شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۷۸۴۹۷
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۸
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌گوید ویزیت شدن بیماران به‌صورت گروهی خلاف قانون است و هیچ پزشکی حق چنین کاری را ندارد؛ اگر دیده شود که پزشکی به‌صورت خلاف قانون بیماران را ویزیت می‌کند باید به‌شدت با او برخورد شود و در صورت نیاز پروانه و مجوز کارش هم لغو شود.
به گزارش رویداد۲۴ عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌گوید ویزیت شدن بیماران به‌صورت گروهی خلاف قانون است و هیچ پزشکی حق چنین کاری را ندارد؛ اگر دیده شود که پزشکی به‌صورت خلاف قانون بیماران را ویزیت می‌کند باید به‌شدت با او برخورد شود و در صورت نیاز پروانه و مجوز کارش هم لغو شود.

چندسالی می‌شود که ویزیت و معاینه گروهی بیماران زن در بیمارستان‌های خصوصی و دولتی صورت می‌گیرد؛ اتفاقی نامناسب و به دور از شأن افراد و جامعه.

درحالی‌که بسیاری از پزشکان، با اختصاص وقتی مناسب، بیماران را به‌صورت انفرادی و مجزا معاینه می‌کنند اما، یکی از مشکلاتی که برخی شهروندان در مراجعه به مطلب برخی از پزشکان و درمانگران با آن مواجه می‌شوند معاینه به‌صورت گروهی است. عدم رعایت حریم خصوصی شاید مهم‌ترین و اولین نکته‌ای باشد که در مورد ویزیت بیماران گروهی به ذهن خطور می‌کند.

اختصاص ندادن زمان کافی برای بیمار، عدم درک صحیح و متقابل بیمار، شرم و خجالت بیمار، عدم رعایت شأن و حرمت افراد، شاید فقط بخش کوچکی از مشکلاتی باشد که بیماران در ویزیت گروهی با آن مواجه هستند.

به نظر می‌رسد ازدحام بیش از حد بیماران و مادی بودن برخی از پزشکان باعث بروز چنین اتفاقاتی شده است؛ پزشکانی که با سوءاستفاده از جایگاهی که دارند و برای کسب درآمد بیشتر، بیماران را به‌صورت گروه‌های 4 نفره و یا بیشتر و به‌صورت همزمان ویزیت و معاینه می‌کنند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن درآمدی چندین برابر را به دست بیاورند. پزشکانی که قبل از شروع به کار سوگند یاد می‌کنند تا حرمت و حریم بیماران خود را به بهترین شکل ممکن حفظ کنند.

حیدرعلی عابدی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان در گفت‌وگو با رویداد۲۴، با اشاره به انجام ویزیت‌های گروهی زنان در برخی از بیمارستان‌های خصوصی و دولتی گفت: اگر بیمار در حضور بیمار دیگری معاینه شود از نظر قوانین و مقررات و اخلاق پزشکی خلاف است و قابل پیگیری است. مردم اگر این‌گونه موارد را می‌بینند باید به اداره نظارت و معاونت بر درمان دانشگاه‌های استانشان اطلاع دهند و حتی اعلام این‌گونه موارد با یک تلفن هم سریعاً رسیدگی می‌شود. 

عابدی با بیان اینکه ویزیت گروهی بیماران خلاف است، تصریح کرد: زمان معاینه حتماً باید یک بیمار فقط در اتاق حضور داشته باشد. نظارت بر درمان و وزارتخانه بهداشت و درمان باید دقت و نظارت بیشتری داشته باشند تا شاهد چنین مواردی نباشیم و با متخلفین حتماً برخورد شود. 

این نماینده مجلس ادامه داد: هیچ فرقی نمی‌کند که بیمارستان دولتی است یا خصوصی. هیچ بیمارستانی حق ندارد که بیماران را به‌صورت گروهی ویزیت کند، همه ذیل یک قانون هستند و باید از آن تبعیت کنند. بیمارستان‌های خصوصی برای جذب بیمار باید بیشتر این قوانین را رعایت کنند. بااین‌حال ما هم به نظارت بر درمان‌‎ها توصیه می‌کنیم که با این پدیده برخورد کنند و هم اگر مورد خاصی است سریعاً گزارش دهند تا متخلفان برخورد شود.

عابدی با بیان اینکه بیماران می‌توانند از متخلفان شکایت کنند، تصریح کرد: بیماران در صورت مشاهده چنین مواردی باید به مراکز مربوطه گزارش دهند و با مسئولین در برخورد با متخلفین همکاری کنند. زمانی که شأن بیمار رعایت نمی‌شود باید با پزشکانی که فعالیت‌های خلاف قانون دارند برخورد شود که این برخوردها حتی تا لغو پروانه هم می‌تواند باشد.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به ویزیت و معاینه بیماران توسط دانشجویان پزشکی و نارضایتی مردم از این اتفاق گفت: بیمارستان‌های ما به دو دسته تقسیم می‌شود؛ بیمارستان‌های آموزشی و بیمارستان‌های عمومی. در بیمارستان‌های غیرآموزشی به‌جز پزشک هیچ فرد دیگری بیمار را ویزیت نمی‌کند اما در بیمارستان‌های آموزشی این حق را دارند و فردی که به این بیمارستان‌ها می‌رود یعنی می‌پذیرد که در هنگام معاینه، دانشجویان پزشکی هم حضور داشته باشند تا تعلیمات لازم را ببینند، زیرا همین دانشجویان در آینده قرار است که به متخصص تبدیل شوند و به بیماران خدمت کنند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار