شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۱۹۵
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۲ - ۰۵:۰۹

روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه امروز پنج‌شنبه خود نوشت:

*خیز افراطیون برای مصادره کابینه اعتدال

ترکیب کابینه جدید و نامزدهای احتمالی در کنار تیم مشورتی تهیه‌کننده فهرست گزینه‌ها، موضوع مورد توجه محافل سیاسی است.

آنچه در این میان بیش از همه به چشم می‌آید،برخورد دوگانه مدعیان اصلاح‌طلبی است که از یک سو می‌گویند باید دست رئیس‌جمهور را برای انتخاب همکاران باز گذاشت و حتی تصریح می‌کنند که اگر روحانی یک چهره اصلاح‌طلب نیست، اما از دیگر سو به فشارهای پنهان و آشکار برای گرفتن سهم در کابینه شدت بخشیده‌اند. این در حالی است که رئیس‌جمهور منتخب بر لزوم در پیش گرفتن اعتدال و نفی افراطیون تاکید کرده است.

در همین حال علی‌اکبر اولیا رئیس ستاد انتخاباتی دکتر عارف در مصاحبه با آریا مدعی شد: روحانی باید به پیمان نانوشته [!؟] توجه داشته باشد.او هر چند می‌گفت که «خاتمی و عارف اعلام کرده‌اند سهمی از روحانی نمی‌خواهند» اما، هشدار داد: روحانی نباید با بی‌اعتنایی به وزن اصلاح‌طلبان و خاتمی و عارف، به چینش اعضای کابینه مبادرت کند.

این در حالی است که در آخرین نظرسنجی‌ها که منجر به کنار گذاشتن عارف از سوی اصلاح‌طلبان شد، وی 7 درصد رای داشت و در انتخابات شورای شهر تهران نیز نفر اول فهرست اصلاح‌طلبان (مسجدجامعی) تنها 10 درصد کل آرای ماخوذه (280 هزار رای از مجموع 2 میلیون و هشتصد هزار رای) را به خود اختصاص داد.

علی‌اکبر اولیا در مصاحبه خود همچنین گفته است «بسیاری از دوستان، وزارت علوم را برای آقای عارف پیشنهاد می‌کنند. البته تاکنون در این زمینه صحبتی با آقای عارف نشده است.»اما از سوی دیگر به گزارش وب‌سایت اصلاح‌طلب امید (وابسته به حامیان عارف) معصومه ابتکار در جمع تعدادی از روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب گفته است: «مردم می‌دانند روحانی اصلاح‌طلب به آن مفهوم اصلاح‌طلبی خاص نیست و اینکه چهره‌های اصلاح‌طلب بخواهند در ویترین دولت او باشند یا پستی بگیرند در چارچوب جریانی که روحانی نماینده آن است جایی نمی‌گیرد.»

وی افزوده است: اصلاح‌طلبان از روحانی حمایت کردند اما ما باید بدانیم خود آقای روحانی یک چهره معتدل و نماینده جریان منصوب به اعتدال‌گرایان است.وی درباره شایعاتی که در خصوص رایزنی چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب برای ورود به کابینه یازدهم صورت می‌گیرد، گفت: تیم مشاور آقای روحانی و شخص ایشان همواره در مشاوره گرفتن از چهره‌های اصلاح‌طلب تاکید داشتند.

در همین راستا به خواست آقای روحانی چندین کمیته مشاوره تشکیل شده، به عنوان مثال بنده به عنوان رئیس کمیته محیط زیست، دکتر توفیقی به عنوان رئیس کمیته وزارت علوم و تحقیقات، آقای نجفی برای کمیته وزارت آموزش و پرورش و آقای مسجد جامعی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شده‌ایم تا با هم‌اندیشی با NGO ها و محافل علمی و دانشگاه‌ها و حتی روزنامه‌نگاران برای انتخاب گزینه‌های مطلوب در موارد ذکر شده به آقای روحانی مشورت دهیم.

در همین حال سایت اینترنتی مشرق، اسامی برخی از چهره‌های سیاسی را که به دکتر روحانی در این زمینه مشورت می‌دهند، منتشر کرد.بر اساس این گزارش در این تیم افرادی از مجمع تشخیص مصلحت، تیم مذاکره کننده هسته‌ای سابق، تیم اصولگرایان نزدیک به روحانی و تیم اصلاح‌طلب نزدیک به وی در کنار تیم حزب اعتدال و توسعه (وابسته به محمدباقر نوبخت) حضور دارند و از جمله شامل علی یونسی، حسام‌الدین آشنا، محمدباقر نوبخت، محمد واعظی، اکبر ترکان، ناطق نوری، علی ربیعی، جواد ظریف، محمدعلی نجفی، نهاوندیان، مسجدجامعی، جهانگیری، یاسر (و مهدی) هاشمی، مسعود نیلی، علی عسکری، حسین دهباشی، محمدعلی زم و محمود سریع‌القلم می‌شوند.

در همین زمینه فهرست برخی گزینه‌های تحمیلی برای تصدی معاونت و وزارت به این شرح عنوان شده که صرفا در حد گمانه‌زنی است: معاون اول (محمد فروزنده، محمدرضا عارف، محمدعلی نجفی و...) وزارت اطلاعات (پورمحمدی، شفیعی، یونسی، طارمی، شوشتری و قائمی)، وزارت خارجه (واعظی، خرازی، سجادپور، صالحی و ظریف)، وزارت کشور (مجید انصاری، یونسی، علوی، شمخانی، باهنر، ناطق)، وزارت اقتصاد (نوبخت، نهاوندیان، محسن رضایی)، وزارت دفاع (حسین دهقان، احمد وحیدی، شمخانی، ترکان و حسین علایی)، وزارت ارشاد (محمدعلی زم، علی مطهری، سیدرضا صالحی، مسیح مهاجری و...)، وزارت دادگستری (شوشتری، بختیاری، دری‌نجف‌آبادی و...)

در ادامه این فهرست اسامی آمده است: وزارت نفت (بیژن نامدار زنگنه، وزیری هامانه، نعمت‌زاده، ترکان)، وزارت رفاه (مرتضی بانک، صفدر حسینی، حسین کمالی، علی صوفی، محمدجواد ایروانی)، وزارت ارتباطات (نصرالله جهانگرد، احمدرضا معتمدی)، وزارت علوم(توفیقی، عارف، عباسپور تهرانی)، وزارت بهداشت(صلاح‌الدین دلشاد، پزشکیان، ایرج فاضل)، وزارت راه و شهرسازی (علی عبدالعلی‌زاده، علی‌اکبر آقایی، عباس آخوندی، سعیدی‌کیا)، وزارت صنعت، معدن و تجارت (محمد نهاوندیان، جهانگیری، نعمت‌زاده، محمد شریعتمداری)، دبیر شورای عالی امنیت ملی (علی‌اکبر ولایتی، کمال خرازی)، ریاست سازمان انرژی اتمی (علی‌اکبر صالحی، آقازاده، حسین فریدون)، سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری (محمدرضا نعمت‌زاده، اکبر ترکان)، مشاور و رئیس دفتر رئیس‌جمهور (حسین فریدون، آخوندی، محمدرضا صادق)، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور(قدرت‌الله علیخانی، علی عسکری، مجید انصاری، عباس آخوندی)، وزارت آموزش و پرورش (محمدعلی نجفی، مرتضی حاجی، حمیدرضا حاجی‌بابایی، علی عباسپور تهرانی)، وزارت جهاد کشاورزی (عیسی کلانتری، محمود حجتی)، وزارت نیرو (حبیب‌الله بیطرف، بیژن نامدار زنگنه، سعید خرقانی، رستم قاسمی).

*یک گروه کاملا معتبر انتخابات ایران را زیر سوال برد

«این شعبده‌بازی بود و هیچ ربطی با یک انتخابات واقعی و آزاد ندارد... تنها راه‌حل این است که رژیم سرنگون شود. رئیس‌جمهور جدید که با شعار میانه‌روی وارد صحنه شده خود یکی از مسئولین ماشین جنگی و امنیتی است. روحانی یک میانه‌رو نیست. در رژیم ملاها، میانه‌روها وجود ندارند.»

اینها بخشی از اظهارات مریم قجرعضدانلو ابریشم‌چی همسر سرکرده گروهک منافقین است که در غیاب وی و در نمایش تبلیغاتی اخیرا این گروه تروریستی در حومه پاریس عنوان شده است. سازمان منافقین از جمله گروههای ضدانقلاب بود که خواستار تحریم انتخابات شده بود.

زیر سوال بردن مشارکت 73 درصدی مردم ایران در انتخابات اخیر که محافل رسانه‌ای و سیاسی دوست و دشمن به عظمت آن شهادت دادند، در حالی است که 90 درصد شرکت‌کننده که در شوی تبلیغاتی منافقین، غیرایرانی و اغلب اتباع کشورهای آفریقایی و آسیایی میانه و اروپای‌شرقی بودند و حتی در میان آنها افرادی با علایم و پرچم‌های همجنس‌بازان دیده می‌شد! به گزارش برخی مطبوعات اروپایی این عده با وعده چند روز تفریح و اقامت در هتل‌های پاریس و تأمین غذا به همراهی با سازمان منافقین تن داده‌اند.

گروهک منافقین در ترور کشتار 12هزار شهروند ایرانی دخالت داشته و سالها زیرپرچم ارتش صدام به ملت خود خیانت کرده است.در همین حال باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی نوشت: درآمدهای کثیف «گروهک تروریستی منافقین» و پولشویی‌های هنگفت این گروهک به دفعات توسط بسیاری از افراد جدا شده این فرقه و سازمان‌های امنیتی مانند FBI برملا شده است.

باند رجوی از منابع تجاری و اقتصادی مستقلی برخوردار نبوده و دائما دست گدایی به سوی نهادهای غربی و بنیادهای صهیونیستی مانند آیپک AIPAC دراز کرده و می‌کند. این گروهک تروریستی پول‌های سیاهی را که از راه‌های گوناگون به چنگ می‌آورد، صرف کارهایی مانند خرید سناتورهای آمریکایی، پرداخت پول تو جیبی به برخی از عوامل و عناصر ضدانقلاب و اپوزیسیون خارج‌نشین مانند سلطنت‌طلب‌ها و استخدام سیاهی لشکر برای کارناوال و شوهای تبلیغاتی خود می‌کند.

علی حسین‌نژاد، مترجم خصوصی رجوی و مترجم اسناد و مدارک و نشریات و نامه‌های سازمان به زبان عربی که در اواخر ماه آوریل از کمپ ترانزیت موقت (لیبرتی) فرار کرد از دست و دلبازی‌های صدام حسین در قبال رجوی و سازمانش می‌گوید منافقین جزیی از ارتش و اطلاعات رژیم صدام محسوب می‌شدند: طبق اسناد و نامه‌هایی که ترجمه می‌کردم و یا گزارش‌های نزدیک‌ترین افراد که می‌خواندم.

به دنبال آخرین دیدار رجوی با صدام در شهریور سال 1379 رجوی درخواست افزایش سهمیه نفت روزی 100 هزار بشکه نفت (سه میلیون بشکه در ماه) را که به صورت کوپن از صدام دریافت می‌کرد مطرح کرد. منافقین این کوپن‌ها را به خارج فرستاده و تبدیل به دلار می‌کردند- سهمیه رجوی از نفت عراق پیش از این در سال‌های مختلف بین 50 تا 70 هزار بشکه بود بعد از سقوط صدام حسین، باند رجوی یکی از بزرگ‌ترین حامیان مالی خود را از دست داد.

در همین زمان بود که گروهک تروریستی منافقین برای جذب حمایت‌های مالی سازمان‌های امنیتی غرب و سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی، به مزدوری برای آن‌ها پرداخت. ترور دانشمندان هسته‌ای ایران به دستور و آموزش مستقیم موساد و ارائه آمارهای اطلاعاتی از ایران و فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای از جمله مزدوری‌هایی است که باند رجوی در سال‌های اخیر انجام داده و بابت آن‌ها پول‌های هنگفتی را از صهیونیست‌ها دریافت کرده است.

*روحانی میانه‌رو نیست تحریم‌ها را تشدید کنید!

45 عضو کمیته روابط خارجی در کنگره آمریکا از باراک اوباما خواستند تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند.

این 45 نماینده کنگره در نامه خود تصریح کردند منتخب جدید ملت ایران چون از برنامه هسته‌ای این کشور حمایت می‌کند، میانه‌رو نیست!

در نامه اعضای کمیته روابط خارجی کنگره با زیر سوال بردن انتخابات ایران و رد صلاحیت برخی نامزدها آمده است: مردم ایران اخیرا به حسن روحانی که میانه‌روترین کاندیداها شناخته می‌شد رأی دادند... متأسفانه نتیجه انتخابات ایران هیچ نشانه‌ای مبنی بر بازگشت این کشور از راه دستیابی به توانایی هسته‌ای نظامی[؟!] از خود نشان نداده است.

روحانی زمانیکه برنامه غیرقانونی این کشور در حال انجام بود به عنوان مذاکره‌کننده هسته‌ای فعالیت داشت و اکنون هم حمایت خود از بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران را در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود نشان داد. در واقع، هیچ نشانه‌ای از میانه‌روی در سیاست‌های هسته‌ای روحانی وجود ندارد.

بعلاوه، تصمیمات در زمینه هسته‌ای و سیاست خارجی به طور کلی در دستان آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر عالی ایران است.

براساس گزارش اخیر آژانس، ایران در حال سرعت بخشیدن به تلاش‌های هسته‌ای خود است.

اعضای کنگره می‌افزایند: هدف دیپلماتیک‌ ما باید دستیابی به حل و فصل این ماجرا از راه مذاکره‌ای که در آن ایران با تعطیلی برنامه هسته‌ای خود موافقت می‌کند، باشد که برای محقق شدن آن، ایران با فشار تشدید شده‌ای مواجه شود. این به معنای اجرای تحریم‌های فعلی در دولت شما و گام‌های قانونی برای بستن‌ راه‌های گریز و گستردن حیطه آن است. ما به عنوان اعضای کمیته سیاست خارجی از اعمال تحریم‌های جدید متشکریم و از شما مصرانه می‌خواهیم که فشارها را در روزهای آتی افزایش دهید.

برخلاف ادعای نویسندگان - که از هر دو حزب حاکم هستند- این نامه، 16 نهاد اطلاعاتی آمریکا بارها از سال 2007 تا امروز در گزارش‌‌های خود تصریح کرده‌اند که برنامه هسته‌ای ایران جهت‌گیری نظامی ندارد.

بسیاری از محافل مطبوعاتی در اروپا و آمریکا، اقدام اخیر کاخ‌سفید در تشدید تحریم‌ها و همچنین نامه اخیر اعضای کنگره را حاکی از اصرار تندروهای دو جناح حاکم در آمریکا و لابی صهیونیستی برای مسدود کردن راه دیپلماسی با ایران و شاهدی بر مدعای جمهوری اسلامی می‌دانند که آمریکا مایل به حل مسئله نیست و تنها بهانه‌جویی و زورگویی می‌کند.

نشریه دیپلمات در این زمینه معتقد است: اقدام کنگره و دولت آمریکا، موجب شکاف بیشتر میان آمریکا و متحدان اروپایی در 1+5 خواهد شد، ضمن اینکه روابط آمریکا با روسیه و چین نیز به سردی گرائیده است. پیروزی حسن روحانی می‌تواند به تعمیق این شکاف کمک کند.

 

شوشان: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود.


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار