شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۵۲۸۲
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۹
دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی:
مولاوردی: شناسایی مواردی که به صورت نظام وند و سیستماتیک در آن مجموعه نقض حقوق شهروندی اتفاق می افتد از برنامه های ویژه سال آینده است.
شهیندخت مولاوردی پیش از ظهر امروز در اولین همایش حقوق شهروندی استان خوزستان با بیان اینکه شهدای خوزستان دین بزرگی بر گردن مردم همه ایران دارند، عنوان کرد: برگزاری این همایش در دهه فجر تقارن مبارکی است. بیش از یک سال از ابلاغ منشور حقوق شهروندی گذشته و زمان مناسبی است زیرا انقلاب به سن پختگی رسیده و دیگر زمان آزمون و خطا نیست. این فرصت برای ما فراهم شده تا با اخلاق و آرمان های انقلاب بیشتر آشنا شویم. فاصله بین وضعیت مطلوب و وضعیت موجود را نیز باید بررسی کرد.

وی افزود: مجموعه شعارهای انقلاب به صورت کلی مصداق واقعی حقوق شهروندی می شوند. انقلاب اسلامی که بزرگ ترین انقلاب قرن محسوب می شود، اتفاق خوبی برای احقاق حقوق شهروندان ایرانی بود. ما باید بررسی های لازم را انجام بدهیم تا بدانیم که در این برهه زمانی تا چه اندازه به دستاوردهای اصلی انقلاب رسیده ایم.


دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی تصریح کرد: حق استان خوزستان این بود که پس از جنگ تحمیلی به یک توسعه متوازن دست یابد اما این امر محقق نشد و در این زمان متاسفانه  با مشکلات محیط زیستی نیز سر و کله می زند.

مولاوردی افزود: حوزه حقوق شهروندی را می توان به دو بخش؛ برنامه ها و دستاوردها تقسیم بندی کرد. برخی ها انتظار دارند که مجموعه مطالبات این منشور در یک سال و چند ماه محقق شود؛ این توقع غیر واقع بینانه است. برنامه هایی برای اجرایی کردن منشور در دستور کار قرار دارد که باید اجرایی شوند.

وی با اشاره به اینکه منشور حقوق شهروندی چرا تبدیل به قانون نمی شود، گفت: این منشور برگرفته از قوانین قانون اساسی و حقوق ملت است که در یک بازه چهل ساله تدوین شده اما اجرایی نشده اند. از طرفی بخش هایی مانند فضای مجازی و گروه های اجتماعی نیز به آن افروده شده تا نیاز های روز جامعه مورد توجه قرار بگیرد.

دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی تصریح کرد: دولت بنا ندارد در یک لایحه، کل منشور را به مجلس ارائه دهد اما اگر نیاز باشه برای هر یک از بندها و عنوان های منشور را می توان به مجلس برد.  برنامه ریزی های ما در دو حوزه نهاد سازی و نهادینه سازی حقوق شهروندی انجام شده است. در بخش نهاد سازی چندان اعتقادی به توسعه تشکیلات نداریم و بنا داریم از ظرفیت های موجود و ابزار های قانونی استفاده کنیم. معدود نهاد سازی های دارد صورت می گیرد که از این بابت اهمیت دارند که دولت دیگری که بر سر کار میاید این موضوع را از دستور کار خود خارج نکند و امیدوار هستیم با این موضوع سلیقه ای برخورد نشود.

وی با اشاره به نقش مهم رسانه ها در این خصوص گفت: فعالیت رسانه ها در پیشبرد اهداف منشور بسیار مهم است. یکی از مهم ترین بخش های این منشور، تصویب نامه حقوق شهروندی در نظام اداری استخدامی است. این مصوبه حضور و نظارت انجمن ها را بر نظام اداری تسریع خواهد بخشید. در این زمان بیشترین نارضایتی مردمی برای پیگیری حقوق شهروندی خود در نظام های اداری است که این مصوبه کمک زیادی به رفع موانع موجود در این بخش خواهد کرد.

مولاوردی اظهار کرد: از زمان شروع به کار دولت دوازدهم نیز یک پیوست با الویت های عمومی برای ما ارسال شد و در همین راستا کلیه گزارش ها برای نهاد ریاست جمهوری ارسال خواهد شد.

وی عنوان کرد: در سال آینده شاخص های کمی و کیفی ارزیابی دستگاه ها را اعلام می کنیم و در مراسم سالگرد رونمایی از منشور، دستگاه های برتر و دستگاه هایی که عملکرد قابل قبول نداشته اند معرفی خواهند شد. 

دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی اظهار کرد: توجه به حقوق شهروندی درحوزه زنان و خانواده، توسعه خانه های امن و اورژانس های اجتماعی جز اولویت های این منشور محسوب می شود که با جدیت فراوان پیگیری خواهد شد.   

وی با بیان اینکه رعایت کرامت انسانی و نظارت همگانی، اصول پایه ای حقوق شهروندی است،گفت: شناسایی مواردی که به صورت نظاموند و سیستماتیک نقض حقوق شهروندی اتفاق می افتد از برنامه های ویژه سال آینده است. برای اینکه بتوانیم به صورت دقیق کلیات منشور را پیاده سازی کنیم، نیازمند یک نقشه راه هستیم. کرامت انسانی و نظارت همگانی اصول پایه ای هر منشوری در حوزه حقوق شهروندی است.


/مهر
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار