل این تنگی نفس ها بررسی شد. تاکنون چهار احتمال، مشعل های در حال سوزندان چاه های نفت، سوزاندن مزارع نیشکر، سوزاندن زباله و گرده های گیاهی به عنوان عامل تنگی نفس معرفی شده و دانشگاه علوم پزشکی اهواز در آخرین اعلام نظر، گرده های گیاه کونوکارپوس را به عنوان عامل اصلی این نفس تنگی ها معرفی کرد.
دانشگاه علوم پزشکی اهواز پارسال اعلام کرد: آمار مراجعه بیماران تنفسی به دنبال نخستین بارندگی پائیزی، با هرس درختان، 70 تا 80 درصد نسبت به سال پیش از آن کاهش یافت.
/ایرنا