مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر یک سانتی متر افزایش قد کودک موجب 5 درصد افرایش درآمد وی در بزرگسالی میشود.
به گزارش ایرنا، زهرا عبداللهی روز شنبه در همایش تغذیه سالم با مشارکت زنان روستایی و عشایر در وزارت بهداشت افزود: بر اساس آخرین گزارش جهانی تغذیه که در سال 2017 منتشر شد، هر یک دلار سرمایهگذرای در مداخلات تغذیهای 16 دلار سود خواهد داشت.
وی گفت: با هر 10 درصد افرایش درآمد سرانه، کوتاه قدی تا 3 درصد و لاغری تا 4/7 درصد کاهش مییابد.عبداللهی اضافه کرد: 88 درصد مردم کشورهای جهان با سوء تغذیه دست و پنجه نرم میکنند, 52 میلیون کودک مبتلا به لاغری، دومیلیارد نفر دچار کمبود ریزمغذیها، دو میلیارد بزرگسال دچار اضافه وزن، 41 میلیون کودک چاق, 52 میلیون کودک دچار لاغری و 815 میلیون نفر در جهان با سوءتغذیه و گرسنگی مواجه هستند.وی گفت: بحران کم آبی و خشکسالی، کشورها را برای دستیابی به هدف مبارزه با گرسنگی با چالش مواجه میکند و در ایران نیز مانند سایر کشورها دوره گذار تغذیهای در حال طی شدن است.
مدیر کل تغذیه وزارت بهداشت گفت: عدم کنترل کمبود ریزمغذیها موجب تضعیف سیستم ایمنی و در نتیجه افزایش مرگ و میر و کاهش ضریب هوشی, ناتوانمندی ذهنی و رکود اقتصادی میشود.وی افزود: فقط چهار درصد در سطح کشور کمبود وزن و لاغری مفرط داریم که در زنان کمتر از 4 درصد است.
به گفته وی , روند مصرف ریزمغذیها در زنان، کاهش کمبود روی در زنان را نشان میدهد و در 30 درصد زنان باردار وجود دارد.وی گفت: کم خونی نیز در زنان باردار 33 درصد شیوع دارد و طی یک دهه کاهش داشته است. 40 درصد کاهش شیوع کمبود آهن در دختران و 33 درصد در زنان جامعه نیز مشاهده میشود.
عبداللهی گفت: درصد قابل توجهی از زنان و مردان با کمبود ویتامین دی مواجه هستند. کمبود این ویتامین موجب بروز راشیتیسم، پای پرانتزی، نرمی استخوان، پوکی استخوان، آسم، دیابت، مشکلات قلبی و عروقی و برخی سرطانها میشود.وی افزود: 62 درصد زنان دچار اضافه وزن و چاقی به علت تغذیه ناسالم و عدم تحرک کافی هستند. 20 درصد دختران نوجوان دچار شیوع اضافه وزن و چاقی و 18 درصد دختران دچار چاقی شکمی هستند.
عبداللهی اضافه کرد: هر فرد باید حداقل دو واحد میوه و سه واحد سبزی در روز مصرف کند اما در کمتر از 20 درصد از جمعیت، به ویژه زنان، دو واحد میوه مصرف نمیشود و فقط 42 درصد از جمعیت سه واحد سبزی را مصرف میکنند.
وی ادامه داد: یکی از اولویتهای وزارت بهداشت امینت غذایی است. در همین راستا سامانه ملی امنیت غذا و تغذیه (سمات) راهاندازی شده و در حال گسترش است و در سطح استانها با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و دفتر توسعه فعالیت زنان روستایی توسعه می یابد.
منبع: ایرنا