حفظ و نگهداشت این سرمایه ملی وظیفه حاکمیت است و باید برای استمرار حیات این مجموعه گرانسنگ در شوشتر با شیوه ای علمی، منطقی، معقول و برنامه مدار چاره اندیشی نماید.
شوشان: سهراب گیلانی نماینده مردم شریف شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی، با ارسال نامه ای به مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور - که یک نسخه از آن برای پایگاه خبری شوشان ارسال شده است - خواستار توجه جدی به سازه های آبی شوشتر شد. متن این نامه را در زیر می خوانید:
جناب آقای مونسان
معاونت محترم رئیس جمهوری و ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی
با سلام و آرزوی موفقیت در انجام وظایف محوله جهت خدمت به مردم و پاسداری از هویت تاریخی کشور، همانگونه که مطلعید مجموعه تاریخی سازه های آبی شوشتر از بی نظیرترین نمونههای میراثی استفاده بهینه از آب در جهان است. مجموعهای عظیم از سد، تونلها، کانالهای فرعی و آسیابهای آبی که موجب مباهات درجهان است و می توان آن را شناسنامه توان، هوشمندی و تدبیر ملت ایران دانست، حیات و بقای این مجموعه جریان آب بستگی دارد و جنس مصالح و سنگها به نوعی تعبیه و مورد انتخاب قرار گرفته اند که در نبود آب ویران و مخروبه ای بیش نخواهند بود، دریاچه های این مجموعه بسیار زیبا و منحصر بفرد با ایجاد فضای بصری مناسب از جاذبه های گردشگری است که علاوه بررونق اقتصادی موجب نشاط اجتماعی و تقویت غرور ملی می گردند که کمبود آب موجب ایجاد جزیره های شنی گشته و بوجود آمدن نیزارها موجب تغییر فضا و ساختار مجموعه می شود و زیبایی ها را مکتوم و جایگاه توریستی به آن تضعیف می گردد لذا با در نظر داشتن این ویژگی ها لازم است خردمندانه به سازه های آبی که از آثار ثبت جهانی در یونسکو می باشد، به عنوان یکی از سرمایه های بزرگ و نمونه های ارزشمند توانمندی فرزندان ایران نگریست حفظ و نگهداشت این سرمایه ملی وظیفه حاکمیت است و باید برای استمرار حیات این مجموعه گرانسنگ در شوشتر با شیوه ای علمی، منطقی، معقول و برنامه مدار چاره اندیشی نماید، به نظر می رسد اصلی ترین راهکار بقای این سازه ها در تامین و جاری نمودن آب مورد نیاز آنهاست تا این اثر که از شاهکارهای فنی و مهندسی در جهان است چون همیشه در عرصه توریسم بدرخشد هر چند توجه به آن تکریم میراث نیاکان و هویت تاریخی ملت ایران است. با هدایت آب و حفظ این مجموعه می توان از شوشتر بعنوان موزه بناها و سازههای آبی جهان نام برد و چشم انداز روشنی را در توسعه گردشگری کشور ترسیم نمود. در صورت ادامه روند کنونی در محدودیت آب ، تبعات و عواقب آن علاوه بر تناقض با نگاه توسعه ای برای نسل پیش رو نیز خوشایند نبوده و قضاوت آیندگان در خصوص عملکرد امروز مثبت نخواهد بود. لذا توجه جدی و رسیدگی ضرب العجل به این امر یک ضرورت ملی است که انتظار می رود جهت جلوگیری از تخریب این اثر جهانی نسبت به رفع مشکلات نگهداشت آسیابها و تامین آب مورد نیاز مجموعه سازه های آبی اقدام عاجل شود.
سهراب گیلانی
نماینده مردم شریف شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی